• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    TMA
    TMA --- ---
    OVERDRIVE: S Jokerem lze soucítit. Batman je rozmazlený fracek, kterému nic nechybí (v pohledu prostých lidí peníze automaticky přinášejí štěstí). Joker je proti tomu šikanovaný chudák, který prostě jen bere spravedlnost do svých rukou. V lidech je pocit, že "Systém" selhal.

    Když se podíváš na vládnoucí třídu všude po světě, tak ten pocit budeš mít taky. A je celkem jedno, jestli jsi ANOista nebo antibabiš, MAGA nebo antitrump. Ten pocit, že ti nahoře nehájí zájmy těch dole je univerzální v obou táborech... Jen se liší v tom, jakou tvář nosí iluzorní "spasitel."

    A proto Joker. Špína zdola. Jeden z NÁS. Jeden z utlačovaných. Rebel. Hrdina.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Nekde jsem zaslech, ze zijem v dobe, kdy Joker je oblibenejsi nez Batman...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak s tema lidma, co jsou na mistech, kde nemaji: v zadnem pripade to nehodlam generalizovat, to ani nejde. Ale je to hrozne zvlastni zkusenost a rek bych, ze mi kulturne neco unika.

    Predstavuju si to tak, ze v komunite asi existuje fakt jakasi podpora, a kdyz kluk vyrazi na studia, a smerem IT, stane se nejakym zpusobem posvatnym, umetaji mu cesticky a nikoho nezajima, ze na konci studia je clovek, ktery nic neumi. Ted je z neho ing. a prinese nam bohatstvi.

    Rikal mi kamos, ze mel na trainingu (tusim na firewally) asi 10 takovejch lidi, a krom toho, ze neznali zaklady, tak to navic pry probehlo tak, ze v Ostrave jakoze vsemu rozumeli, vsechnodobry, no a kdyz se vratili domu, zacaly chodit emaily s dotazama, na kterych bylo uplne jasne videt, ze ten clovek vubec nepochopil nic.


    Rikal, ze mel dojem, jako by jmenem tech vyskolenych psali uplne jini lidi.


    Kdyz treba na serveru pustis “chmo -R 777 /“


    Rekurzivne das vsude prava kazdemu. Jenze tak to nefunguje. Mnoho programu si hlida, ze jsou nastavene jako dostupne pro nekoho, pac, pokud by to tak nebylo, nebude fungovat to, ze *nix systemy jsou viceuzivatelske a usery oddeluji.

    Cose Tistane jako prvni je, ze se k serveru neprihlasis pomoci ssh....

    Takhle rozbity system vicemene neni sance opravit, bez nejake formy zalohy.

    Kdyz to ten samy clovek udela pres dve vysvetleni a durazne vytky potreti,....
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Na me to bylo trochu moc intenzivni :-) Zvladnul jsem to, ale preferuji lehci temata, abych si u toho odpocinul :-) Nicmene i pro citlivky jako ja, souhlas s tim co pises, tez bych doporucil ke shlednuti.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    dev.edalnice.cz :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ty PICO!!! Tak Joker od HBO, je... intenzivni. Pravicackej (po Emericku). Zadne vymluvy, proste sestup do silenstvi, az na vrchol.
    Doporucuju.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem Joker od HBO, chapu, ze je to franchise, ale minimalne prvni 2 dily, co jsem zatim videl, tak jsou zatim funkcni model.

    Podobne jako v Hateful8, vyvrazdeni Minie’s Haberdashery neni zadna cowbojka, ale spis kazuistika...

    Survival comes a many ways...

    A muzes udelat veci i blbe. Mimo jine proto se tu venuju jisty cas i vrazdam a organizovanemu zlocinu.

    Pac to je survival of fittest. Budiz. Nepopiram.

    Mam radej zajimavejsi soundtracky ale nepopiram Fight Club, ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Skrytý půvab byrokracie: Hladomor v SSSR
    http://www.youtube.com/watch?v=YgWD8jYDLPQ
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: me to pripadne, ze kdyz reknes “makal jsem s, a snazili se...” je to o level jinde nez “makal jsem s... a spletli si obor, ja potreboval laboranta, a oni nepoznali drevo od pazourku”

    Nechci byt nejak naduty, popravde? Ja sam jsem mega flakac a jeste navic maximalne nevzdelany. Ohmuv zakon a trojclenka, nasobilka a pythagoras = moje maximum. Takovy ... ja nevim, delnik od Amishu?

    Ale doprdele, kdyz uz nevim, co je uhlova rychlost, aspon minimalne na podruhe pochopim hrncirsky kruh (a za 5 dni jej snad i ovladnu, ale...)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: wo tom zadna. Ja mluvim rekneme za korporat nebo firmy se 100+ lidma, spis 500+, tam se pak propadirujou takovy typy.... treba u nas, kdyz mas podfukare, ten clovek je dobrej. Imho.
    Muzd bejt krivej, jak za gros kudla, muze bejt cigos, co si to vyrval na radismus, ale kurva ma nejakej skill, aspon priblizne takovej, kde se zrovna nachazi, nebo chce nachazet.

    Ale Indiani mi obcas pripadnou, ze jim nekdo rek, ze v IT jsou prachy, a onemocnel jim kamos, 3 dalsi museli past kravu a najddnou... pice Ing. z university.

    A pak se ho zeptas na veci, co u nas vi chytrejsi decko, ve smyslu : ohmuv zakon, nebo netmaska na ipv4, nebo ja nevim... polivicni lodni uzel?

    Proste me nenapada nic dost zakladniho... a zjistis, ze ta bytost je sadrova figurka, pomalo ana nadejemi vlastniho kmene.

    Jako i dobry, ja jsem vcelku hippik a davam lidem prilezitosti, takze ho zacnes ucit nasobilku, jenze ne. Proste to fakt nemaka. Ale on furt tvrdi ze dobry (muze to byt i ona).

    Tak zacnes sestupovat niz: misto sachu zahrajem lode, ok? Takze a3, zasahnul jsem?

    A zjistis, ze to (on/ona) nechape logiku slupce A, a radku 3 v tabulce a-f, 0,9...

    A v ten moment vis, ze kdyz mas dva kabely: cernej a modrej a obcas je tam zluto-zelenej, nedostanes kontantni vysledek, kdyz reknes neodsoubovavej fazi....
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TMA: Jo, aproto sem Te sem pozval... nevim............ vetsinu veci.
    TMA
    TMA --- ---
    OVERDRIVE: Pořád jsou tu primární povrchové zdroje, ale ne snadno dostupné v ekonomicky významném množství (jednak to, co roste: dřevo atd. Pak jsou tu vápenec, železná ruda, jíl (na cihly atp.) a další nerosty a horniny).

    A v druhotných je spousta zajímavého, co není pro bezprostřední přežití nutné... třeba na dálnicích a na silnících se usazuje takový jemný prach... Dneska, jak mají auta katalyzátory, tak tenhle dálniční prach je dost dobrý zdroj takových věcí jako je platina a paládium z těch katalyzátorů.

    OVERDRIVE: Kovářství se hodí i k jiným věcem, než jen na nože.


    OVERDRIVE: Roztavené olovo nechceš... z toho dřeva ti to lokálně udělá dřevěné uhlí s příslušným dopadem na pevnost. Olovo tam můžes natlouct za studena.

    A na ulici se rvát nechci ani se zbraní. Prostě nerad prohrávám.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem, a to jsem jeste nikde nezahledl, ale pokud chce clovek pouzivat hul jako zbran, nejjedodussi reseni jsou:
    - nalit do hole olovo - ok, to neni tak jednoduche, ale da se to... na delku vrtaku/nebozezu, rozpalim olovo, naliju do zavrtane hole.... nemam dobrou zkusenost, jak drevo pracuje, vypadne to... chce to sroubovanou hlavici, nebo si necham poradit (samo, nasroubovat na drevo par 20 tek matek, s tim, ze drevo zavitu uhne... mozna, nevim
    - moje finta je retizek a sroub, nebo hrebik, myslenka je jasna. Uchytit retez (cim tezsi, tim lip, tedy u zbrane) na sroub a pak druhy. Aby to necinkalo, muzes pouzit vic uchytu v dreve.

    Me to pripadne ne uplne cool, pac tezkou cast nechces nechat primrznout k ruce. Zalezi.
    Retezy maji jisty potencial k rozbijeni huby. Sam nejake nosim. Roky.
    Misto pasku, jako klicenku.

    Jako boxer to nefunguje, prsty mas radej, nez jako ranu, teda aspon ja.

    Pokud se fakt chces rvat na ulici bez realne zbrane? Tak za me: plechovka s pivem... moc vyuziyi a dokud neni otevrena, nikdo ti ji nezabavi, ale dostat zavrenou plechovkou, od dna do dna,... jak jsme tu probirali tu nestalacititelnost...

    Dalsi pak jsou noviny: lepsi zlate stranky, idealne s kobercovkou...

    Kazdopadne takove hodne smotane zlate stranky? To je jak bodna, tak bashing,... malo komu dochazi, ze dreveny klacek se da vyrobit i ze stranek telefonniho seznamu...

    Ale to uz jsem off-topic k tematu hul...

    Hlinik je mmchodem svine! Nevydrzi mu ostri, ale tancovat s rukou v hadre a “strepem plechovky” no, spis nezabijes, ale nuz je nuz. Zabijes ukopanim, a ... tak
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: 1) Bych to nerikal, proste protoze to neni pravda. Ze zemi 3. sveta je treba Elon Musk a na idiota nevypada. Pripadne X nativnich lidi, se kteryma jsem delal Africe, dreli jak kone a ve svych oborech umeli hodne.

    2) Nicmene veskera ta prehnana politicka korektnost mi jednak nevoni, druhak ma casto usmevne vysledky. Konec koncu jak se rika, "get woke, go broke".

    get woke, go broke - Wiktionary
    https://en.wiktionary.org/wiki/get_woke,_go_broke
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem, ja nejsem uplne priznivcem Living History, to tady spis id _ozzy_ pokud sem jeste chodi, ale v dobe, nez jsem presel z Draciho Doupete na Shadowrun, tak existovaly 2 nezbytnosti mojich postav, a to bylo zvire (od stekajiciho psa az po sokola nebo kanarka)... nikdy ne do boje, ale na delani hluku, kdyz,... (podminku si domyslis sam, jina u kanarka, jina iu psa, zdechly kanarek... no, hori stromecek)...

    Druha byla hul.

    Bota01 si mozna pamatuje, ze Misa Tlustak (jo, ten, co spalil ty obrazy), tak tvrdil, ze kriminalita na ulicich se vyrazne zvysila, pote, co muzi prestali nosit hole.


    V podstate souhlasim.

    Ackoliv nejsem priznivcem palnych (a k vanocum, ktere jako jude neslavim ve stejne podstate) dostanu malicky Kimber a Glock 19 (a zena je nasrana vic jak z .22 pusky), tak jsem priznivce oceli, a i to uz vim, ze nemaka. V soucastne dobe nosim boxer, pac jsem jej nosil od dectvi, nuz, pac se hodi dycky, a baterku, pac se hodi dycky.

    V soucastne dobe baterku povazuju, co se sebeobrany tyce, za nejlepsi nastroj.... uz proto, ze :
    - muzes videt a zkoumat teren
    - mas v ruce boxer, teleskop, klacek
    - pusti te s tim kamkoliv, dyz to ma spravny proporce
    - vejde se to do kapesnickove kapsy od saka
    - je v tom baterka, ktera ma dalsi pouziti
    - je v tom cocka, ktera ma dalsi pouziti
    - je to kus trubky... viz dalsi pouziti


    Kazdopadne hul!



    V zemich, kde se jeste pase, tak pochopis. Ruzne velke kusy dreva udelaji hodne dobra. Vzdy, muzes o tom uvazovat jako o suchem, nebo aspon zname mokrem, dreve. Muze to asi byt i uloziste a tak, to neresim.

    Kakzdopadne zvire, nuz, hul, ohen, flaska na vodu, kuze.


    To ja sam povazuju za bare minimum.

    Uplne minimum je pak rozdelani ohne a neco, do ceho dam vodu.


    Kazdopadne hul...


    Nekdo se me onehda ptal, proc radej nosim nuz s drevenou strenkou, nez neznicitelny plast.

    Jediny duvod... strenku z dreva umim vzdy zapalit, u plastu si nejsem jisty.

    Bare minimumsebeobrany a chuze, kde si nemuzes vybrat? Klacek!

    Klackem nasekas byliny, klackem nalames jine klacky, klackem ubijes psa, klacek ti dava neco, jako mec, neco, jako kopi, neco, jako ostep, neco, jakoprak,... neco, jako..... klacek

    Mozna nema pravdu, jen upozornuju... na klacek?

    The STAFF. Multipurpose, Self-defence, Survival Tool (Scottish History and Myth)
    http://www.youtube.com/watch?v=MZHxrNLW7fY





    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem: treba si nemyslim, ze v shorterm je potreba resit vyrobu noze, kdyz muzu z kdejake kastle auta udelat tolik ostrych predmetu, co jen si budu prat.
    Zaroven je zajimave umet ukrast elektrinu do baterky auta, kterou nekde zcizis (jak otevrit kastlu, jak,...).

    Rikam tomu Smart Homeless Manual, pac myslim, ze dnesni homeless, dyz by premyslel, muze zustat off grid, v totalnim konfortu (off grid myslim jak vyjebat ze systemem, tak prezit pohodlne i z totalnich zbytku, ktere nikdo nechce).

    Treba konzervace zbytku za pomoci soli, ohne, octa a zbytku mi pripadne... no sak znas Frantiska.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Highlander Survival Equipment, 17th Century- Tried and Tested. Full Rundown- Clothing, Tools, Pack
    http://www.youtube.com/watch?v=HCFS2amNPA8
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tma: well-cum; mmchodem, ted je to tady zrovna o jidle, ale vicemene jsem pojal hackerspace, kam jsem dosel v zivote (teoreticky, pac stale mam mnoho veci) jako skill prezit s bare minimum, a to tak, ze ne nepohodlne, ale udrzitelne.
    S tim, ze se nestitim zabit, kuchat, operovat, stitim se docela dost chemie a tudiz medikace.
    Id Matt, se libil muj termin : survival matematika, do ktereho jsem zahrnul vlastne cele pytramidy, takove ty drobnosti jako pi, uhly, obsahy, objemy.
    Dokladam to troskou fyziky, takze si doma virabim takove drobnosti jako kompas. Samozrejme cilem je mechanika a hodinky, ale to nedam (to uz ted vim, ze na to nemam ani nahodou). Tudiz dochazime k navigaci.
    Mezi tim zpracovavame kuze, konzervujeme potraviny...

    Vrcholem novodobeho survivalu je pak rozkladani existujicich veci na uzitecne zaklady. Kdo nikdy “nepalil s Ferm kabely” nevi

    Do toho kradem auta, hlavne ta, ktera se jeste obejdou bez sdr jako relay, ale i to je tema.


    Navrhnul jsem tu udelat novodobej Anarchist Cookbook, s tim, ze by v nem byly vsechny tyhle skilly, ala kniha Ho To Invent Everything, s tim, ze

    A) je mi uplne jedno, jestli s tim nekdo bude delat terror nebo lecit v Africe
    B) dulezite je, predstavit si sam sebe v 21.stoleti, kdy povrchove zdroje veci existuji jen jako post-produkovane (uhli je dnes tak kilak pod zemi)...

    C) sorry za gramatiku a pravopis ve vsech jazycich, ktere ovladam a pouzivam (v ruzne mire).... mluvim cca 4 jazyky, nepocitaje slovanske, ale ve vsech, vc slovanskych, jako naprosty kokot
    TMA
    TMA --- ---
    A sýry, dobré sýry jsou jedním z pilířů spokojeného života.
    TMA
    TMA --- ---
    OVERDRIVE: Miluju řecké olivy kalamata. Vídávám je v Bille i v Kauflandu občas vážené. Ale úplně nejvíc nejlepší jsou podle mne sušené olivy. Třeba ty z ostrova Thassos. Tady v Praze je mívali na farmářských trzích.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    My 44 Possessions: Everything I Own Fits in My Backpack | Minimalism
    http://www.youtube.com/watch?v=FqTkiLxIE9Y
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam