Kdyz by se me nekdo ptal, co bych povazoval za svou dovednost, kterou mam nejvic rozvinutou, tak je to “patterns recognition”, rozpoznavani pravidel v nejakem chaosu.
Jsem velmi spatny v konkretnostech.
Spatny sportovec, spatny os admin, spatny programator, spatny pritel, manzel i otec.
Jedine, co umim je, ze si prectu desitky az stovky knih a najdu v nich nejake obecne pravdy prijimane i ve vic jak jednom kulturnim paradigmatu.
Dokazu z clanku vysledovat jehly v kupce sena, dokazu se podivat na tickety a na logy a videt v nich nejaky vzorec.
Dokazu vnimat, co lide rikaji, i kdyz vetsinou mluvim hlavne ja, a pochopit, kdo je vrah.
Neda se to moc popsat, ja tomu rikam vkus, bohuzel mi to zatim fakt funguje. Nedelam z toho dlouhodobe predpovedi, spis resim aktualni problemy, ktere jsou plosne, potazmo usuzuji na zaklady nejakeho jednani.
Myslim, ze kdyz bych mel popsat, proc spatne spim, nebo co me dovedlo od optimismu k rozesmatemu pohledu na svet, ktery se riti do zahuby (doom), tak by byla tahle schopnost. Je to i duvod, proc bych chtel delat treba pro rozvedku, pac v IT tahle dovednost ma cenu jen u manageru a investoru. S tim, ze managery IT zprofanovalo jako neuzitecne idioty a na investment nemam kapital.
Myslim, ze rozpoznavani vzorcu je vzacna vlastnost, ale prijemne to neni, a nejsem schopen se standardizovat napriklad s lidmi, kteri maji pouze okamzity pohled na veci, potazmo s lidmi, kteri maji ustaleny pohled na veci.