WOSSI: Meruňky pomelu (rozmatlám ponorným mixérem), dám do velkého kýblu, zasypu cukrem (celý povrch, udělá se tam krusta), nechám do rána tak, v pokojové teplotě. Ráno promíchám, připravím si čisté zavařovací sklenice a (já dvě) pánve. Na horkou pánev hodím naběračku směsi, míchám (celou dobu), než začne zlátnout (nesmí až zhnědnout, zhořknout... znáš přepálený karamel, že?). Jakmile začne hezky chytat barvu, sliju do připravené sklenice a jedu další naběračku.
Moje máma vstávala kdysi ve čtyři, aby to nedělala ve velkém horku... a já jako dítě vstávala do úžasně rozvoněného bytu, a dostala jsem takhle čerstvý džem na rohlík... paráda, nej snídaně :-)
(Poměr cukr - meruňky si z hlavy netroufnu, můžu sem v případě zájmu hodit, až dohledám.)