• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TESSS: omáčku, která se nechá hodinu táhnout na plotně, nelze zavařením zkazit :-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    nasla jsem tenhle recept: http://www.cuketka.cz/?p=7283
    myslite, ze po dodelani omacky to muzu dat do sklenicek a zavarit? Nezkazim to? Nebo jen zamrazit, jak pise Cuketka?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    hodně druhů kompotů začne při výrobě kvasit. nám to dělávaly hrušky. zkusím se kouknout do chytré knihy, co s tím.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    MAR_TINA: Jsem taky ráda že jsem je zavařila, budou se hodit, stojí to za ten sběr :)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    No podle mne co mi udělaly jablkový povidla :) víčko nechytlo a obsah se skazil-skvasil, to je můj názor, možná poradí líp :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Prvně v životě jsem dělala švestkový kompot (tchýně mi darovala bednu švestek). Jeden... pěnil, syčel, prorazil ven... a byl cítit po alkoholu. Proč, co jsem udělala špatně?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SVETLUSKA222: brusinky závidím.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    VERONIKA22: Chtělo by to osvědčenej babičkovskej receptík :)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    MAR_TINA: Brusinky ouplně snadno :) nakvétají dvakrát :) Včera jsem jich natrhala 2ltr, u plzně 10km na sever. Máme jich tu letos opravdu hodně. Některé už se kazí a uhnívají. Jsou luxusní. Já je jen pár minut povařím a nalejvám do umytých menších skleniček
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: nevím, jak v kterém Lidlu, ale v tom, co nakupuju já, je ovozel hezký. A popravdě, když nakupuješ v sezóně, tak skoro není co zkazit, a zvlášť na věcech, jako je lečo...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SVETLUSKA222: jedla jsem francouzskoua je to vynikající. ale kde sháníš brusinky v srpnu? dozrávají po prvním mraze - říjen i déle.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    zeptám se blbě, vám vyhovuje kvalita zelenny z Lidlu?
    já právě zavařuju proto, že si tam dám ovoce/ zeleninu nejlepší kvality a ohlídám si, že to není nijak pokažený.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak dnes v Lidlu v Horoměřicích uloveny rajčata za 9,90 a papriky za 11,90, asi mě nemine další dávka leča :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SVETLUSKA222: a mohla bych poprosit o recept jak se nakládají brusinky? do svíčkové ty sladké strašně miluju a chtěla bych to někdy zkusit sama.
    předem díky jeslti má někdo recept :o)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Ahoj, zkoušeli jste někdy společně udělat marmeládu z brusinek a ostružin? Nebo je lepší každé zvlášt?
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    zdravím, mám takový problém. zavařujeme všechno možné ovoce, ale vždycky jen u broskví se tak půlka várky nepovede ( víčko se vypoukne) nevíte čím by to mohlo být? diky
    SCRASTY
    SCRASTY --- ---
    VERONIKA22: díky ti :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: nebo brzo taky budeš moct :oD
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VERONIKA22: no jo no, kdo může nakupovat ve všední den dopoledne, ten má vždycky nejlepší výběr :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SCRASTY: Bílé zelí s řepou
    1,5kg bílého zelí, 0,80dkg řepy nastrouhat na hrubém struhadle, 0,30dkg cibule nastrouhat na jemném struhadle.
    Nálev: 3/4l vody, 20dkg cukru, 1,5 sklenice octa, 2 polévkové lžíce soli, vše svařit a vlažné nalít na zelí. Sterilovat při 80°C 20min

    Křen s červenou řepou
    200g oloupaného křenu nastrouhat jemně, 1kg řepy nastrouhat hrubě.
    Nálev jako u předešlého receptu.
    SCRASTY
    SCRASTY --- ---
    SANTAL: paráda,díky za upřesnění, až nastane čas vrhnu se do toho :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam