NIKK: tak povidla bez zavařování jdou..kompot nejspíš taky,ale bude určen k rychlé spotřebě :)
já ted dělala 3x povidla.. jednou jsem je dala do trouby,posypala předtím cukrem a přidala nadrcený hřebiček a badyán.. peklo se to na 80 stupnů..celý den a celou noc,takže jsem je podruhé už nedělala.. nakonec když už to bylo jako kaše,jsem dodala trochu rumu a kyselinu citronovou.. plnit do vyvařených sklenic
podruhé jsem je už nechtěla dělat tak dlouho,tka jsem je povařila v malém množství vody,rozmixovala a přidala hřebíček a cukr a pro změnu ocet..bez badyánu .. po vyvaření vody a utvoření kaše,jsem opět přidala rum a kyselinu citronovou ..opět plnit do vyvařených sklenic
dotřetice jsem našla recept na dělaní se solí,tak jsem opět rozvařila,rozmixovala a přidala hřebiček,badyán a tu sůl .. bohužel mi ujela trochu ruka,takže počáteční chut je slaná,ale pak se rozloží sladkost.. zkusim je ještě jednou,bo hrušky ještě mám a dám míň soli.. měla by se dávat mořská.. ve stavu kaše jsem přidala rum a opět plnila do vyvařených sklenic