Marmeláda s dýní
1 díl pomerančů
1 díl citronů
1 díl muškátové dýně a nebo hokaida
cukr
zázvor
Upéct dýni celou ve šlupce, dokud se na šlupce nezačnou objevovat hnědé plošky. Muškátová je aromatičtější. Určitě tam ale patří nějaká hodně oranžová. Rozříznout, vydlabat semínka, vydlabat dužinu od slupky a rozmělnit ji na jemné pyré.
Pokud nemáte chemicky neošetřené citrusy, tak je natřít olejem, odrbat kartáčkem a pak omýt mýdlovou vodou, nebo něčím takovým. Škrabkou oloupat tenké plátky barevné kůry, nakrájet je na jemno. Dužinu s bílou kůrou nakrájet na kusy s nastrouhaným zázvorem (tak 30-40 minut). Rozmixovat na kaši, případně propasírovat, pokud to chcete hladké, zamíchat do toho dýňové pyré a slupky nakrájené na tenoučké nudličky. Přidat tolik cukru, aby vám to chutnalo a rozvařit - testovat želírování.