Psychicky se připravuju na větší zavařovací zápřah. Začala jsem se poohlížet po zavařovacím hrnci, protože vigílie u hrnce je pro mě hlavní pruda při zavařování...
Narazila jsem na tenhle bazmek -
http://www.bielmeier.cz/Odstavnovaci-nastavec/ . Úplně nerozumím tomu, jak to má fungovat - měl by to být odšťavňovací nástavec, kde se snad nahoře nandá ovoce, horkou párou se nějak (?) uvolní šťáva či mošt, která se pak vypustí hadičkou. Teplotou by snad měla už být jakože pasterizovaná... což by se na hromady a hromady jablek opravdu hodilo. Ale neumím si to moc představit, chybí mi tam nějaké mechanické vymáčknutí toho ovoce - možná jen špatně koukám...
Sympatické je, že by to mělo zvládnout tvrdý ovoce... měla jsem v plánu pořídit lisovací nástavec na Bosch Mum, ale ten je jen na bobuloviny. A krom toho stojí o 400 víc...
Nemáte s něčím podobným zkušenosti?