úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
ANNNA
---
---
14:35:29 22.9.2016
1 odpověď
ZATAMOKO
: Zavařuju více vrstev ve vodě. Tak jsem to vyčetla v návodu, tuším že i Trissie sem svého času posílala krásné ilustrační obrázky, jak víčka mají být POD hladinou, navzdory tradici maminek a babiček... horkou vodou pak většinou smyju nádobí, aby mi nebylo líto vypustit 10 litrů teplé vody bez užitku trubkama... Ovšem maximálně jsem dělala 2 vrstvy, raději pracuju v menších dávkách. 4 vrstvy tam IMHO nenarveš tak jako tak (ani na výšku, natož aby se to nehroutilo. Ten rošt trochu pruží...)
ZATAMOKO
---
---
13:24:16 22.9.2016
2 odpovědi
ANNNA
: zavařuješ v páře (= více vrstev), nebo jednu vrstvu a v hladině vody?
Většina receptů počítá s tím, že jsou sklenice ve vodě o dané teplotě.
On je ale celkem rozdíl, jestli zavařuju najednou 12 skleniček, nebo 48.
TABBY
---
---
19:55:54 21.9.2016
ANNNA
: Dikes.
ANNNA
---
---
19:53:30 21.9.2016
2 odpovědi
+1
TABBY
: Tak jsem to přesně dělala, a za tři sezóny se zkazila jediná sklenička, tj. 1 z cca 150.
TABBY
---
---
11:40:10 19.9.2016
1 odpověď
TABBY
: 20 minut na 80 stupnu jsem nasla...
TABBY
---
---
11:37:46 19.9.2016
1 odpověď
Prosím o radu: jak dlouho a na kolik zavarovat jablecnou presnidavku? (Mam Lidl zavarovaci hrnec.)
JAJITA
---
---
15:06:01 13.9.2016
AIJA
: ještě jsem něco nasbírala, ale fakt bída.
AIJA
---
---
14:16:21 13.9.2016
1 odpověď
JAJITA
:
Teď už je na ně pozdě:-)
RAHANUR
---
---
11:50:57 13.9.2016
něco obrali ptáci a letos je to velký hit. Známá říkala, že v praze byly cestičky od bezu k bezu.
JAJITA
---
---
16:43:38 11.9.2016
1 odpověď
zase já :)
jak jsem se tady málem prsila, že bude bezinková marmeláda, dám je do pečeného čaje a možná vyzkouším i likér, tak prdlačky.
po zdlouhavém obcházení kolem polí a zahrádek jsem ráda, že mám v pytlíku tak do toho čaje, bez prostě není.
a to se mi v době kvetení zdálo, že jsou ty keře naprosto všude.
JAJITA
---
---
13:31:24 6.9.2016
AIJA
: díky
AIJA
---
---
13:25:21 6.9.2016
1 odpověď
JAJITA
:
Pokud ti nevadí ta chuť, tak nemusíš míchat. Já obvykle přidám pár jablek, cukr, skořici a rum...jen na ovonění, aby to mohly i děti:-)
JAJITA
---
---
13:22:48 6.9.2016
1 odpověď
AIJA
: všechno :D
Je třeba to s něčím smíchat, nebo je to poživatelné samodruhově?
AIJA
---
---
13:13:03 6.9.2016
1 odpověď
JAJITA
:
Ano...co potřebuješ?
JAJITA
---
---
21:28:51 5.9.2016
JAJITA
: a doporučení na švestkové čatní? ;)
díky
JAJITA
---
---
21:27:23 5.9.2016
2 odpovědi
prosím vás, nedělala jste některá marmeládu z černého bezu?
ANAT0MI
---
---
10:19:51 3.9.2016
Jojo šlo mi o červenou jeřabinu. Experimentální dávka z kila a pul kila cukru vanilkou pomerančovou šťávou a citronovou kurou. Je výborná. Bylo to takový pejsek a kočička co bylo doma šlo tam. Bez pektinu je hustá a jedna sklenka je i s chilli a teda excelentní! Budu se tomu dal věnovat a cukrit se to musí neb je to kysely ze bez cukru to svírá vnitřnosti ☺ @TRISSIE díky za recepty!
TRISSIE
---
---
12:21:27 2.9.2016
ANAT0MI
: pokud ti jde o červenou jeřabinu, dávala jsem nějaké recepty sem:
[ TRISSIE @ Marmelády, džemy a jiné zavařování ]
(primárně kvůli černé jeřabině, ale na téže stránce jsou i ty červené).
WERKA
---
---
12:16:34 2.9.2016
MAR_TINA
:
ANAT0MI
: Já ji dělala loni, poměr cukru a aronie si nepamatuju (u nás se tyhle věci obvykle dělají "vod voka" - tj. sypala jsem cukr až mi to přišlo akorát :-)). Chuť je skutečně trochu zvláštní, ale do jogurtu mi chutná velmi. Chystám se, že letos sousedům aronii očešu důkladněji (loni jsem jen zkoušela jako testovací verzi asi 4 nebo 5 skleniček)
MAR_TINA
---
---
23:34:24 31.8.2016
1 odpověď
ANAT0MI
: z černé? z té jsem dělala v poměru 2:1 (aronie : cukru), sladká je dost, jen je podivně svíravá, protože to je aronie. Přeslazním se nic moc nezíská.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam