Jo jo, to si tak někdo myslí, že s minimem zkušeností ve spěchu zkombinuje recepty z netu, a pak je na vyhození několik kilo bezových květů.
Ale čekal bych, že tuhle chybu udělám já, a ne žena, která přece jen vaří, byť jen rychlá jídla (zeleninová).
Aneb pochybuji, že ten divně zatuchle zapáchající hrnec květů bezu v převařené vodě (vychladlé sotva tak na 50), se šťávou ze sotva půlky citrónu, místo plátky citrónu na možná navíc poloviční množství, co tam je, se dá nějak využít.
Ale protože za týden letíme na dovolenou, tak řeším, co tento víkend. Jaký máte na bezový sirup osvědčený recept vy? Našel jsem jich hafo, třeba:
https://recepty.vareni.cz/bezinkovy-sirup/ - kde se skutečně nechává louhovat jen ve vodě a citrónu, ale jen den, ne 3...
nebo
http://blog.veruska.cz/bezinkovy-sirup-a-moje-vychytavky/ kde se aspoň louhuje v chladu
tady trochu nepřesný podivný
http://www.recepty.cz/recept/bezinkova-limonada-4780
Nebo pak varianty s odstáváním týden a víc:
http://www.recepty.cz/recept/bezinkova-limonada-ii-4863 atp.
Mám totiž jeden problém, v pondělí večer zmizíme a vrátíme se další týden v úterý večer. Takže odstát něco 8-10 dní můžu, ale zamíchat tak leda jednou při návštěvě rodičů v půlce.
A druhá věc mi není jasná, často se píše, že se mají stonky odstranit hned pod květy. Myslí se pod "květy", nebo "květenstvím", aneb odstřiháváte nebo odtrháváte vysloveně svazky jen těch kvítků, aby tam bylo co nejméně zeleného, nebo až hned pod větvením květenství?