TRISSIE: pred lety ja. Ale jako jestli ti to pomuze... :(
BONEMINA --- --- 23:41:35 1.8.2014
Tak mirabelky nejsou mirabelky, ale slivoň myrobalán, ževraj. Takže nešly od pecky, výsledkem čehož je, že mám skvělý sirup, který už neudělám nikdy znovu.
Když jsem asi u desáté slívy začala běsnit, že to od té pecky ne a ne pustit, napadlo mě podusit je s trochou vody a následně propasírovat. Dušením vznikl parádní základ na sirup, stačilo přidat cukr v poměru 1 díl cukru na 2 díly tekutiny (800 na 1600) a k tomu lžičku kyseliny citronové. Ale kolik jsem tam původně dala ovoce a kolik vody, to už nikdy nezrekonstruuju :( Chutná to perfektně, jako něco mezi meruňkovým a švestkovým sirupem a má to šanci stát se druhým nejoblíbenějším v naší domácnosti.
Povidla z propasírované hmoty vypadají taky slibně. Takže kompotama pro příště nebudu ztrácet čas ani suroviny.