TRISSIE: dneska jsem si vzpomněla, že mám vlastně v komoře ty mišpule, tak jsem se rozhodla zjistit, jak to dopadlo.
k mému velkému překvapení nebyl až tak velký problém hmotu stočit - teda, stočit, prohnala jsem to přes řidší cedník, jemný cedník, a nakonec přes kávové filtry, protože v tom marastu vůbec nemělo cenu se o něco pokoušet se stáčecí hadičkou. Jak to kvasilo skoro pět měsíců, musela jsem přidat vodu (skoro 50%) a navíc mi to přišlo moc kyselé, tak jsem v té vodě rozmíchala ještě tři lžíce cukru. Ale jako... dobré to je. Hodně dobré. A furt ještě hodně silné.
Příští rok budu muset nějak vychytat ty poměry, jak jsem odlívala hmotu a doplňovala převařenou vodu, tak naprosto netuším, jaký vlastně poměr ovoce:cukr:voda tam byl. No a možná bych doporučila kvasit v něčem, co má trochu širší otvor, než klasický demižon, protože do toho se ty mišpule strašně špatně cpou.