• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    RAGUPKI: To mi trochu připomíná jednoho dávného Izera: "...a namiesto toho zavedeme lékarská učiliska bez maturity, čo znamená, že na budúce budě mať každá dědina na Slovensku svojho osobitného šamana."
    PJT
    PJT --- ---
    LISTICKA: No asi bych necekal neurochirurgii, ale ono staci zajit na par lekci aikida nebo podobne a tahle predstava cloveka pomerne rychle opusti, oni zatracene dobre vedi kde ktera nervova draha vede nebo jak fungujou slachy a svaly...
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    ATOMOUSEK: U nás je standardní, že úloha není nahodilá, ale přispívá k činnosti celé skupiny, ale to je možná oborové specifikum. A samozřejmě, že málokteří studenti zvládnou sami napsat uspokojivou bakalářku, ale to je zase úkol vedoucího - aby v nich zničil ten slohový samorost, který vypěstovaly základní a střední školy, a naučil je psát věcně, popisně, kriticky a strukturovaně. To je samozřejmě investice desítek hodin jen na kontrolách textu, a to nejde s třiceti studenty ročně. No a pokud je to vedoucímu úplně putna, může se stát, že student napíše o UFO nebo biorezonanci a vedoucí obdrží Bludný balvan :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ENDER
    ENDER --- ---
    GUMBA: to ja fakt cumel kdyz jsem zjistil, ze moji diplomku vedouci opravdu cetl... u oponenta si uz tak jistej nejsem :)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    ARCHIMEDES: Tak ono kdyz pani skolitelka "skoli" 30 takovych praci rocne (ma 388 praci od roku 2006), tak se s tim holt nemuze moc crcat - pred obhajobou je potreba zkouknout aspon abstrakt (vic stejne nikdo cist nebude), takze na bibliografii uz se treba nedostalo ;)
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    LYCO, ATOMOUSEK: Čert vem téma, lidi to ovlivňuje (pracem na rozbor pohádek se už nikdo nediví).
    Ale že oponent i vedoucí hodnotí na jedničku (!) práci s literaturou, kdy jsou vedle sebe skládané oficiální zprávy, dohady, beletrie i knižní bulvár a to nejen v pasážích, kdy se má demonstrovat, že o tom "někdy někdo něco napsal", ale i v místech, kde se argumentuje fakticky, to mě opět připravilo a další střípek iluzí.
    TURF
    TURF --- ---
    ATOMOUSEK: rikas, ze jsi psal bakalarku o vlivu druhoveho slozeni mestskeho ptactva na mnozstvi ptacincu pristanuvsich na hlavach soch rakouskouherskych umelcu v praze?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    Jediny problem zminovanych bakalarek vidim v tom, ze jejich obsah je pristupny vsem, vcetne tech, kteri tomu vubec nerozumi, ale zda se jim to tema natolik trivialni, ze by se klidne po precteni abstraktu pasovali do role uznavanych oponentu. Pri psani bakalarky se ma clovek naucit vytycit si cile, sepsat nejzakladnejsi resersi, odcitovat par zdroju a napsat zaver, ve kterem shrne, co udelal a zda vytycenych cilu dosahl. Toto zvladne velmi malo studentu, vcetne tech, jejichz naivita a namyslenost je vede k predstave, ze jejich bakalarka ma nejaky vedecky prinos, zatimco poukazuji na svou trivialni aplikaci zakladnich metod pri reseni nejake nahodile ulohy.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Prosímvás nechtěl by si někdo vzít diplomku, nebo aspoň baklářku na OC Arkády Pankrác? Já se tam vždycky zratím a lítám tam zmatený jako lesní včela. Nějaká vědecká práce by mi jistě pomohla se tam zorientovat. Jo a včetně parkoviště, díky.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TEAPACK: já bych si dovedla představit docela dobrou bakalářku, nebo dokonce i diplomku na téma "skladba nájemců a její vliv na komerční úspěšnost obchodního centra", protože to je v oboru docela velká výzva (namixovat to tak, abys přitáhl co nejvíc zákazníků, ale současně aby si jednotlivé obchody nekonkurovaly likvidačním způsobem, není trivka), takže tuším, kde se vzalo zadání, ovšem provedení asi moc neodpovídalo.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    TEAPACK: Představuje OC Chodov bezpečnostní hrozbu pro stát? To by bylo téma!
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    N4RC0T1C: Obávám se, že tato práce byla přesně v zabhnutých kolejích, někde jsem našel bakalářku pojednávací o OC Chodov, stylem: jsou tam tyhle obchody: .... a v nich můžete koupit: ... =D
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    LYCO: by definition ano... to musela bejt dost krátká práce :) (btw. - VŠE? Nemělo by to bejt spíš z nějaké Univerzity obrany popř. pokud by šlo o rozbor termínu UFO a jeho potenciální hrozby bezpečnosti užití zkratek lidmi co nevědí, co znamenají, z lingvistiky na nějaké fildě?)
    LYCO
    LYCO --- ---
    Při pročítání bludných balvanů za 2014 jsem narazil na tenhle skvost: https://www.vse.cz/vskp/40223_exopolitika_a%C2%A0problem_bezpecnosti_v%C2%A021_stoleti

    Z abstraktu:
    Základní výzkumná otázka práce zní: "Představuje UFO bezpečnostní hrozbu?" Zaměřuji se přitom geograficky zejména na anglické prostředí a Spojené státy americké. Práce obsahuje praktickou, empirickou rovinu, stejně jako teoretickou.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    VANEK: SHEALA: tu frázi znám už věčnost a i vím odkud je, ale teď jak to řešíte mi došlo, že sem to vlastně nikdy nezkouknul... takže pokud by tu byl někdo kdo je na tom podobně a zajímalo by ho/jí to, tak tady je ta původní scéna.

    (btw. +1 VANEK, BBT začala bejt nahovno když to přestalo bejt o geecích a začalo to bejt ženskejch - co hůř, o vztazích. Ano, další "Přátelé / HIMYM")
    VANEK
    VANEK --- ---
    SHEALA: (Ne, myslím ještě v devadesátkách Usenet; snad jsem to dokonce dohledával, když ani Google neexistoval.)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SHEALA: Trinitropes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam