• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    KAERO
    KAERO --- ---
    kdyby ty lvy nekdo strcil opravdu na *jedno* misto, tak by se zhroutili do cerne diry, ktera by postupne vysala slunce.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    AXTHEB: máš pravdu... lvi nejsou o tolik těžší než krtci, takže na druhý slunce by to bylo ještě málo =D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEAPACK: Tam jde o 6 triliónů triliónů, nebo tak něco. A stejně by prohráli. Slunce ftw.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    OLTSKUL: Lvi =D protože tohle: http://what-if.xkcd.com/4/
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    GAARQ: Hm, to my jsme si dokonce dovolili psát do výkazů "byrokracie BIOCEV - úřednické činnosti"
    U šéfa si toho někdo všiml a požadoval vysvětlení (čímž pouze vygeneroval další byrokracii, žeano)
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    PJT: No tak jim vysvětlete, že podle rozsudku Městského soudu v Praze, 8 A 316/2011-47 v universu, v němž se mimo jiné realizují právní vztahy, plyne čas pouze jedním směrem.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RAGUPKI: my jsme dokonce dostali explicitní zákaz psát tam takové věci, protože jsou ze strany kontroly fraglich.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    RAGUPKI: U nas v laborce mame na vyplnovani vykazu prace pro granty script generujici nahodne neco z poolu 12 cinnosti ;-)
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    PJT: Já jsem sice nevyplňoval výkazy pro VaVpI, ale rozhodně bych si nedovolil psát přesně to, co jsem který den dělal. Člověk nemusí lhát, ale musí to zjednodušit a použít cizí termity, jinak se stane přesně tohle. To, že je v laboratoři nutné občas utřít podlahu, by kontrolní paní nepochopily :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PJT: zahrabat na dvorku a doptat se kontrolního orgánu, kdy tedy vyšlou tu slečnu... :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    RAGUPKI:
    tak on to je model skoly uz od Komenskyho :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SIRIEN: drobnost, jinak už mlčím. I v té nejkrásnější věznici jsou pachatelé odděleni od obětí a ty s nima nemusí sdílet lavici každý den znova.
    PJT
    PJT --- ---
    Tak jeden bohužel ne vtip, ale ze života:

    Slečna z ministarstva při kontrole projektu VaVpI:
    "Jak to, že jste si dali do výkazu práce "Příprava žádosti projektu TAČR", nebo "Příprava nabídky?"
    "No protože jsme vámi hodnoceni dle počtu získaných projektů a ty se přece nezískají, když se k nim nepřipraví žádost, nebo pro firmu musíme připravit nabídku, když chcte abychom měli nějaký objem smluvního výzkumu ."
    Slečna:" No ano, ale vzhledem k tomu, že dopředu nemůžete vědět jestli projekt nebo zakázku získáte, nelze počítat s tím, že tato práce byla vynaložena efektivně, takže všechny náklady na práci zaměstnanců jsou tudíž neefektivně vynaložené. Tudíž vám je nemůžeme proplatit. Samozřejmě také udělujeme pokutu ve výši 100% vykázaných nákladů"

    "????????????????????????????!@#@!$!@%#!$%#$%#@%$!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    SIRIEN: Nevím jak v USA, ale na naší vesnické základce byl alespoň mimo všední výuku aplikován stejný systém velmi úspěšně. Škola měla jeden stupeň, jela podle programu Národní škola a původně jsem sem chtěl napsat něco pochvalného o inkluzi před dvaceti lety, ještě než se tomu dalo cizí slovo a strašidelný rozměr, ale rozmyslel jsem si to :-)
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    CERNYRYBIZ: Vtip je dobrej - Tvoje mentalita ne. Logika je stejná jako u trestních systémů - ty, které jsou založené na trestu a odplatě trpí brutální recidivou, ty, které jsou založené na nápravě a resocializaci ji mají velmi dobré výsledky v mnohem kratším čase. Nad vrahem který není zavřený do podzemní kobky a každý den mučen a místo toho žije ve velmi dobře vybavené a pohodlné věznici se spoustou služeb se sice můžeš zaslouženě vztekat, ale ten naprosto doočíbijící rozdíl ve výsledcích vyjádřený v tvrdých číslech popřít nemůžeš.

    Tohle je totéž - chápu, že ve jménu svých zubů toužíš po přístupu dle Starého zákona, nicméně společnost už naštěstí není tribální a umí zvolit řešení, která jsou smysluplná a funkční namísto řešení, která uspokojí něčí rozjitřené emoce. (Teda, že to umí neznamená, že to vždy dělá, ale tak v principu, chápeš.)
    CERNYRYBIZ
    CERNYRYBIZ --- ---
    SIRIEN: tohle mi připomíná takový vtip...

    Lupiči napadnou pocestného, okradou, zbijí, prokopnou lebku a slezinu. Umírající chlap leží v příkopě když kolem jdou dva sociologové, podívají se na zkrvavené tělo a jeden říká druhému - lidé, kteří tohle udělali nezbytně potřebují naši pomoc!
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    CERNYRYBIZ: "dobrovolnost" pobytu na střední škole patří mezi ty největší bullshity, které jsem v průběhu svého vzdělávání potkal a později ve vyšších ročnících našeho osmiletého gymplu když to někdy nějaký učitel řekl, tak sem se tomu už naprosto otevřeně vysmíval.

    Zábavné bylo, jak se ty učitelé najednou zakoktávali a bylo vidět, že nad tím jaká kravina to z pohledu toho dítěte/žáka je se nikdy vůbec nezamysleli. A to nám táhlo na osmnáct. Zkoušet tohle tvrdit osmi / dvanáctiletýmu dítěti už neni ani blbej vtip.

    Mimochodem, učitelé co považovali šikanující děti za "problémové zmrdy" byli ty poslední, co kdy s šikanou kdy zvládli něco udělat. Obávám se, že rozbité housle, vyražené zuby, rozdupané brýle a podobné věci Tě poněkud připravily o perspektivu.


    Výborné výsledky s eliminací šikany co vím měly experimentální školy v USA, na kterých rozbili současný model vzdělávání zejména co do seskupování dětí podle věku - vytvoření skupin s přirozenějším věkovým rozdělením (mladší se staršími) podle úrovně zvládnutí předmětu spustilo sebe-kontrolní procesy uvnitř kolektivu (starší děti zaštítily ty mladší popř. naopak ty mladší měly menší zábrany se ozvat učitelům kvůli těm starším než když byl problém mezi rovnými vrstevníky). Nemám to teď poruce, ale mělo by to jít někde dohledat, autoři těch pokusů měli i nějaké konferenční a TED talky pokud vim.
    BLAF
    BLAF --- ---
    ANARCHY: Asi tak trikrat za tyden
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Kdy presne se Vedecke vtipy prejmenovaly na Nevtipnou a nevedeckou diskusi o hovne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam