KAERO,
ARCHIMEDES: Mně teda nejvíc vadí, že žádná z těch barevných hladkých křivek s tou bílou závislostí nesouvisí, hledal jsem, která z nich je ta "rozdílová" komponenta (prostě ta s nižší frekvencí) z bílé závislosti. Žlutá má podobnou ale mírně se rozcházející frekvenci, červená má poloviční frekvenci a ještě je fázově posunutá, a modrá má cca dvojnásobnou frekvenci a vypadává z fáze úplně nejvíc.
Jinak ten sampling rate bílé křivya mně nijak neuráží, je třeba se na to dívat jako na kvadraturně detekovaný signál, kdy reálná a imaginární složka se vykreslují najednou jako n-tý a n+1 bod závislosti. Detektor má zřejmě vyšší vzorkovací frekvenci, ale využili jsme zde decimaci pro zvýšení poměru signál/šum a pro digitální filtr, což pomůže s odstraněním překladů (antialiasing) při následné Fourierově transformaci. Je dobré si uvědomit, že hustší náběr dat v časové doméně pouze zvýší spektrální šířku detekované oblasti, nijak nezvýší spektrální (frekvenční) rozlišení.
Bylo by ale vhodné pro příště nastavit vzorkovací frekvenci bílé křivky souměřitelně s její modulací (lze si všimnout, že bod vyjde na maximum zhruba každou 2.3. periodu), aby šlo lépe sčítat v časové doméně.