• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    KAERO: Dalo by se to zmetahumorovat, kdyby zákazník šel podle starých a prodavačka podle nových definic SI :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    RAGUPKI: zasmal jsem se...
    ale ma to mouchu, na odvozeni hmotnosti by potrebovala nejen cesium, ale i ten metr prave. a jestli nema cesium, tak by musela zkusit odvodit to zpetne z jine navazne jednotky, rekneme kelvin. takze by si rekla o podani teplomeru.
    Jen nevim, jestli by se tehle verzi zasmal i nekdo jiny, je to vtip prilis navazany na aktualni SI :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GANDHI: Beztak by se všichni měli řídit Václavákama a bylo by po problémech.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    SALVATOR: to lze ale pouze za predpokladu, ze se vsude bude uzivat normovana tloutka kolecek:p
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Taky je možnost kupovat salám na plochu. Například 20 dkg paprikáše je 0,22 m2
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    KAERO: "Dobrý den, dvakrát deset na mínus první kilogramů Héráklu, prosím."
    Otrávená prodavačka: "Ušlo nám cesium, přijďte si zítra."
    "Ale já mám hlad."
    "Tak mi podejte metr a sekundu vydržte..."
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Když jsme u těch obchodů.
    Na pultovém prodeji jsem platil svačinu stravenkou. A prý mi nemůže vrátit. Takže prý hotově.
    Tak jsem ji požádal ať to dorovná v plátkovém sýru. :-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    LENNOX: jeden znamy kdysi zkousel na prodavacky 200 g misto 20 deka. V te dobe jeste byly semtam k videni i mechanicke vahy, tak mistama prodavacky nechapaly. dneska uz to takovy problem neni, vsude jsou digitalni vahy s velkym cifernikem s hmotnosti v gramech.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    LORD_DE_SEIS: nevěříš na Lidl? Spousta lidí ti odpřísáhne, že ho viděli nebo v něm i byli, ale víme jak to je s těmahle vírama. U nás ve městě jsou jen dvě Penny, takže tu moc lidí v Lidl nevěří.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    ARCHIMEDES: let me meme that for you :D

PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LORD_DE_SEIS: V Glóbu ho ale mají! (A možná i na Zahraďáku v Centrumu)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ARCHIMEDES: Ještě nejásej. Třeba je to středoškolská učitelka dějepisu, která si takhle přivydělává v době zavřených škol, když už nemůže doučovat tupé studenty.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    ROBIN_SNNS: Naše školství možná není ztraceno!
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ARCHIMEDES: Tak jsem to dneska zkusila v Ternu. Prodavačka se zasmála a pochopila XD
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    GIOMIKY: Já sem nevědel jak to pojat tak sem si to vydělil a vyšel mi nějaký tekno výsledek.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ARCHIMEDES: V Lidlu jsou salámy jen balené.

– Popojedem: https://twitter.com/theplanetaryguy/status/1308479609130889217
    What
    (and I cannot stress this enough)
    *the fuck*

Prý to není čirý troling open accessu, ale něco zlovolnějšího souvisejícího s koronavirovými fake news. Z diskuse vyjímám zejména "odteďka budu obrázek 3 používat ve všech svých pracech!"
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31850126/#&gid=article-figures&pid=figure-3-uid-2
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    GENTIANA, MAKOSHARK a SH_PANDA

...si dají 14 dní RO, přesně jak kolega slíbil, protože takhle teatrálně ignorovat moderátorkou výzvu je chucpe. Posty co šly po odkázaném varování jsem smazal.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Já mám taky na tohle všechno názor, ale nebudu ho Vám cpát. Nacpu Vám jiný názor: vtipy!

RAB1T
    RAB1T --- ---
    Nebudu hodnotit, zda sem tato debata patří z pohledu vědeckého, ale vtipné to přestalo být hned nějak na začátku. Pokud nechcete abych se zabýval datumy (daty), do kdy budete mít RO, přesuňte se prosím jinam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam