ZCR: Tady ten pocit, že lze být selfmademan vyplývá z DK efektu. Dokud sbírám informace sám a "uvízne" jen to, na co mám mentální kapacity, tak časem mohu vybudovat slušnou databázi znalostí a vytvořit si pocit, že o tom něco vím a jsem vlastně odborník (viz já a IT), jenže jakmile se dostanu na odbornou školu toho, na co jsem "odborník", tak velmi záhy pochopím, že nevím vůbec nic a že problematika je extrémně širší a že dokonce ani nemám schopnosti ji pochopit. Každý by měl být přijat na vysokou školu, kterou chce a do oboru. který ho baví a kde si myslí žeje dobrý a zakázáno ho vyhodit ze studii s tím, že může opakovat kolikrát chce, už jen proto, aby mu bylo umožněno po roce, dvou, třech... pochopit, že je debil a že na to nemá do té míry že
odejde sám :D (to by měla být taky funkce vysoké školy - dokázat lidem, že jsou hloupí, když hloupí jsou - pak by neběhalo tolik "sebevědomých odborníků" - nakonec vysoká škola obvykle dokáže i tem, co ji zvládnou, že jejich sebehodnocení bylo na počátku velmi nadnesené)