ALCATOR: máš pravdu a super zajímavé jsou v té dabatě i ty ukázky pohlavního spektra.
Ale je tu trochu problém - opravdu nějak omezujeme transgender atd., lidi? Upřímně mám pocit, že speciálně v naší ateistické kotlince je nám to tak trochu jedno. Když tedy pominu ostudné tažení lidovců proti plným právům homosexuálních párů mít děti.
Mám právě pcit, že každému je to tak trochu jedno. A woke kultura z toho dělá zásadní téma. Mnohem větší než je.
V tomhle oboru jsem úplnej amatér, ale podle wikipedie se cca. 90% identifikuje jako straight heterosexual
(Surveys in Western cultures find, on average, that about 93% of men and 87% of women identify as completely heterosexual, 4% of men and 10% of women as mostly heterosexual, 0.5% of men and 1% of women as evenly bisexual, 0.5% of men and 0.5% of women as mostly homosexual, and 2% of men and 0.5% of women as completely homosexual.)
Možná jsou jiné studie nevím. Každopádně plešatých mužů nebo třeba leváků bude násobně více. A nesleduji žádnou debatu o extra vchodech do budov s klikou nalevo nebo omezení osvětlení nad hlavou, abychom nevrhali prasátka. Přesně tak - respektujeme to a to je vše. Nesnažíme se narvat do programů škol, nesnažíme se získat nějaké výhody a nekřičíme dokolečka "podívejte se na nás".
Woke aktivisti si ale transgender vzali jako politické téma. Tím mimo jiné aktivují i tu hysterickou reakci druhé strany. Každopádně ta debata mi přijde umělá a nesmyslná. Feminismus měl strašný význam (a má), protože začleňuje do společnosti 50% lidi, kteří byli objektivně vyčleněni. Výsledkem je lepší společnost a pravděpodobně i výkonější. Ale tohle mi přijde, že je fakt trochu jinde.