E2E4: jenze tohle je dogma, ktere navic jak ukazuje soucasna situace prezite..lidi odkladat spotrebu prilis nebudou,neb jist se musi a co si budem povidat zadluzenost domacnosti ma sve limity, myslim ze jsme skoro na nich...
navic logika kdy mi centralni banka zdrazuje zbozi aby me tim donutila kupovat s predstihem zbytecne kramy mi pripada padla na hlavu a ani hrozba toho ze bude do budoucna auto stat 2x tolik me nepresvedci vzit si uver na 3ti vuz do rodiny,ze?
navic japonska ztracena dekada a kvantitativni uvolnovani naskledovane prudkym,hahaha hospodarskym rustem, no nevim asi ostra tuzka spis
Deflační zkušenost Japonska | Finmag.cz
http://finmag.penize.cz/ekonomika/263048-deflacni-zkusenost-japonska
deflace muze mit negativni vliv prave a pouze v nezdrave predluzene ekonomice, tzn diky debilni politice kvantitativniho uvolnovani tygr chyceny za ocas,holt neni cesty zpet,bankeri ted musi tlacit na inflaci ktera je podle mne ale ne nezbytne nutna,cileni inflace je mytus a cela ekonomika jakozto soubor mnohdy iracionalne se chovajicich subjektu nebude reagovat na stupidni dogmaticke vzorecky,mimochodem ty v ucebnicich ekonomie mi vzdy prisly vicemene usmevne.
Dnesni spolecnost se proste meni a papalasi vetsinou na mene slunne strane zivota ji chteji ridit metodami ktere se neosvedcili ani v dobach jejich mladi...ale co nadelas