• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MANFRED: U broků to je problém, ale jednotné střely mohou mít plášť z ochuzeného uranu. To nám pomůže ekologicky skoncovat s ďábelským olovem. :-D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ERGOSUM: Ono tak nějak nenápadně, mimo zmiňovanej paskvil, nastane brzo problém se střelivem obsahujícím olovo, což je logický, proti restrikcim u zbraní se dá protestovat, proti vražednému olovu (chemicky) moc ne, tam se toho čapne ekolobby a bude tlačit..tlačit....
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BANSHEE: Takze muzeme cekat Cookie directive cislo 2, ktera zpusobi ze predbehbeme v internetu usa?

Mimochodem, co se stalo s lisabonskou agendou? Uz jsme pomalu meli byt na spici ne?

A jak jsme na tom s plnenim smelych cilu v oblasti emisi co2 ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Council of the European Union calls for full open access to scientific research by 2020 - Creative Commons blog - Creative Commons
    https://blog.creativecommons.org/...-european-union-calls-full-open-access-scientific-research-2020/
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BANSHEE: "Pokud tě to ale potěší (já vím, z principu nepotěší)" Ale potěší, jen vůbec nemusel vzniknout.
    Teď vyhodit to další, kromě evropské registrace zbraní a pravidel pro znehodnocení. Jako přál bych i sousedům, aby měli podobný zákon jako my, ale to je zatím neprůchodné. To musí oni.

"Těžko můžeš žádat výsledky (jaké výsledky by sis vlastně představoval?)" Vypracovat studie, pojmenovat problémy, iniciovat jednání, zainvestovat nápravu. To je věc, která se musí udělat na evropské úrovni. K tomu není třeba nějakých super pravomocí.
    Mýlím se že není studie a vyčleněné peníze?
    Pak se můžou ministři a generálové dohadovat a něco dohodnout. Dělají to stále v rámci EU i NATO. Umějí to.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ERGOSUM: Gratuluju, donutil jsi mne investovat čas, abych se na tu směrnici podíval! A teď nebudu investovat další čas, abych složitě vysvětloval, co bylo na tvé formulaci nesmyslné. Pokud tě to ale potěší (já vím, z principu nepotěší), pak v aktuálním návrhu dané směrnice se už nic o "napodobeninách" nepíše - tedy v tvém duchu: nedostatek nalezen - nedostatek opraven.

Hele, rozporoval jsi nepřehledné podmínky a složitou administraci dotací. Já jenom říkám, že třeba v konkrétním českém případě je ta složitost způsobena samotnou českou stranou. A nenech se mást oblíbenou mantrou, že to "po nás Brusel chce".

A Krym a spol.? Tady už se dostáváš k tomu, co se ti nechce pochopit - co vlastně Unie dělat (řešit) může a co nikoli. Těžko můžeš žádat výsledky (jaké výsledky by sis vlastně představoval?), když k tomu Unie nemá pravomoci, natož nástroje...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BANSHEE: Tvé "vím" a pochybnosti jsou jediné co máš.
    90’ ČT24: Ozbrojené Česko — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11412378947-90-ct24/216411058130524
    Jak obelhali Europarlament o samonabíjecích zbraních - LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní
    http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2281-jak-obelhali-europarlament-o-samonabijecich-zbranich

Poměrně a převážně není jednoznačně. Mám si myslet, že ty peníze nikdo nechce? Že Unie nechce silnice atd. ačkoliv to vyhlašuje? Nebo že je to napsáno tak, aby se k nim málo kdo dostal? Pokud je splněn účel dotace. A to má být snadné jednoznačně zjistit. Má být přidělení dotace snadnou a rychlou záležitostí. NEŘEŠÍ

Před Krymem se neřešilo nic. Po Krymu to zase usnulo. O problému se vědělo! Problém se neřešil!
    "(A to uprchlická krize dala věci do pohybu nevídaným způsobem...)." To ano. Předtím jsme neviděli nic, teď se o tom alespoň tlachá. To musí opravdu přijít plíživá válka ukrajinského typu, aby byly výsledky?

Při tebou proklamované znalosti všech zákoutí EU bude pro tebe jistě snadné najít další nedostatky fungování EU a pracovat na jejich odstranění. Propříště tedy doufám budeme nacházet příspěvky typu
    Nedostatek nalezen - nedostatek opraven
    Mikro USB konektor je hezkým příkladem. Ať máme pocit, že nám z EU plyne blaho a ne jen většinou potíže.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ERGOSUM: Nevím, co je "zbraňový zákon", ale vím, jak moc jsou omezené pravomoci EU v rámci trestního práva - takže tady mám dost velké pochybnosti, jestli tebou zmiňovaná záležitost fakt exituje.

Podmínky čerpání dotací a jejich administrace jsou převážně vnitrostátní záležitost - podmínky samotné Unie jsou poměrně přímočaré.

Obrana hranic EU je záležitost, k níž má EU pravomoci dost na hraně. Jsou to zejména jednotlivé členské státy, které mají v této oblasti problém spolupracovat. (A to uprchlická krize dala věci do pohybu nevídaným způsobem...).
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BANSHEE: " Zkus nám dát pár příkladů "vytvořených pseudoproblémů" a naopak těch "skutečných problémů", co nikdo neřeší."
    Hračky vypadající jako samopal jsou trestný čin - návrh zbraňového "zákona"
    Podmínky čerpání dotací jsou nepřehledné a administrativně náročné. - přibyly další komplikace.
    Obrana hranic EU se začíná řešit "až teď."
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    JONAS3: no zatím to tak vypadá a odmítnutím nějaké seriozní argumentace to potvrzuješ.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    GREATDRAKE: Nepodsouvej mi, co jsem neřekl a co chci dělat. Tohle virtuální chytračení si nech pro ty, co znáš osobně.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    JONAS3: Rozumím, chceš prostě jen planě nadávat.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    GREATDRAKE: Elementární porozumění psanému textu by ti stačilo k tomu, že jádro odpovědi se neskrývá ve vytváření seznamu.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    JONAS3: Elementární porozumění českému jazyku by ti stačilo na to, bys pochopil, že "pár příkladů" není výzva ke kompletnímu výčtu.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BANSHEE: Pokud si tady neumíš odpovědět sám, tak to za tebe dělat nebudu. Na vytváření tak dlouhých seznamů ani můj prokrastinační čas nestačí. Promiň.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    E2E4: Já nevím, tak si třeba přečti, co o tom píšou v samotné centrále všeho zla - http://ec.europa.eu/growth/single-market/digital/index_en.htm

Víš co, před vznikem jednotného trhu jsi taky mohl prodávat a kupovat v zahraničí a peníze vlastně taky poslat šly. Jen je to teď tak nějak mnohem snazší, no...;)

A těch 415 mld. eur (profit!) samozřejmě není přínos do společného rozpočtu, ale do evropské ekonomiky. že ano. Nicméně postavit svůj zásadový odpor na nějakém projektovaném čísle je trošku malicherné, ne?

JONAS3: Zkus nám dát pár příkladů "vytvořených pseudoproblémů" a naopak těch "skutečných problémů", co nikdo neřeší. A abychom předešli nedorozuměním, zkus to omezit na ty, které vůbec má EU pravomoc řešit, jo? Díky.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    TELLEMAHOOKA: o systematickou manipulující propagandu, která srší z každého slova každého článku na echo24 a podobných serverech ... ok, respektuju tvuj nazor. Tak tedy pojd a na tomto konkretnim pripade mi ukaz ty manipulace .... ktere kdyz jak pises srsi z kazdeho slova, jiste nebude problem najit stovku jen v tomto clanku. Bez tohoto podkladani priklady je tvoje kritka pouze dlasi ad hominem nekriticky prijate dehonestacni kampane na nezavisla media.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    E2E4: Proč? No to je snadná odpověď. Není nic jednoduššího, než vyřešit problém, který neexistuje, ale který se uměle vytvoří. A pak to vypadá, že něco úředníci dělají. Ale vyřešit skutečný problém, to je opravdu problém a to efektivně neumějí.
    Naštěstí už lidé v EU tento princip prohlédli a čím dál tím více si to uvědomují. Celá podstata fungování EU je postavena na tomto principu vytváření a řešení umělých, neexistujících problémů. Skutečné problémy se ale neřeší, jen se odsouvají, záplatují, překrývají pseudoagendami a tím se kumulují do nebezpečných rozměrů, které pak vyhřeznou ve strašných podobách.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JONAS3: No ja hlavne nechapu ze kvuli jednotnemu digitalnimu trhu je treba neco delat - ten prece existuje sam od sebe, tak nejak ten internet a krediťky funguji i v zahranici..
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    E2E4: Přesné odhady na základě nepřesných dat a podkladů. To jde byrokratům skvěle, a nejenom těm sedícím v Bruselu, i když ti jsou v tom velmistři.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam