Vysvetleni prvniho mytu popira samo sebe. Bez dodani energie nemuze vzniknout vykon (a docela by me zajimalo, ktera belgicka domacnost ma rocni spotrebu elektriny 20 TWh, i 20 MWh by bylo kurevsky hodne). A uprimnost snahy usetrit energii EU uverim, az se prestane presouvat parlament kazdy mesic z Brusele do Strasburku (docela by me zajimalo, za jak dlouho Evropane provysavaji energii potrebnou k jednomu takovemu zcela nesmyslnemu presunu, e.g. kolik set let bysme museli v kuse vysavat). Druhy radobymytus je demagogie nejvyssiho stupne, bo se zamerne omezuje jen na hranolky. Jak chces pri teplote mensi nez 200 stupencu (udajne vyssi tepelna hranice vzniku akrylamidu) upect chleba, to se tam nedoctes (pritom se ho to tyka uplne stejne, akrylamid vznika pri vysokotepelnem zpracovani jakehokoliv sacharidu a skrobu, tedy i toho v obili). Nebo to jde taky vyresit predvarenim testa? Navic, abys do sebe dostal potencialne mozna snad teoreticky nebezpecne mnozstvi, musel bys snist asi 3 kila chleba denne. Dobrou chut. Jak budou hlidat tu spotrebu igelitek by me namoudusi zajimalo.
Pro info
https://en.wikipedia.org/wiki/Acrylamide