ITCHY: Tak přechod ze stavu kdy na sociálno vydělávají lidé do stavu, kdy na sociálno vydělávají stroje a roboty má dost velkou pravděpodobnost. Čertovo kopyto je v nastavení parametrů.
Ono spoustu produktů vlastně skoro nikdo nechce a nepotřebuje a produkce je dána potřebou zaměstnat lidi a tlakem (reklama, povinnost) na odbyt. Například polovina úředníků by mohla být za stejné peníze doma a všem by bylo líp. U dělnických profesí je to podobné.
ITCHY: "Ostatně právě nespokojenost " Nespokojenost je biologicky daná a nelze ji vymýtit. Veškerá spokojenost je dočasná. I za pomocí drog je to dočasné. Z tohoto hlediska "dobře už bylo a dobře nikdy dlouho netrvá".
",který je zejména představován přesouváním výroby za cenu maximalizace zisku." Je tu i útěk od nadbytečné zátěže, jako jsou různé bio a eko daně, byrokracie, daňová zátěž, ...To co platí pro zaměstnance, platí i pro podnikatele. Také si řekne "Mám víc riskovat, víc dělat a mít za to míň?" Přesun, nebo utlumení výroby je přirozenou reakcí. Ono v okamžiku, kdy mám (třeba i nenáročnou)pozici na které mi zaměstnanec vydělá 20 000 za měsíc, ale já musím zaplatit 35 000 za mzdu a odvody je pravděpodobné, že nikoho nepřijmu. A pokud musím, tak ostatní vydělají míň.
Křičet "Jsem nespokojený!" nebo "To nechci!" je tak snadné.