GIANT: to bych fakt pořešil raději soukromě :-) faktem je, že jsem v té době byl na NYXu ještě nováček, a neměl jsem úplně v paži některé zdejší zvyklosti - ale druhým faktem je, že navzdory tomu, že se klub jmenuje C/C++, v něm opravdu nebylo radno shánět příznivce svého odvážného tvrzení, že by C mohlo evolvovat třeba i jiným směrem, než k C++ :-) tady je to fakt silně offtopic ... je to sice geekovské téma, ale i geekové (nebo právě geekové) jsou schopni se k smrti pohádat o suché z nosu. "sobecké memy" prostě své nositele vedou k tomu, aby bojovali s nositeli jiných memů :) (Dawkins)
jinak politika uživatelů NYXu vůči despotickým adminům klubů je kapitola sama pro sebe, podle mě se do této politiky časem uživatelé budou muset vrhnout.. ale současně je to podle mě už minulost. opačný extrém - tzn. laxní admini, kteří tolerovali celé měsíce nekonečných repetitivních flamewars plných urážek - je podle mě vyřešený těmi palci - no a pokud někdo banuje třeba za příspěvek, který se objeví v klubu, kam měsíce nikdo nic nenapsal, tak tam to podle mě vyřeší prostá evoluce.
nedávno jsem si tady třeba u zakládání klubu všiml hlasování, které nahradilo dřívější "žádání správců o založení klubu"... nevím jestli to je už u všech témat, ale podle mě to tady směřuje k docela univerzálnímu systému, který pro mě představuje alternativu k FB despocii.
současně ale FB představuje docela prokazatelný "business model" - je jasné, že pokud má někdo 2000-3000 "přátel" na FB, tak jde o "virtualizovaný sociální kapitál", který už dnes zdatnější jedinci dokáží přetvářet v cash flow nejen skrze vyslovené podvody - ale např. i v oblasti cestovního ruchu, politiky, propagace kulturně/kalicích akcí, apod. - právě proto ale FB označuji za "sociální letadlovou hru": finanční letadlové hry také nějaký čas fungují (hlavně svým zakladatelům), než se zhroutí...