LAKSYMO: Videl bych to dost podobne ! Univerzum jako celek, je mozna nakonec ziva bytost, ktera z jejiho pohledu, ve skutecnosti pobiha na necim travniku :)
Ja se behem poslednich let dostavam k myslence mikro a makrokosmu. Nevim, zdali znate jednu z uvodnich scenek ze simpsnovych, kdy se z gauce dostanete na obeznou drahu, pak na galaxii, dal a dal, az se z tech masivnich celku stavaji atomy, ktere stvori molekulu, a nasledne kozni bunku na homerove hlave :) Pan_Xova fraktalova teorie je mi hodne blizka. Tezko se dostat slovy dal, popis takove myslenky pomoci slov je uz pro mne hodne tezky, ale libi se mi, ze spousta z nas smeruje podobnym smerem. Slova jsou jen znacky na ceste :) Myslenka samotna (nepopsana slovy) je mocna !
Mozna ale, je to tak jak naznacuji mimo jine esoterici ci budhiste, ze jsme stvoritely vlastnich vesmiru, kde hmota kterou pozorujeme je presne takova jak ji vidime, ale zaroven to, jak se na svet divame, tvorime my samy (esoterici uz pak tvrdi ze nas pohled muzeme vedomne menit a tim menit realitu) ... Kdo vi, treba se jednou dostaneme na vyssi vyvojovy stupen a objevime dalsi prostor. Dimenzi muze byt nespocet, a pohledy ktere nam umozni jsou vice mene nepredvidatelne :) nebo jich vic proste neni ? ...
Z meho pohledu je jen jedna vec jista ... Nic neni jiste !