• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONFotografie z vesmíru a kosmonautiky +videa
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    WINSTON_SMITH: wow... určitě to není montáž? nějak se mi nezdá, že by s tím letěli tak nízko...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Hubble eXtreme Deep Field (XDF)
    HubbleSite - NewsCenter - Hubble Goes to the eXtreme to Assemble Farthest Ever View of the Universe (09/25/2012) - Release Images
    http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2012/37/image/a/
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    mi podle těch fotek přijde jak kdyby snim lítali sem a tam :-)

//jinak díky za diskuzi ohledně toho mýho vnímání vesmíru.. byla poučná .)
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    NECROMAN:
    A Space Shuttle Over Los Angeles
    Image Credit & Copyright: Stephen Confer

plná velikost tady: http://apod.nasa.gov/apod/image/1209/shuttlelax_confer_3628.jpg
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Kdyz takhle chlapek pracuje na letisti v Los Angeles :)
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    DRAGON: no jo, uplne jako z jiny planety
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    NECROMAN: spousta senzorů a celý se to hýbe rychlostí ospalýho lenochoda, takže by stejně škoda byla minimální :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TOXICMAN: vdycky, kdyz vidim takove fotky, tak si rikam, jak to maji asi ohlidane, aby tou hlavou proste neprastili do toho kamene, pokud se prepocitaji :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    *le inspection
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Opportunity objevilo oblast, kde se odkrývá spodní světlá hornina - místo dostalo název Whitewater Lake.

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Anglie, Skotsko a Irsko mělo včera krásnou podívanou, natočili to desítky lidí :)

Meteor Over England 22 September 2012 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=u1Nd8nV38Sg
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOXICMAN: tak urcite :)
    ale teda je to hodne zvlastni tvar, chtelo by se rict neprirodniho typu .. :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    to je jasná špička pyramidy! :))
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    SVATY: je jasny, ze nemuze bejt kazdej jako feynman, a ze schopnost ucit a probudit zajem je dulezitejsi nez orientace v oboru. Ale cemu pomuze fyzikar, kterej (na zaklade svy duvery v nahodnej mix dusledku hypotez, jejichz podstate pravdepodobne moc nerozumi) takhle sejme nebohou zakyni, ktera projevila jen neochotu kecat kraviny o vecech kterejm nerozumi (narozdil od pana ucitele)?

// omluva vsem, ze to tu porad zasiram nejakym OT. Uz toho necham, slibuju .)
    SVATY
    SVATY --- ---
    ESTEN: po pravdě řečeno, ono je to možná spíš k dobru. My měli nějákýho geniálního magora, kterej tomu sice rozuměl, ale neuměl učit a ze 4 roků fyziky nemám vůbec nic .. V takovým případě by pro mě byl prospěšnější trouba, kterej jede podle osnovy a naučí mě to co má i když ne dokonale, ale uměl bych aspoň něco
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    HRKY: to jen ilustruje, jak malo je na gymplech ucitelu s dostatecnym prehledem o oboru, kterej vyucujou :/
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    HRKY: takže to vystihuje toto :D
    HRKY
    HRKY --- ---
    Omlouvám se za pozdní reakci k diskuzi, ale při debatách o vesmíru si vždy vzpomenu na historku z gymplu, kdy jeden vtipnej fyzikář vyvolal tu největší husu (na fyziku) a povídá:

-Tak, je vesmír nekonečnej nebo není?
    -Já nevím..?
    -Jak nevím tak buď je nebo není...myslete!
    -Když já fakt nevím...asi je nekonečný.
    -Jak může bejt něco nekonečnýho? Umíte si představit, že něco nemá začátek, ani konec? Samozřejmě, že vesmír není nekonečný! A teď mi řeknětě, co je za tim vesmírem, když není nekonečnej.
    -Já nevím..
    -No tak myslete!!
    -No já vážně nevím? Asi nic..
    -Jak tam může být nic? To je přece blbost! Tak co tam je? No je tam přece další vesmír!!! A teď mi řekněte, kolik těch vesmírů je?
    -Já nevim..
    -No přeci nekonečně mnoho!!!

Načež se začal hurónsky smát a plácal se u toho do kolen.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    snad to tu ještě nebylo :)

NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    TOXICMAN:
    NARVIK:
    Otřesný případ vandalismu řeší agentura NASA. Po ještě zánovním vozítku MSL-Curiosity, jež nemá najeto ani čtvrt kilometrů, již některý z marťanských sígrů stačil mrsknout cihlou.
    Oficiální vyjádření marťanských úřadů se nám k uzávěrce získat nepodařilo, neoficiální zdroj však naznačil, že se sonda přichomejtla k demonstraci za práva strojů a byla prostě příliš zvědavá.
    Na otázku, jak to vypadá s rozvodem pana Quaida, zdroj odmítl odpovědět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam