• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ELISCHA: http://www.hollandia.cz/nase-produkty/jogurty-selske/bily.html
    ja si vicemene jiny nekupuju, kdyz uz jogurt, tak at to je jogurt, 150g na snidani me nezabije, i kdyz obsah tuku asi neni uplne koser :) zas to nejim na kila a ne kazde rano.. (ale do smoothie si klidne nejaky odtucneny koupim, tam mi to je fuk)

jinak musli - na panvi nasucho prazim vlocky, orechy, rozinky, dynovy seminka, piniovy orisky a proste co je po chuti, v zaveru do toho pridam polivkovou lzici medu aby se to trosku spojilo. mnam to je :)
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    IKARIE: ten hollandia jogurt je nějakej extramňam? :) .. ktrej přesně myslíš.. :) ...
    jo ajak vyrábíš to domáci mussli? :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TLAMPAC: ale je i potravou pro ty správné bakterie...to ti doufám nedoporučil žádný doktor
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    GATTA_NERA: Cukr nemůžu, protože jednak dělá ve střevech kyselo, a jednak je potravou pro bakterie ve střevech, který tam nemají bejt. Docela problém, protože cukr dnes dávaj skoro do všeho - od salámu, přes paštiky, majonézy, kečupy, protlaky, omáčky, saláty atd.
    PETTYCAY
    PETTYCAY --- ---
    dneska des bes a hlavne po oslave...
    snidane- rajce a tunakem
    misto svaci fitko
    obed- cocka s vajickem
    svacina- cocka
    vecere- odtucneny tvahoh
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TLAMPAC: ne není uzená a složení jsem ti před chvílí napsala :)
    libové maso je pořád lepší než větrník z cukrárny :)

jakto že nesmíš řádný cukr?
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    GATTA_NERA:
    No tak jo. Bral jsem to z mýho pohledu, kdy nemůžu žádnej cukr.
    Byl zmíněn krůtí salám a jestli je ta šunka uzená, tak tam bude cukr taky.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TLAMPAC: no třeba v té libové šunce bylo 0,9 g sacharidů na 100 g masa.....to asi není zákusek že?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TLAMPAC: Kdo jí salám?
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    Když tady zmiňujete ty salámy v jídelníčku, dietáři, tak vězte, že ve většině je cukr, takže je to jako byste si dali ještě malej sladkej zákusek.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    já taky
    ráno: celozrnný chléb, žervé, krůtí salám
    oběd: dušený květák s červenou čočkou, zalitý vajíčkem, syrová rajčata
    svačina: kefír, celozrnné sušenky
    večeře: ledový salát s olivovým olejem, libovou šunkou a cottage sýrem (mňamka veliká)
    večer si dám nějaké ovoce
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Tak já se taky přidám:

1. trochu mrkvového salátu, dva knackebroty, jeden s brokolicovou lučinou linea, druhý s plátkem šunky 90%
    2. mrkvový salát
    3. pečené hovězí karbanátky se zeleninou (v Tescu jsem objevila mleté hovězí maso s max. obsahem tuku 6%, je fakt super, jen jsem do něj dala jedno vejce, pepř, chilli a nakrájené chilli papričky a bylo to teda mega mňam)
    4. dvě šunkové rolky plněné cottage, trochu okurky
    5. mě čeká zapečená zelenina
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak moje dnesni

rano jecmen, kafe s mlikem, miska musli (domaci, jen lehce slazene lzici medu na celou velkou panev), hollandia a nakrajena nektarinka
    dopo kilak a pul v bazenu (z toho kilak v kuse kraulem, jsem na sebe ohromne pysna:))
    po bazenu cca v 11 banan, dynova kostka a nizkotucny kefir
    13.30 vetsi ctvrtka grilovaneho kurete (kupovane u stanku, trosku znouzectnost), miska cervene repy a maly platek tmaveho chleba
    16.00 50g haribomedvidku (ja vim..)
    k veceri teprve bude ledovy salat jen pokapany olivovym olejem, jestli vubec, pze jsem mela maso po docela dlouhe dobe a doted se citim uplne prezrana :)
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    FUMO: hm, pěknej sajrajt, ale má to prý až pětina populace.
    doporučení:
    kokosový olej, kapky z citrusových jadýrek, cibule, česnek, pórek, okurky, mléčně kysané zelí, limetky
    pak asi obecně zásodotvorné potraviny (Candida nemá ráda kyselé prostředí - neumí se v něm pohybovat), když ocet, tak jablečný.

hlavně žádné: mléko, tvrdé sýry, maso (když už, tak ryby nebo drůbež), mouku (hlavně ne pšeničnou!!!), cukr vůbec, alkohol, sladké ovoce - nejhorší je přezrálý banán

Připrav se, že zhubneš na kost.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    rajče, mozzarela. klasika :)

brambory s lučinou :o)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Můj včerejší:

1. 3 knackebroty s cottage a dvěma plátky 90% šunky
    2. mrkvový salát
    3. níže zmiňovaná treska se zeleninou
    4. acidofilní mléko
    5. tuňák se zeleninou (bohužel v konzervě, nedostala jsem se domů a bylo to asi to nejdietnější, co se dalo koupit)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    CULI: Na kafi není nic špatného, když u toho vypiješ sklenici vody.. mně teda naštěstí nevadí ani varianta bez cukru a bez mléka... a chutě zaháním právě tou kávou nebo zeleným čajem...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak ja dnesni
    rano 6.30 jecmen, voda, irsky caj s mlikem a medem, otoustovany corny rohlik s maslem a brie, hroznove vino, kefir
    10.00 home made musli s jahodovym ovofitem
    12.30 jablko, asi 4 platky kruti sunky
    13.00 hodina beh, cca 10km
    15.00 obed to co vcera - porce testovin s tunakem a pestem a olivama, trosku parmazanu navrch, par slanych susenek
    16.30 pulka hermelinu linie
    a az ted jsem prisla z prace tak chroupu vokurku zakaplou olivovym olejem & sklenka bileho vina
    CULI
    CULI --- ---
    nějaký tip jak osidit kafe? zdrava varianta bez kofeinu je pro me melta se zajicem...
    ale kofeinova zalezitost bohuzel rozpustne s polotucnym! a kdyz uz sladke tam diachrom :)
    CULI
    CULI --- ---
    a čím zaháníš mega chutě? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam