• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MOUNTBATTEN: No já jsem to nechtěla řešit takhle v samém začátku diskuze, ale uvítala bych, kdyby sem lidé psali hlavně jídelníčky vhodné při redukci hmotnosti.

Jasně, případné dotazy k nim vůbec nevadí, ale zase pokud by se tady rozebíralo jen hubnutí, bez zveřejňování jídelníčků... byl by tento klub duplicitní k mnoha dalším, které už na nyxu jsou, což nebylo mým cílem.

Stejně jako kdyby se tady rozebíraly jídelníčky vhodné při různých onemocněních (ale zrovna gastritida je případ, kdy je v mnoha ohledech jídelníček možná podobný jako při redukci hmotnosti, takže to také uvítám).
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    rano: dve hrste musli s mlekem, cerny caj
    svacina: cherry rajcatka (tak 100g)
    obed: cherry rajcatka (tak 150g,proste zbytek vanicky:-)) ) a 180g balkanskeho syra

a vecer budu lejt pivo a jist klobasy:-))))))

A ted vazne: jidelnicky sou super, ale muzete prosim davat take recepty? Jak jste co varili? Jako u jidla typu "jogurt s hrozny" netreba, ale u napaditejsich by to myslim bodlo.
    Ja sem hodlam chodit kvuli inspiraci na zajimava jidla.

A k tomu este pridavna prosba - recepty na jidla pro zaludkare, tj.co meli gastritidu a ano, vyvarovat se smazeni, tukum apod., to vim taky:-) Ale chci ne obecne rady, ale recepty vhodne pro nedrazdeni zaludku,ale ktere smakuji (nemam ted na mysli dietu po gastritide,to je nejist-pak suchary-pak mozno mrkev. Myslim tipy pro cloveka,co s tim mel uz problem,tak co v jidelnicku preferovat)
    MANXX
    MANXX --- ---
    KALHOTKA: Vzhledem k tomu, že ses tady před chvílí bála, jestli cottage není zlo, je to fakt vtipný :-)))) Ale jasně, někdy se to musí :-)
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    já dneska zatim:
    snidaně: vločky zality kakaem
    svačina: jahodova hollandia
    oběd: brambory se spenátem.. dostala jsem na to hroznou chut
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    CULI: Jen kořením... zjistila jsem, že když dám dostatek chilli nebo česneku, sůl mi vůbec nechybí.
    MANXX
    MANXX --- ---
    KALHOTKA: Žitnej je nejlepší.
    CULI
    CULI --- ---
    lidl ma dobre knackebroty sezamove :)
    CULI
    CULI --- ---
    a kde berete inspirace na jidelnicky, ja teda takovou fantazii nemam a jist porad to same by me neba.... samozrejme nejake oblibenosti se opakuji,vetsinou svaciny ale ten zbytek...
    zase ale neminim utracet majlant za jidlo !
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    KALHOTKA: když pečivo, tak opravdu jen to celozrny.. tmavy nerovná se celozrny, někdy to třeba přibarvujou karamelem... no poznáš to až spíš na chuti a tak.. a to fakt jen dopoledne a menší množství.. chleba bych teda nejedla při redukční dietě, bílý pečivo vůbec ne...
    dá se to nahradit knackerbrotem..ale to už ma do pečiva daleko...
    MANXX
    MANXX --- ---
    KALHOTKA: Co blázníš? Toustovej chleba teda nebrat, ale když si dáš nějakej kvalitní celozrnnej chleba, tak to žádnej prohřešek samozřejmě není, pokud se nechceš stát anorektičkou.
    CULI
    CULI --- ---
    KALHOTKA: prave ze misto soli by se mel spravne pouzivat cesnek a bylinky, ze zacatku nic moc, ale pak si clovek zvykne a cokoli jineho uz mu prijde mega slane! jen ten cesnek je trochu spolecensky problem :D
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    solim..ale jen trochu.. ted už třeba ani v restauraci mi jidlo nechutna, protože jsem si zvykla na to min soleny a všecko mi ted přijde přesoleny....

KALHOTKA: tak když si dáš dopoledne max k svačině jeden plátek chleba a bude to tvůj prohřešek, když nejíš sladky, tak by to tak hrozny bejt nemělo...
    CULI
    CULI --- ---
    solite nebo jen cesnekujete-korenite?
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    KALHOTKA: cottage je v pohodě..ale ten chleba byh vynechala.. knackerbrot je dobrej... a nebo ja si cottage mícham jakoby do salatku s cherryrajčatama.. mnam. :)
    CULI
    CULI --- ---
    PETTYCAY: asi ne no, jeste ta vule a nemit nocni smeny :(((((
    PETTYCAY
    PETTYCAY --- ---
    CULI: nene, chce to vydatnou snidani a normalni obed v kt sou zahrnuty bud testoviny, rejze nebo brambory, mas pomale uvolnovani sacharidu a staci na cely zbytek dne, totez pecivo atd ;o) neni to tak hrozny jak se zda :o)
    MANXX
    MANXX --- ---
    KALHOTKA: Cottage není žádnej prohřešek, to by člověk fakt už musel jenom chroupat syrový zelí, kdyby i tohle bylo špatně.
    CULI
    CULI --- ---
    sacharidy z toho vaseho jidelnicku? to pak musite byt unaveni kdyz sportujete treba pravidelne,ale tak asi je to individualni a telo se i muze prizpusobit ze...?
    PETTYCAY
    PETTYCAY --- ---
    CULI: ja urcite.. ale snazim se tomu predejit sacharidy z jidla
    CULI
    CULI --- ---
    a z ceho cerpate energii kdyz mate nejaky fyzicky narocny sportovni vykon? hazete do sebe hroznovy cukr?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam