• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    Tady kdyžtak foto... zítřejší oběd a svačina
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KEEE: Zrovna z tortily mi vždycky všechno padá, ale určitě si to někdy udělám doma..

Nakonec jsem to vyřešila květákem zapečeným s rajčaty a sýrem:

700g květáku uvařím skoro do měkka, nechám vychladit a pokrájím na menší kousky. Pět středně velkých rajčat spařím, oloupu a nakrájím na čtvrtky.Květák dám do pekáčku, okořením solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na květák vyskládám rajčata a zaleju 3 rozšlehanými vejcemi s 1dl mléka. Peču na 180° cca 10-15 minut. Mezitím si nastrouhám sýr, který smíchám s čerstvými bylinkami podle chuti. Nasypu do pekáčku a zapeču to se zbytkem.

Kupodivu je to strašně dobrý!
    KEEE
    KEEE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: předem připravená tortilla s kuřecím masem, trochou jogurtu a hromadou zeleniny? trochu se to rozmočí, ale můžeš to mít studený a nad klávesnicí :o)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Zítra mě čeká zase celý den v práci - nemůžu nikam odejít, takže jídlo jedině to, co si můžu sníst u pc. Snídaně doma, ke svačině acidofilní mléko, ke druhé svačině zeleninový salát. Ale co k obědu? Možnost si to ohřát není a budu to jíst nad klávesnicí. Díky za jakýkoliv tip.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Vyměnit přílohu za více zeleniny je určitě dobře(vzhledem k tomu, co je v našich končinách zvykem u většiny populace, tedy talíř brambor, kus masa a k tomu obloha jedno rajčátko), ale nějakou bych tam nechala (50-100g, třeba kopeček rýže). Alespoň jednou denně zařadit nějaké polysacharidy je dobré, nejlépe na snídani a oběd.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TORUVIEL: Já jsem za kritiku ráda, ale zrovna vyměnit přílohy za zeleninu mi radil i dietolog.. a četla jsem to v nejednom článku. Tak nevím. Vždycky jsem tím zaručeně zhubla. Ale pak taky přibrala.
    Teď se snažím jíst víc normálně, ale bohužel to kvůli škole a práci ne vždy vyjde a za úspěch považuji už samotný fakt, že jsem jedla 5x denně.

Včerejší:
    1. dva knackebroty, cottage, zelenina
    2. vepřové maso se zeleninou a s rýží
    3. hruška
    4. směs zeleniny udělaná na pánvi
    5. thajská krevetová polévka

(PO-ST když vše klapne, tak chodím do šk. jídelny ZŠ, nedaleko mé školy..takže bohužel nijak neovlivním, že to je mé druhé jídlo za den - leda že bych kvůli tomu začala vstávat v pět, ale to se mi opravdu nechce)

Dnes:
    1. rajče, cottage (nestíhala jsem, ranní trénink v podobě běhu na autobus)
    2. vývar s vejcem, guláš s 1,5 knedlíku
    3. Bílý jogurt s třešněmi ze zahrady
    4. šunka, půlka celozrnného rohlíku, zelenina
    5. bude brokolice zapečená se sýrem

TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KEEE: Souhlas, nechtěla jsem nic říkat, ale některé jídelníčky zde jsou velmi chudé. Zásadní chyba je vynechávat přílohu k obědu. Přílohu ano, ale přiměřeně. Nikoliv pouze polévku.. Třeba BARA_ONLY_ONE má v posledním jídelníčku za celý den pouze minimum sacharidů, a to 2 knackebroty. To je žalostně málo. Snad nemusím říkat, jaké to má následky.
    KEEE
    KEEE --- ---
    holky a počítáte si kilojouly? nemáte nějak málo? třeba u
    BARA_ONLY_ONE: mi to přijde docela málo, vývar sám o sobě je málo výživnej a ten salát taky asi nic moc :o/
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 2 knackebroty se salátem ze surimi tyčinek, rajče
    2. rozmačkaný banán s nastrouhanou půlkou jablka
    3. zeleninová polévka
    4. olomoucký tvarůžek, trocha kuřecí šunky
    5. dietní čína, bez přílohy
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Právě jsem dodělala dietní čínu podle SAT_ANN:
    A je fakt skvělá, takže doporučuji!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. půlka cottage, 2 knackebroty, rajče
    2. jablko
    3. vývar se zeleninou
    4. salát ze surimi tyčinek (jogurt, citron, pepř) nacpanej v rajčeti
    5. zbytek polévky, zbytek salátu ze surimi tyčinek, tentokrát s knackebrotem
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. cottage, 2 plátky šunky, 3ks knackebrot
    2. půlka okurky, trocha brokolice
    3. rajčata s mozzarelou
    4. acidofilní mléko
    5. kuřecí prso se zeleninou

(aneb jak to vypadá, když je člověk celý den v práci a není čas vařit)
    DANIA
    DANIA --- ---
    kdyz nikdo nepridava:)
    1. velka broskev, velka nektarinka, bila hollandia
    2. kureci vyvar se zeleninou, salat z rukoly
    3. zeleninovy salat, cottage cheese, nekolik platku kureci sunky
    4. milkshake /malinovy biotvaroh + biomliko/
    MANXX
    MANXX --- ---
    JULLIK: Nevidím tam vůbec žádný uhlohydráty.
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    Tak já dneska
    1. omeleta (2 vejce), cherry rajčátka a mozzarella
    2. tvaroh
    3. kuřecí steak s ledovým salátem
    4. k večeri bude nějaký zeleninový salát se sýrem

Tak snad jím nějak tak dobře, trenér v posilce mi říkal, ať se snažím jíst co nejvíce bílkovin a vyhejbám se pečivu a přílohám,sladkostem, chipsům apod... tak to dodržujiiii....Někdo ještě nějaký nápad nebo přípomínku,měla bych něco přidat nebo ubrat???
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SAT_ANN: Tohle dělám každý týden, akorát různě obměňuji, teď jsem si oblíbila variantu s ústřicovou omáčkou, bambusovými výhonky a jidášovým uchem. Ale rýžové víno jsem nezkoušela, díky za tip.
    (akorát že teda dělám nedietní variantu, vše naložím ještě se 2 lžícema olol a nechám přes noc uležet)
    Co se týče zeleniny, tak teď jsem dělala klasiku http://www.apetitonline.cz/recepty/1623-ratatouille.html - a oleje vůbec není tolik třeba
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Nebo jsem dělala sušenky z ovesných vloček, házim do pytlíku a mám v kabelce místo mysli tyčinek ve kterých jsou hegeše....

Vezmu ovesné vločky, namočím na hodinu do vody, nebo odtučněného mléka. Přebytečnou vodu přecedím

přidám třtinový cukr a fruktózu (podle chuti)
    karob
    rozinky, brusinky, kokos, ořechy...co kdo najde doma
    skořice
    myslím že jsem tam dávala i tvaroh

zamíchám, chci aby mi vznikla hustší hmota, aby se z ní daly lžící dělat silnější placičky (hroudičky :-D) na plech...
    peču tak na 180 asi půl hodiny? Prostě jen nespálit
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    tak třeba, moje klasický obědový jídlo - dietní čína

100 g maso (libove veprove, idealne kureci)
    100-150g mrkev
    50-100g cibule
    když je tak pórek, nebo jiná zelenina - zelí, čínské zelí, klíčky...
    rýžové víno
    sójová omáčka
    sladká chilli omáčka

maso nakrájím na nudličky a opeču na sucho na pánvi, po chvíli přidám zeleninu.
    Asi minutu dohromady opékám. Pak podleju panákem rýžového vína a dvěma panáky vody, přiklopím, pár minut dusím.
    Na konci přidám trochu sojové omáčky podle chuti (nebo vůbec - kari alternativa je taky dobrá) a chilli omáčku.
    Když je potřeba, ještě trochu podleju vodou.

Jím s rýží, kuskusem, nebo klidně samotné

Občas si dělám i podobnou zeleninovou směs bez masa, mám v ledničce na noční hlad když přijdu domů z akce
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SAT_ANN:
    ANDROMEDAAA: viz. záhlaví. Takže to piš sem, ať se tu něco děje :-))
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    ANDROMEDAAA: doporučuju začít vážit a psát si denní jídelníčky do kalorických tabulek, občas je totiž dost překvapující, že když si člověk myslí buhví jak se drží, tak za den sežere něco, co mu ten den hubnoucí úsilí naprosto zhatí. Já takhle například zjistila, že v bebe mysli na zdraví je tuku víc než čtvrtina denní doporučené porce tuku, pak sníš trochu oleje v jídle, namažeš si chleba ráno, a jsi klidně na 60 gramech...nebo jsem zjistila že jím málo sacharidů (asi 60% denního doporučeného množství pro mně)
    atd....
    mně osobně to hodně pomáhá udržovat si přehled

ad alkohol - když chci zhubnout tak vypouštím úplně alkohol, hubnutí mi jde pak o 100 % rychleji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam