• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Rajčatová směs (moje oblíbená teplá svačinka):

Cibuli, česnek, papriky a rajčata nakrájím na drobné kousky. Rajčata co nejlepší jen seženete, přecejen jsou základ celé svačinky. Na trošce olivového oleje opeču cibuli, poté přidám česnek a papriku. Než se mi to pěkně opeče, nakrájím si na jemno čerstvé bylinky dle chuti - nesmí chybět tymián nebo bazalka. Přidám rajčata a bylinky - bazalka tentokrát nebyla, přidala jsem tedy tymián, petrželku a pažitku. Pár minut to společně dusím a potom už jen s radostí konzumuji :-) S dušením to nepřehnat, aby z toho nebyla kaše.

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. kousek dalamánku, olomoucké tvarůžky, šunka
    2. 4ks šunkové rolky (kousek bílé ředkve a křenu nastrouhám na jemno, šťávu nevymačkávám, smíchám s trochou tvarohu a zaroluji do kuřecí/vepřové šunky), cherry rajčátka
    3. thajské kuřecí kari s trochou rýže
    4. jogurt
    5. špenátová polévka
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 1 knackebrot s trochou cottage, šunka, bílý jogurt
    2. zeleninový salát
    3. půlka malého grilovaného kuřete (bez kůže), půlka celozrnného rohlíku, rajče
    4. activia borůvková (nějaká ta dietnější verze Svěží a fit)
    5. hovězí směs se zeleninou ze zářijového Apetitu (na nudličky nakrájené kvalitní hovězí, black bean sauce, cibule, papriky, čerstvý zázvor, sezamová semínka - doporučuji)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    PAJUSAK: Jo, taky jsem tomu nevěřila, ale zkus to, je to vážně super... o víkendu si udělám domácí šunku a příště ji k tomu nakrájím na kostičky, ať to mám jako plnohodnotné jídlo :-)
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: moc si nedokážu představit dohromady chuť rajčat a vařeného květáku, ale vypadá to vážně chutně!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    Tady kdyžtak foto... zítřejší oběd a svačina
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KEEE: Zrovna z tortily mi vždycky všechno padá, ale určitě si to někdy udělám doma..

Nakonec jsem to vyřešila květákem zapečeným s rajčaty a sýrem:

700g květáku uvařím skoro do měkka, nechám vychladit a pokrájím na menší kousky. Pět středně velkých rajčat spařím, oloupu a nakrájím na čtvrtky.Květák dám do pekáčku, okořením solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na květák vyskládám rajčata a zaleju 3 rozšlehanými vejcemi s 1dl mléka. Peču na 180° cca 10-15 minut. Mezitím si nastrouhám sýr, který smíchám s čerstvými bylinkami podle chuti. Nasypu do pekáčku a zapeču to se zbytkem.

Kupodivu je to strašně dobrý!
    KEEE
    KEEE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: předem připravená tortilla s kuřecím masem, trochou jogurtu a hromadou zeleniny? trochu se to rozmočí, ale můžeš to mít studený a nad klávesnicí :o)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Zítra mě čeká zase celý den v práci - nemůžu nikam odejít, takže jídlo jedině to, co si můžu sníst u pc. Snídaně doma, ke svačině acidofilní mléko, ke druhé svačině zeleninový salát. Ale co k obědu? Možnost si to ohřát není a budu to jíst nad klávesnicí. Díky za jakýkoliv tip.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Vyměnit přílohu za více zeleniny je určitě dobře(vzhledem k tomu, co je v našich končinách zvykem u většiny populace, tedy talíř brambor, kus masa a k tomu obloha jedno rajčátko), ale nějakou bych tam nechala (50-100g, třeba kopeček rýže). Alespoň jednou denně zařadit nějaké polysacharidy je dobré, nejlépe na snídani a oběd.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TORUVIEL: Já jsem za kritiku ráda, ale zrovna vyměnit přílohy za zeleninu mi radil i dietolog.. a četla jsem to v nejednom článku. Tak nevím. Vždycky jsem tím zaručeně zhubla. Ale pak taky přibrala.
    Teď se snažím jíst víc normálně, ale bohužel to kvůli škole a práci ne vždy vyjde a za úspěch považuji už samotný fakt, že jsem jedla 5x denně.

Včerejší:
    1. dva knackebroty, cottage, zelenina
    2. vepřové maso se zeleninou a s rýží
    3. hruška
    4. směs zeleniny udělaná na pánvi
    5. thajská krevetová polévka

(PO-ST když vše klapne, tak chodím do šk. jídelny ZŠ, nedaleko mé školy..takže bohužel nijak neovlivním, že to je mé druhé jídlo za den - leda že bych kvůli tomu začala vstávat v pět, ale to se mi opravdu nechce)

Dnes:
    1. rajče, cottage (nestíhala jsem, ranní trénink v podobě běhu na autobus)
    2. vývar s vejcem, guláš s 1,5 knedlíku
    3. Bílý jogurt s třešněmi ze zahrady
    4. šunka, půlka celozrnného rohlíku, zelenina
    5. bude brokolice zapečená se sýrem

TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KEEE: Souhlas, nechtěla jsem nic říkat, ale některé jídelníčky zde jsou velmi chudé. Zásadní chyba je vynechávat přílohu k obědu. Přílohu ano, ale přiměřeně. Nikoliv pouze polévku.. Třeba BARA_ONLY_ONE má v posledním jídelníčku za celý den pouze minimum sacharidů, a to 2 knackebroty. To je žalostně málo. Snad nemusím říkat, jaké to má následky.
    KEEE
    KEEE --- ---
    holky a počítáte si kilojouly? nemáte nějak málo? třeba u
    BARA_ONLY_ONE: mi to přijde docela málo, vývar sám o sobě je málo výživnej a ten salát taky asi nic moc :o/
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 2 knackebroty se salátem ze surimi tyčinek, rajče
    2. rozmačkaný banán s nastrouhanou půlkou jablka
    3. zeleninová polévka
    4. olomoucký tvarůžek, trocha kuřecí šunky
    5. dietní čína, bez přílohy
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Právě jsem dodělala dietní čínu podle SAT_ANN:
    A je fakt skvělá, takže doporučuji!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. půlka cottage, 2 knackebroty, rajče
    2. jablko
    3. vývar se zeleninou
    4. salát ze surimi tyčinek (jogurt, citron, pepř) nacpanej v rajčeti
    5. zbytek polévky, zbytek salátu ze surimi tyčinek, tentokrát s knackebrotem
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. cottage, 2 plátky šunky, 3ks knackebrot
    2. půlka okurky, trocha brokolice
    3. rajčata s mozzarelou
    4. acidofilní mléko
    5. kuřecí prso se zeleninou

(aneb jak to vypadá, když je člověk celý den v práci a není čas vařit)
    DANIA
    DANIA --- ---
    kdyz nikdo nepridava:)
    1. velka broskev, velka nektarinka, bila hollandia
    2. kureci vyvar se zeleninou, salat z rukoly
    3. zeleninovy salat, cottage cheese, nekolik platku kureci sunky
    4. milkshake /malinovy biotvaroh + biomliko/
    MANXX
    MANXX --- ---
    JULLIK: Nevidím tam vůbec žádný uhlohydráty.
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    Tak já dneska
    1. omeleta (2 vejce), cherry rajčátka a mozzarella
    2. tvaroh
    3. kuřecí steak s ledovým salátem
    4. k večeri bude nějaký zeleninový salát se sýrem

Tak snad jím nějak tak dobře, trenér v posilce mi říkal, ať se snažím jíst co nejvíce bílkovin a vyhejbám se pečivu a přílohám,sladkostem, chipsům apod... tak to dodržujiiii....Někdo ještě nějaký nápad nebo přípomínku,měla bych něco přidat nebo ubrat???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam