• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BABSIB:
    PETJULE: jj, 70% čokoládou to taky často řeším, ale dneska byla chuť fakt spíš na nějakou sušenku/oplatku
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ja si dam par dielikov 80% cokolady a som uplne uspokojena :)
    a pridavam dnesny jidelnicek:
    1. salat z cherry rajcat, cibule, uhorky a bieleho jogurtu s cerstvou bazalkou
    2. platok cesrtveho ananasu
    3. zapecene kuracie stehna na kysanom zeli
    4. bramborovo houbova polievka - ale v mojom tanieri bez brambor ;)
    a kedze je to moj prvy 'dietni' den tak predpokladam ze si vecer este budem musiet dat nejakeho tuniaka :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: a co sušené ovoce? To je obvykle sladší než čerstvé, myslím natural sušené. Já si teda občas dám něco "normálního" sladkého v menším množství.
    TADZENKA
    TADZENKA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: je správně. V menším množství svou oblíbenou pochutinu, s tím, že pokud třeba já snižuju váhu, tak sport je pro mě nezbytností.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Což mě přivádí k dotazu - jak řešíte chuť na sladké? Ovoce mě v těchto situacích neuspokojuje. Existuje něco jako menší zlo nebo si jednoduše dáte to, na co máte chuť aniž byste řešili kalorické hodnoty?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Takhle si to s přítelem šlapeme z velké dopolední vycházky s tím, že mám chuť na něco sladkého, což se mi obvykle nestává - na sladké moc nejsem. Tak jsme se stavili v malém obchůdku před barákem, abych si tam vybrala nějakou sušenku ke kafi, která nebude moc evil a mohla jsem si ji dát s klidným svědomím společně s kafem ke svačině.
    Výběr nevalný, proto jsem sáhla po jediném sladkém produktu, který se tvářil relativně ok - Bona Vita rýžové chlebíčky polomáčené. Cestou domů si přečtu průměrné výživové hodnoty a došlo ke zděšení - 2030kJ ve 100g!!! Tak jsem začala porovnávat se sladkostmi, které má přítel doma a zjistila, že to má naprosto stejně jako třeba tatranka nebo cookiesky s kousky čokolády. Jedna tatranka vychází stejně jako dvě tyhle srandovní rýžové nic. Takže jsem si místo týhle hnusný rýžový věci dala výbornou cookiesku a měla potřebu se s Vámi podělit :-) Příště na tyhle ve skutečnosti vlastně docela hnusný rádoby dietní věci kašlu a raději si dám v malém množství něco, co mi opravdu chutná.
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. platek dynoveho chleba + hummus + rimsky salat, paprika
    2. brokolicova polevka
    3. kapustovy zavitek plneny kurecim, natural ryzi a cizrnou
    + hektolitr bylinkoveho caje za cely den

// zanet prudusek, jenom lezim a moc toho nesnim:)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 2 knackebroty s cottage a 2 plátky šunky
    2. tomatová polévka, kuřecí prso plněné zeleninou, trocha zeleninového salátu
    3. půlka kaki
    4. kafe s mlékem
    5. bude kuřecí vývar s nudlemi
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Včerejší pracovní:

1. 2 knackebroty s pažitkovým cottage
    2. mrkev
    3. acidofilní mléko nízkotučné
    4. tomatová polévka
    5. tatarák s 1,5 krajícem chleba opečeném v topinkovači
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jj sry.

tak aspoň přihodím svůj dnešní jídelák:

1.chléb fitness healthy living tesco, pribina, leerdammer light
    2.čerstvý ananas
    3.pečený pstruh s bramborem
    4.minestrone se špaldovými krekry
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Včera hodně srandovní jídelníček :-)
    1. trochu francouzské cibulačky
    2. jáhlová polévka, vepřové maso s bramborovou kaší
    3. zeleninový vývar
    4. mandarinka
    5. kuřecí prso s mini množstvím nádivky a půlkou střední brambory
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    1. lžíce celozrnných lupínků, malinový tvaroh a sklenička moštu
    2. půlka toastu zapečeného se sýrem
    3. dýně podušená s rajčaty, česnekem a tymiánem
    4. čočkový salát s červeným kysaným zelím
    5. paprika plněná lučinou
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 2 knackebroty se sýrem
    2. krupicová polévka s vejcem, kuřecí maso se zeleninou a rýží
    3. borůvková nízkotučná activia nápoj
    4. dva tvarůžky, půlka knackebrotu
    5. francouzská cibulačka, půlka toastu
    6. asi ještě padne 1 malý grep
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    SAARA: kdyžtak mám blog, jestli mohu zaspamovat, dnes pravděpodobně také něco přibyde http://chicalocakim.blogspot.com/
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    ad hubnutí, resp. udržení váhy - půjčila jsem si teď z knihovny Francouzky umí žít a přijde mi, že je tam sakra zajímavejch rad. Hlavně je to stejně hrozně o psychice, aspoň to pozoruju u sebe. Třeba vím, že kdybych náhle začala počítat každou fazoli, tak přiberu!
    Ale to asi jak kdo, já se snažím jíst pravidelně, spíše méně, miluju zeleninu a taky jsem se navykla na celozrnné výrobky. Peču si sama pečivo /jak jednoduché a nijak časově náročné/. Ze zvířat jím jenom ryby a pak hodně luštěnin. Maso ostatních zvířat nejím cca tři roky, nepočítám kolik sním toho či toho, jsem hodně mlsná, takže bych řekla, že mám rozmanitý jídelníček. Cítím se lépe než dříve a nepociťuji žádné nedostatky. Nejím blivajzy. V restauracích mívám problém si vybrat, ale stejně mi nejvíc chutná ode mě :-D

SAARA: Kdybys potřebovala nějakou inspiraci, napiš. Btw. jak dlouho nejíš maso?
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    SAARA: já se zatím obešla bez váhy na potraviny, odhaduji od oka .) plus dělim, násobim, odečítám dle infa na obalech a tak :)

např. dneska jsem si dala k večeři cca 60g mozzarely (půlka balíčku) s rajčaty, zakáplý olivovým olejem s bazalkou, k tomu celozrnný chléb (cca 60g) a mňám, můžu se po tom utlouct ;))

jo a na to hubnutí je ještě dobrý nastartovat tělo detoxikací (aby se zrychlil metabolismus) na to je výborný třeba kysaný zelí, aloe vera bo jablečný ocet
    TADZENKA
    TADZENKA --- ---
    SAARA: V první řadě se připrav na to, že to bude těžké. Nevím jak dlouho jsi nebo se chystáš být vegetariánkou, ale jako masožravci (bez nějakých filozofických opletaček) to v tomhle směru máme díky masu a jeho produktům jednodušší. Maso = bílkoviny. Stavební jednotka pro buňky a jediný správný nositel sytosti. Uvažovala jsem také o vegetariánství, ale nakonec jsem se jím rozhodla nebýt. Nejen z čistě praktických, ale taky ze zdravotních důvodů. Při redukční dietě, nebo dlouhodobém zdravém životním stylu, počítej, že za den, pro zdravéhho dospělého člověka je třeba sníst cca 100g bílkovin. Pro masožravce tenhle limit splňuje jeden větší kuřecí plátek přírodní, k obědu, třeba se zeleninou. Zbytek je mírné množství v šunce (rozhodně víc než 1 kolečko na chléb) a nebo v jiných občasných potravinách, typu cizrna, jáhly, vejce, cottage sýr, tvarůžky olomoucké, a další. Tím tě od toho nechci odrazovat, jen ti sdělit svou zkušenost, protože, třeba já, ač válčím s obezitou, jsem začínala s odhodláním začít zdravě jíst letos v březnu a asi 2x jsem porušila tak, že jsem sjela ze svého jídelníčku a vrátila se ke starému. Teď jsem stabilnější, a už mám celkem zkušenosti, ale i tak ti můžu říct, že psychika je svině a nikdy nevíš, kdy něco nezvládneš. Rozhodně ale stojí za to si věřit, jít si za tím a lpět na tom. Je to hlavně ale opravdu v pevném odhodlání, ve tvé hlavě. Myslím, že je tady o tom ještě další auditko, kde by ti lépe mohli zodpovědět na téma vegetariánská strava a to je tuším: Zdravá a vyrovnaná výživa a pak přímo auditko pro vege. Hodně štěstí a hlavně výdrže! :-)
    SAARA
    SAARA --- ---
    PETJULE: diky za tip! .)) jak se tak na to divam, budu muset letet do kramu pro nejakou vahu na potraviny.)) jedine s cim mam opravdu problem je ze jsem bud ve skole nebo v praci, takze vetsinou snim co je tak nejak po ruce (zni to hrozne, vim to.) a nedela to dobrotu.. hraje v tom urcitou roli i ma lenost - je jednodussi dat si neco, co uz je nachystane z hospy (vetsinou to stejne skonci u sopaku a polivky...) nez si to v praci na kolene chystat ze jo.)) ale to planuju taky zmenit.. tak snad se za cas dostanu na svou puvodni vahu (mam 15 kilo navic, tzn. mam co delat.( jeste jednou diky.)!
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    jo a pak taky luštěniny se doporučují hodně, omezeně vejce a ořechy...
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    SAARA: taky to teď řeším, radila jsem se s kamarádkou, která dělá výživové poradenství a v podstatě nic moc nového pod sluncem .) nejvhodnější je teda trvalá změna jídelníčku, jde hlavně o vyváženost a konzumaci kvalitních potravin. pokud chceš zhubnout je nejvhodnější redukční dieta - kdy z masa se stejně vesměs doporučuje jen kuře, ryby, libové vepřové a z uzenin nic jiného kromě 90% šunky. ovoce ale teda hlavně zelenina je základ, pokud chceš hubnout zdravě, mělo by 50% oběda tvořit zelenina a příloha menší, 5 menších porcí denně a ne ve spěchu, vychutnat si to, z mléčných výrobků jsou vhodné kysané výrobky nejlépe bílé neslazené (pokud máš chuť třeba na sladký ovocný kefír, tak si ho dát jen půlku), sýry do 30% tuku, dobrý je jíst tvaroh jak ve formě různých pomazánek, tak třeba i lehce nasladko s medem, rozinkami a tak...
    pár základních info i s ukázkou jídelníčku, je třeba tady http://sjidelnicek.cz/redukcni-dieta/
    SAARA
    SAARA --- ---
    zdravím vás dámy.)) potřebovala bych poradit - ráda bych se zbavila nějakého toho kila a vaše jídelníčky jsou inspirace, ale jsem vegetariánka a přijde mi jako blbost zahájit dietu, na které budu žít jenom ze zeleniny a z ovoce.. mohly by jste mi prosím poradit, co zahrnout do jídelníčku, popřípadě jestli má někdo z vás zkušenosti s dietologem? ráda bych hubla zdravě a ne takový ten hurá styl ze kterého budu mít ve finále dvakrát tolik kil.))) díky moc za odpovědi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam