SAARA: V první řadě se připrav na to, že to bude těžké. Nevím jak dlouho jsi nebo se chystáš být vegetariánkou, ale jako masožravci (bez nějakých filozofických opletaček) to v tomhle směru máme díky masu a jeho produktům jednodušší. Maso = bílkoviny. Stavební jednotka pro buňky a jediný správný nositel sytosti. Uvažovala jsem také o vegetariánství, ale nakonec jsem se jím rozhodla nebýt. Nejen z čistě praktických, ale taky ze zdravotních důvodů. Při redukční dietě, nebo dlouhodobém zdravém životním stylu, počítej, že za den, pro zdravéhho dospělého člověka je třeba sníst cca 100g bílkovin. Pro masožravce tenhle limit splňuje jeden větší kuřecí plátek přírodní, k obědu, třeba se zeleninou. Zbytek je mírné množství v šunce (rozhodně víc než 1 kolečko na chléb) a nebo v jiných občasných potravinách, typu cizrna, jáhly, vejce, cottage sýr, tvarůžky olomoucké, a další. Tím tě od toho nechci odrazovat, jen ti sdělit svou zkušenost, protože, třeba já, ač válčím s obezitou, jsem začínala s odhodláním začít zdravě jíst letos v březnu a asi 2x jsem porušila tak, že jsem sjela ze svého jídelníčku a vrátila se ke starému. Teď jsem stabilnější, a už mám celkem zkušenosti, ale i tak ti můžu říct, že psychika je svině a nikdy nevíš, kdy něco nezvládneš. Rozhodně ale stojí za to si věřit, jít si za tím a lpět na tom. Je to hlavně ale opravdu v pevném odhodlání, ve tvé hlavě. Myslím, že je tady o tom ještě další auditko, kde by ti lépe mohli zodpovědět na téma vegetariánská strava a to je tuším: Zdravá a vyrovnaná výživa a pak přímo auditko pro vege. Hodně štěstí a hlavně výdrže! :-)