• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    ad hubnutí, resp. udržení váhy - půjčila jsem si teď z knihovny Francouzky umí žít a přijde mi, že je tam sakra zajímavejch rad. Hlavně je to stejně hrozně o psychice, aspoň to pozoruju u sebe. Třeba vím, že kdybych náhle začala počítat každou fazoli, tak přiberu!
    Ale to asi jak kdo, já se snažím jíst pravidelně, spíše méně, miluju zeleninu a taky jsem se navykla na celozrnné výrobky. Peču si sama pečivo /jak jednoduché a nijak časově náročné/. Ze zvířat jím jenom ryby a pak hodně luštěnin. Maso ostatních zvířat nejím cca tři roky, nepočítám kolik sním toho či toho, jsem hodně mlsná, takže bych řekla, že mám rozmanitý jídelníček. Cítím se lépe než dříve a nepociťuji žádné nedostatky. Nejím blivajzy. V restauracích mívám problém si vybrat, ale stejně mi nejvíc chutná ode mě :-D

SAARA: Kdybys potřebovala nějakou inspiraci, napiš. Btw. jak dlouho nejíš maso?
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    SAARA: já se zatím obešla bez váhy na potraviny, odhaduji od oka .) plus dělim, násobim, odečítám dle infa na obalech a tak :)

např. dneska jsem si dala k večeři cca 60g mozzarely (půlka balíčku) s rajčaty, zakáplý olivovým olejem s bazalkou, k tomu celozrnný chléb (cca 60g) a mňám, můžu se po tom utlouct ;))

jo a na to hubnutí je ještě dobrý nastartovat tělo detoxikací (aby se zrychlil metabolismus) na to je výborný třeba kysaný zelí, aloe vera bo jablečný ocet
    TADZENKA
    TADZENKA --- ---
    SAARA: V první řadě se připrav na to, že to bude těžké. Nevím jak dlouho jsi nebo se chystáš být vegetariánkou, ale jako masožravci (bez nějakých filozofických opletaček) to v tomhle směru máme díky masu a jeho produktům jednodušší. Maso = bílkoviny. Stavební jednotka pro buňky a jediný správný nositel sytosti. Uvažovala jsem také o vegetariánství, ale nakonec jsem se jím rozhodla nebýt. Nejen z čistě praktických, ale taky ze zdravotních důvodů. Při redukční dietě, nebo dlouhodobém zdravém životním stylu, počítej, že za den, pro zdravéhho dospělého člověka je třeba sníst cca 100g bílkovin. Pro masožravce tenhle limit splňuje jeden větší kuřecí plátek přírodní, k obědu, třeba se zeleninou. Zbytek je mírné množství v šunce (rozhodně víc než 1 kolečko na chléb) a nebo v jiných občasných potravinách, typu cizrna, jáhly, vejce, cottage sýr, tvarůžky olomoucké, a další. Tím tě od toho nechci odrazovat, jen ti sdělit svou zkušenost, protože, třeba já, ač válčím s obezitou, jsem začínala s odhodláním začít zdravě jíst letos v březnu a asi 2x jsem porušila tak, že jsem sjela ze svého jídelníčku a vrátila se ke starému. Teď jsem stabilnější, a už mám celkem zkušenosti, ale i tak ti můžu říct, že psychika je svině a nikdy nevíš, kdy něco nezvládneš. Rozhodně ale stojí za to si věřit, jít si za tím a lpět na tom. Je to hlavně ale opravdu v pevném odhodlání, ve tvé hlavě. Myslím, že je tady o tom ještě další auditko, kde by ti lépe mohli zodpovědět na téma vegetariánská strava a to je tuším: Zdravá a vyrovnaná výživa a pak přímo auditko pro vege. Hodně štěstí a hlavně výdrže! :-)
    SAARA
    SAARA --- ---
    PETJULE: diky za tip! .)) jak se tak na to divam, budu muset letet do kramu pro nejakou vahu na potraviny.)) jedine s cim mam opravdu problem je ze jsem bud ve skole nebo v praci, takze vetsinou snim co je tak nejak po ruce (zni to hrozne, vim to.) a nedela to dobrotu.. hraje v tom urcitou roli i ma lenost - je jednodussi dat si neco, co uz je nachystane z hospy (vetsinou to stejne skonci u sopaku a polivky...) nez si to v praci na kolene chystat ze jo.)) ale to planuju taky zmenit.. tak snad se za cas dostanu na svou puvodni vahu (mam 15 kilo navic, tzn. mam co delat.( jeste jednou diky.)!
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    jo a pak taky luštěniny se doporučují hodně, omezeně vejce a ořechy...
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    SAARA: taky to teď řeším, radila jsem se s kamarádkou, která dělá výživové poradenství a v podstatě nic moc nového pod sluncem .) nejvhodnější je teda trvalá změna jídelníčku, jde hlavně o vyváženost a konzumaci kvalitních potravin. pokud chceš zhubnout je nejvhodnější redukční dieta - kdy z masa se stejně vesměs doporučuje jen kuře, ryby, libové vepřové a z uzenin nic jiného kromě 90% šunky. ovoce ale teda hlavně zelenina je základ, pokud chceš hubnout zdravě, mělo by 50% oběda tvořit zelenina a příloha menší, 5 menších porcí denně a ne ve spěchu, vychutnat si to, z mléčných výrobků jsou vhodné kysané výrobky nejlépe bílé neslazené (pokud máš chuť třeba na sladký ovocný kefír, tak si ho dát jen půlku), sýry do 30% tuku, dobrý je jíst tvaroh jak ve formě různých pomazánek, tak třeba i lehce nasladko s medem, rozinkami a tak...
    pár základních info i s ukázkou jídelníčku, je třeba tady http://sjidelnicek.cz/redukcni-dieta/
    SAARA
    SAARA --- ---
    zdravím vás dámy.)) potřebovala bych poradit - ráda bych se zbavila nějakého toho kila a vaše jídelníčky jsou inspirace, ale jsem vegetariánka a přijde mi jako blbost zahájit dietu, na které budu žít jenom ze zeleniny a z ovoce.. mohly by jste mi prosím poradit, co zahrnout do jídelníčku, popřípadě jestli má někdo z vás zkušenosti s dietologem? ráda bych hubla zdravě a ne takový ten hurá styl ze kterého budu mít ve finále dvakrát tolik kil.))) díky moc za odpovědi
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MYISKA: Tak kde je fotka a recept? :-)

Dlouho jsem nic neházela, o víkendu proběhly rodinné oslavy přítelových narozenin a pak se povinně dojídalo, takže to příliš dietní nebylo.
    Tak dnešní:
    1. 1 knackebrot se šunkou, zbyteček vepřové rolády
    2. trocha nízkotučného kefíru
    3. kuřecí tikka masala s 1 chapati plackou
    4. kuřecí prso se zeleninovým salátem ochuceným balsamicem viz. foto (taková klasika, kterou si dělá každej, ale nakonec jsem to stejně cvakla, ať je to tu veselejší :-))
    5. zbytek salátu
    MYISKA
    MYISKA --- ---
    Dnes jsem upekla lehký-rychlý-dietní tvarohový moučník s meruňkami a jahodami - upravený recept podle Hubneme s rozumem ... do zítra to sem šoupnu celé i s ovocem :-)
    TADZENKA
    TADZENKA --- ---
    HOMOLOVKA: Každý jsme asi v jiné fázi hubnutí, myslím, že pokud se jedná o sladké, tak banán jako přírodní ovoce, je při dietě to nejmenší zlo (oproti jiným) :-) Ale máš pravdu, to ano.

MISHACZEQ: Přišlo mi důležitější upozornit na ochucený kefír než hrotit banán. Taky mi spousta věcí, které jsem dříve jídávala připadá nyní přeslazená a ani mi nechutná. Teď si ale na žádnou nemůžu vzpomenout, protože už jsem je dlouho neměla :-)
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    TADZENKA: jj, tyhle ochuceny jsou oproti tem bez prichuti o dost kalorictejsi. na 100g je tam asi 290kj a v tom neochucenym jen 170, takze kdyz vypijes cely ten 500ml kelimek, tak uz to docela rozdil je. ale ja jsem si je zpocatku hodne kupovala, protoze mi trvalo zvyknout si na ten bez prichute. ted uz to mam naopak - kdyz nahodou mam nejakej ovocnej, tak mam pocit, ze je to hrozne preslazeny.
    RADUS
    RADUS --- ---
    HOMOLOVKA: jj ja ho mam taky k snídani nebo dopolední sváče
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    TADZENKA: já teda nevim, ale mě dietolog řekl, že banán opravdu vyjímečně a maximálně dopoledne...
    TADZENKA
    TADZENKA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: To jo, ale ona má višňový, tudíž tam bude hodně cukru :-) Proti nízkotučnému ani puntík:)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TADZENKA: Co je na kefíru zlo? Já díky nízkotučnému kefíru/acidofilnímu mléku žiju :-)
    TADZENKA
    TADZENKA --- ---
    MUSIQUE: Nemusíš vařit, stačí když dopoledne do snídaně nebo svačiny zařadíš víc bílkovin. Stačí 4 kolečka šunky nejvyšší kvality + 50 dkg cottage spolu s žitným chlebem k snídani a uvidíš ten rozdíl oproti jahodovým mysli s banánem. To pak ten banán ti ke svačině bude chutnat víc a bude se i do takového jídelníčku hodit (až na ten kefír, to je teda zlo:-))
    MUSIQUE
    MUSIQUE --- ---
    TADZENKA: jj děkuju moc za radu:) tu já ocením:D .. bohužel nemám čas si vyvářet každý den.. a grr. asi je problém že bych si musela odpustit občasné večeře s přítelem:)
    TADZENKA
    TADZENKA --- ---
    MUSIQUE: Přijde mi, že tam máš hodně sacharidů a málo bílkovin, přehodila bych to, kefír bych dala k snídani nebo ke svačině, a banán jako svačinu odpolední (když už), oběd bych přehodila s večeří. Ale každý se učíme:-) Rozhodně to neber zle.
    MUSIQUE
    MUSIQUE --- ---
    1. jahodové mysli s mlékem
    2. banán
    3. celozrná bageta s bazalkovou mozzarelou a rajčetem
    4. višňový kefír 12% tuku
    5. zapečené brambory s kuřecím masem a malýma rajčátkama
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    SAT_ANN: jo aha, ja myslela ze máslo, mouka, vejce, balkánský sýr ma dohromady 2000kJ... se mi to nak nezdalo :-D

balkan doporucuju salatovy syr z lidlu - je to jako balkan, ma 12% tuku
    v praci davame do quichu mliko a je to v pohode...
    s tim maslem nevim no :-/ kdyz jsem se snazila udelat dietnejsi krehky testo ( to je skoro jako tohle) tak jsem tam dala trochu jogurtu, na ukor asi 30-40g masla
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam