• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SAT_ANN: co je nedietního na kari?
    KALTY
    KALTY --- ---
    SAT_ANN: jj. ale je pravda že jak sem byl nemocný tak sem ani moc nejedl. A tu polévku si stejně udělam jen jednou a dost ;)
    Jinak za 23 dnů přes 4 kila takže já sem spokojený. Jen budu muset začít cvičit. K tomu sem se ještě nedokopal
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KALTY: nechci ti do toho moc kecat, ale kokosovy mliko je hodne tucny (asi 18g/100)- pri redukcnim jidelnicku neni uplne :-(

taky mam pro nej slabost, ale dat si kari si dovolim tak jednou mesicne
    KALTY
    KALTY --- ---
    Od pátku do včera doma. Sem nemocnej. Moc sem neměl chuť na jídlo tak to nemam ani zapsané.
    Jen v neděli jsem dělal thai polévku s kok. mlékem Tom Kha s krevetama, pak sem jednou měl ty palačinky se špenátem a porkem, kuřecí s wok zeleninou s rýž. nudlemi.
    Ale zapsané to nemám. Celý dny jsem ležel
    KALTY
    KALTY --- ---
    Čtvrtek
    1/nic
    2/nic
    3/ cizrna s mrknví
    4/ Basmati rýže s tuňákem a zeleninou ( rizoto )
    Nebyl čas ale ani hlad takže v pohodě
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ALINEARTODE: Proč pošta? Tohle tady není OT, naopak, diskuze k jídelníčkům je vítaná.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    KALTY: pošta
    KALTY
    KALTY --- ---
    KOCHANSKA_CH: dík. bíle pečivo nejím vůbec, knedlik sem neměl ani nepamatuju ( což mi trochu sere ) no a tu rýži s těstovinami vynechávám většinou taky
    KALTY
    KALTY --- ---
    Btw. 30.12 jsem měl 91kg. V pondělí 88,1 a dnes ráno 87 ( ale ráno má každý vždy míň )
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KALTY: Vynechej bílé pečivo, knedlíky a rozvařenou rýži a těstoviny.
    KALTY
    KALTY --- ---
    1/ jogurt bio hollandia s banánem /mix/ a špaldové vločky
    2/ nic
    3/ Kuře na červené kari pastě a rýžové nudle
    4/ nic
    5/ Hovězí vývar a řepa v křenu - v hospodě ale výborné
    6/ 0,7 suchého vína a jeden Svijanský máz - držel jsem se hodně zkrátka
    KALTY
    KALTY --- ---
    ALINEARTODE: tak dík ;)
    Ne jako vážně. Jde o to jestli je v pohodě si večer dát rýži, těstoviny, brambory atd nebo co z té kategorie radši vynechat?
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    KALTY: třeba kus dortu se šlehačkou :P
    KALTY
    KALTY --- ---
    ALINEARTODE: a to jaký tedy? ;)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MANXX: žádný sacharidy večer je pověra. cukry jsou potřeba pro regeneraci centrální nervový soustavy. dávat si člověk má pozor akorát na to, jaký sacharidy večer konzumuje.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Na pánev hodíš červenou kari pastu, vliješ kokosové mléko, necháš chvilku rozmělnit tu pastu do mléka. Mrskneš tam směs galangy ( nastrouhaný ), koriandr, citronovou trávu ( ve svazku zavázaný jedním stéblem pro lepší vyndání po ;) ), lime kaffir list a thajsou papričku ( tak 1/5 stačí na dvě porce ), dál trochu limetkové štávy.
    Na druhé panvičce si udělaš kuře na kousky a v hrnci rýžové nudle. vše dohromady a hotovo ;)

Thai.jpg (821105 B)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KALTY: Super, to mám kousek od práce.. tak v tom případě prosím o recept :-)
    KALTY
    KALTY --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Francouzká 66 Thai obchod
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KALTY: Kde kupuješ limetkové listy, galangal a citronovou trávu? :-) Mám na to chuť :-)
    KALTY
    KALTY --- ---
    1/ jogurt bio hollandia s banánem /mix/ a špaldové vločky
    2/ nic
    3/ vietnamská polévka Phở Bở - čili rýžové nudle s hovězím masem ( hov.vývar, koření )
    4/ nic
    5/ Kuře na červené kari pastě (koriander, galanga, kokosové mléko, citronová tráva, limetkové listy, a 1/5 thajské papričky)

Naprosto luxusní zážitek dnes ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    SAT_ANN: v pohodě. už sem to včera vyzkoušel a super
    Teď sem měl špenátu dost takže sem si na to nakrájel šunku, papriku a porek s trochou chilli ale příště zkusím špenát
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KALTY: hele nevim ,beru testo v praci, zkus google
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam