• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: no teoreticky máš u domácích kontrolu nad obsahem :) ale jestli je vyrábíte tak, že je sváříte s tunou cukru a dochucujete éčkama, tak bych si ty marmelády raději fakt odřekla :))
    DIVA
    DIVA --- ---
    ALINEARTODE: brrr .)) a domácí marmelády, po tom se u nás jenom zapráší, miluju je. hlavně třešňovou a borůvkovou .) btw proč jsou tak moc lepší než kupované? jsou sladké jak cecek .)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: pokud to fakt nepůjde, tak aspoň ty domácí, ale na tvém místě bych si aspoň pokusila zvyknout na chuť s čerstvým ovocem a bez doslazování :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    HALVED: med si dávám do čaje, ale běžně ho snídat, rychle se mi přejí. spíš eště povidla možná. ale mám i různé ty domácí kompoty ap, tak budu experimentovat .)
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: jestli máš nějakou domácí...budiš, ale ty s..... z krámu nedoporučuju pokud chceš shodit. Nemáš med? Ale ono je to sladký, ikdyž do vloček dáš jen ovoce a taky zdravější než marmeládou.
    DIVA
    DIVA --- ---
    HALVED: taky asi budu muset sladit, zvažuju marmeládu .) jinak myslím že bych to prostě nezvládla polknout :) a taky časem vřadím fitko, jen potřebuju trochu shodit nejprv .)

DANIA: dík, užitečné toto, sama bych to asi několikrát sprasila a vykašlala se na to ;)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DANIA: díky, jsi zlatá. s vločkami to moc neumím, takže zkušená rada k nezaplacení :)
    DANIA
    DANIA --- ---
    ALINEARTODE: tak urcite doporucuju koupit jemne mlete vlocky, vyrabi emco /ten jejich papirovy patlik stoji myslim dvacku/. ty jsou fakt za chvilku a clovek u toho ani nemusi stat. plotynku nastavim na minimum, necham dusit a jdu si po svych, cca za 5 minut pridam grady naplno a minutu micham. voilá hotovo

vlockovou kasi /popr. jahelnou, pohankovou, vselijakou/ konzumuju pravidelne od detstvi a nikdy se mi z toho teda kurt nezvedal.
    jo a jednu dobu jsem si vecer pred spanim namocila vlocky do male ohnivzdorne misky a rano je soupla pod gril. je to skvely, krupavy na povrchu:) nej se susenym ovocem.
    jen namocene studene vlocky mi ale nejedou, mam radeji teplou snidani.
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: když je necháš přes noc nabobtnat v mléce nebo jogurtu, budou líp poživatelné :-) Osobně jsem si je sladil medem + ovoce, ale já držel obrácenou dietu...potřeboval jsem přibrat a proto jsem do toho i navštěvoval fitko a musím přiznat, že po půl roce se mi z vloček zvedal kufr :-) a nebyly to jen vločky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANIA: když vaříš mlíko musíš u toho stát, já ráno obvykle spíš pobíhám sem a tam ;) ale zkusím to. použiju obyčejné celé sypané vločky jo? mám toho zásobu, krmím tím potkany .)

HALVED: tak to by bylo ideální .) zkusím ještě dnes :) jinak osobně to považuju za nežvýkatelnou věc a neřadím do kategorie jídlo .) zatím teda :)
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: anebo se na kaši vybodni a dej si než půjdeš spát vločky do mléka a ráno do nich třeba přikrájej banán, pomeranč nebo cokoliv na co budeš mít chut.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: proto ráno snídám sacharidovo/bílkovinový věci, kvůli času. instantním věcem se vyhni, pokud můžeš :)

DANIA: prosímtě jak dlouho to povaříš?
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: já teda ne, ale z nedostatku času by to řešení bylo.
    DANIA
    DANIA --- ---
    DIVA: uvarit mliko+vlocky dohromady, as simple as that. moje spolubydlici si to misto vareni v kastrulku vzdy hodila do mikrovlnky na 2minuty, coz by se ti mohlo hodit usporou casu. protoze otravnejsi a zdlouhavejsi nez to uvarit je to asi umyt:) ale ja mikrovlnku nepouzivam vubec.
    DIVA
    DIVA --- ---
    dlouhé cukry vyžadujou přípravu, na což poránu nemívám čas. jakým způsobem si připravujete ovecnou kaši? jíte třeba tu instantní?
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    HALVED: tj, ale když čekneš Divy snídani, tak tam moc "dlouhých" cukrů nenajdeš, proto jsem navrhla bílkoviny :)
    HALVED
    HALVED --- ---
    DANIA: aha tak to je něco jinýho ...to jsem nevěděl
    HALVED
    HALVED --- ---
    ALINEARTODE: máš pravdu, že jednoduché sacharidy ti moc dlouho nevydrží, ale u těch složených jako jsou ovesné vločky, rýže, těstoviny, celozrné pečivo atd tělo zásobují cukry v pohodě 12 až 24h
    DANIA
    DANIA --- ---
    HALVED: tak to bude asi tim, ze nemas zkouskovy:) ja jsem bezne vzhuru do 3-4 do rana a vazne nevim, z ceho by mi ten mozek fungoval.
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: ale proč ne ovoce? Třeba v kombinaci s ovesnýma vločkama nebo ovesnou kaší. Ráno je ovoce v pohodě, jeho cukry ti dodají skoro okamžitou energii kterou tělo potřebje po spánku. Rozhodně bych si nedával ale pomeranč v průběhu noci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam