• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    KALTY
    KALTY --- ---
    1/ Vícezrnný chléb, lučina, leerdamer Light
    2/ nic
    3/ Králík s kuskusem
    4/ nic
    5/ Červená čočka s kari, jablko, banán, rozinky s rýží

    Naprosto luxusní ;)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DANIA: ono si nevybereš. taťka říká, že existuje jeden jediný ideální jogurt, a to je ten, co si člověk vyrobí doma sám. taky že jsem domácí jogurty za časů, kdy jsem bydlela s rodiči, jídala, ale že to provozuju sama, to si ani představit neumím.
    DANIA
    DANIA --- ---
    je cetla tak cca 2 roky(?) zpet od nejakeho enzenyra z mlekarenskeho svazu, ze pouze technologicky postup Set jogurtu se da povazovat za "tradicni". co o tom neco hledam nyni, tak ten postup druhy je prezentovan jako "moderni". paradni hra se slovy zda se mi;) kazdopadne jsem to cetla v dobe, kdy u nas danone zacalo prodavat nejaky explicitni kekel "dobra cena" s zelatinou.

    na porovnani obsahu bakterii je dobre tohle video, sice je primarne o jogurtech ovocnych, ale u kazdeho vyrobku je uveden pocet. co jsem zaregistrovala, tak Hollandii predbehl Florian. ten je ale zase se skrobem:)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: co do kvasných kultur, tak u jogurtů, které zrají v kelímku, živých bakterií bude ubývat rychleji, než u druhého typu jogurtu, protože tam ten proces probíhá za úplnýho dohledu na rozdíl od těch "set jogurtů", kde dohled nad rychlostí množení bakterií a tím pádem i rychlostí jejich úbytku není. "set jogurty" jsou citlivější na prostředí a spotřebitel si nemusí být jistý, pokud je nakupuje normálně v supermarketu, co se s tím jogurtem dělo mezi tím.

    to je nahrubo převyprávěný komentář mýho otce k přehledu na Novinkách. snad jsem ho pochopila správně. pro úplnost dodám, že táta má více než dvacetiletou stáž šéfa živočišný výroby.
    DIVA
    DIVA --- ---
    dovolím si repast, nedávno tu šla řeč o jogurtech: [ MAR_TINA @ Obezita ]

    9. mýtus: Pouze jogurty zrající v kelímku jsou skutečné jogurty

    Pro jogurty existuje pouze jedna definice, a to z pohledu složení výrobku a obsahu živých bakterií. Při jejich výrobě jsou však používány dva druhy procesů [...] Výživové vlastnosti obou typů výrobků jsou však při stejném složení zcela identické.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MARKYSHA: dík .)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DIVA: co taková tak knížka od Havlíčka a Lamschové?
    DIVA
    DIVA --- ---
    GEISHA: hubnu jen to čtu .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    GEISHA: já kydance miluju. a škvarky, škvarky sou nejvíc .(

    každopádně dík. zítra bude testovací dietní brambo vepřo zelo. uvidíme jak se k tomu druhý domácí milovník škvarků a knedlíků postaví .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DIVA: na lzicce oleje udelam cibulku, na to zeli, zahustuju max. nastrouhanou bramborou, sladci chut zajisti nastrouhane jablicko :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    jak byste dělali zelí? prostě jenom uvařit ochutit a šmytec? normálně začínám špekem žejo. a moukou. nebo nebyl by link na ňáké dietní recepty klasických českých jídel? nacházím jenom samé dietní podivnosti do kterých se mi teda zatím nechce moc pouštět
    DIVA
    DIVA --- ---
    NIGHTFURY: ok, uvidíme .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DIVA: Taky mi to ze začátku nepřipadalo dost sladké, ale chutě se opravdu upraví a zvykneš si.. teď už mi připadá i ten med až moc sladký :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    NIGHTFURY: dík, vločky nakonec nechávám bobtnat přes noc a výsledek je zcela uspokojivý .) zatím sladím jen ovocem, ale asi budu časem potřebovat změnu, mi samy o sobě moc sladké nepřijdou

    co se týče marmelády, doufala jsem že ve snídani se takové zlo ztratí. v celkovém dřívějším objemu cukrů je to malý zlomek, nejsem si jistá co se stane když přestanu rychlé cukry konzumovat úplně. jako aby mě to nepřemohlo .) v předdietním stravování sním třeba kinder bueno s polomáčenýma, nebo celé miňonky, poškrábu se na čele a du si dát eště jedny, a to samozřejmě odpoledne večer. plus výhledově chcu začít víc sportovat, tak si to třeba nechám na ty dny kdy budu mít větší výdej, doufám že se to ňák vcucne .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DIVA: Naházím vločky do mléka, dám na málo na sporák a jdu se osprchovat. Přijdu, dám větší plamen, zamíchám, případně ještě počkám, nandám, ochutím, sním-moc času na to potřeba není :) Rozhodně to nevyžaduje víc času na přípravu než ta instantní (většinou přeslazená) kaše, protože opravdu není potřeba u toho stát -stačí myslet na to, že se to nesmí vařit prudce. Jak píše DANIA.
    DIVA: Marmeláda je přibližně totéž jako gumoví medvídci - hromada cukru a pak až ty další věci.. Zkus ten med nebo ovoce, dá se na to zvyknout dost rychle :) Btw zrovna ovesná kaše je sladká docela dost, takže toho medu stačí troška :)
    BABSIB: Chybí ti tam bílkoviny, z toho co čtu, jsou jen v té makrele, která je navíc opravdu relativně dost tučná..
    BABSIB: a poslední jídlo šest hodin před spaním taky není ideální..
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANIA: díky .) studnice vědomostí ;)
    DANIA
    DANIA --- ---
    DIVA: jasne, kasi na sladko delam s mlekem /ja teda s rostlinnym samozrejme/, ale ne s celou pohankou, ale s tzv. lamankou. je to hrubsi, nez pohankova krupice. samozrejme i s tema vlockama je to ok, ale tu lamanku mam radsi.
    jinak doporucuju pohanku ze Smajstrlova mlyna, prodava se ve zdravych vyzivach, nebo zajet primo do mlynu a nakoupit zasoby. pan Smajsrtla je vazne... typek:)


    ALINEARTODE: .. ne, ale ta predstava me dost pobavila;))
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    DIVA: rybu som jedla cca v 8 to jest 6 hodin pred tym nez som sla spat takze mi to nepride tak pozde, este k tomu som potom v noci cvicila..a ratatouille na obed mi pride akurat, varena zelenina ma zasyti ako cokolvek ine.
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    ALINEARTODE: ta tyčinka bola núdzové riešenie lebo som bola v práci a inú možnost som nemala, inak taketo veci vobec nejem. a čo sa týka chudnutia tak to mám vyskúšané, ked vynechám pečivo a prílohy automaticky zhubnem na bruchu. to je aj jedine miesto kde priberam :)
    MARKYSHA:no práve aj ovocie a zelenina sú sacharidy, ale fakt neviem čo iné mám raňajkovať...
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DANIA: neděláš ve státním potravinářském dozoru? neuvěřitelný přehled.

    DIVA: pohaňku s mlékem mi dělali naši, když jsem byla malá. v rusku je to alternativa krupicovce :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam