• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

    Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.



    Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    SIMCIIQ: já kupuju tyhle na Letné v tom bio nature krámku, stojej 21,- a sou nejlepší co sem kdy měla
    DIVA
    DIVA --- ---
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    HALVED:
    DANIA: obrázek o jakých vločkách se přesně bavíte prosím..
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) celozrnný chléb, 2 malé plátky, lučina linie,2 plátky šunky (8:15)
    2) acidofilní mléko 1.5 deci (10:00-12:00)
    3) 2 kasirerky, půlka žervé, 2 plátky šunky, půlka pytlíku sakátu z aleberta (14:30)
    4) palačinka se špenátem a vejcem (19:00)
    5) dvě naběračky bramboračky (20:30)
    6) zbytek pytlíku salátu s půlkou malé konzervy tuňáka (21:30)

    časově nevyvážený - podcenila jsem oběd v nové práci, a skončilo to nákupem v albertu - kdybych měla normální oběd, tak by se mi pěti hodinách od oběda neklepaly ruce a nemusela bych se dojídat večer :-(
    KALTY
    KALTY --- ---
    1/ Vícezrnný chléb, lučina, šunka kuřecí
    2/
    3/ Červená čočka s kari, jablko, banán, rozinky s rýží
    4/
    5/ Kulajda - domácí
    6/ nějaká zeleninka proběhne
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    1. Dýňový chleba s plísňovým sýrem
    2. Palak paneer s rýží (špenát podle indického receptu s domácím sýrem) a trocha indické halvy
    3. Acidofilní mléko
    4. Rýže s červenou čočkou, nakládaným pepřem a kořením, sýr
    5. Třešňový kompot

    ..koukám, že dneska tedy oběd se téměř rovná večeři..
    KALTY
    KALTY --- ---
    1/ Vícezrnný chléb, lučina, leerdamer Light
    2/ nic
    3/ Králík s kuskusem
    4/ nic
    5/ Červená čočka s kari, jablko, banán, rozinky s rýží

    Naprosto luxusní ;)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DANIA: ono si nevybereš. taťka říká, že existuje jeden jediný ideální jogurt, a to je ten, co si člověk vyrobí doma sám. taky že jsem domácí jogurty za časů, kdy jsem bydlela s rodiči, jídala, ale že to provozuju sama, to si ani představit neumím.
    DANIA
    DANIA --- ---
    je cetla tak cca 2 roky(?) zpet od nejakeho enzenyra z mlekarenskeho svazu, ze pouze technologicky postup Set jogurtu se da povazovat za "tradicni". co o tom neco hledam nyni, tak ten postup druhy je prezentovan jako "moderni". paradni hra se slovy zda se mi;) kazdopadne jsem to cetla v dobe, kdy u nas danone zacalo prodavat nejaky explicitni kekel "dobra cena" s zelatinou.

    na porovnani obsahu bakterii je dobre tohle video, sice je primarne o jogurtech ovocnych, ale u kazdeho vyrobku je uveden pocet. co jsem zaregistrovala, tak Hollandii predbehl Florian. ten je ale zase se skrobem:)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: co do kvasných kultur, tak u jogurtů, které zrají v kelímku, živých bakterií bude ubývat rychleji, než u druhého typu jogurtu, protože tam ten proces probíhá za úplnýho dohledu na rozdíl od těch "set jogurtů", kde dohled nad rychlostí množení bakterií a tím pádem i rychlostí jejich úbytku není. "set jogurty" jsou citlivější na prostředí a spotřebitel si nemusí být jistý, pokud je nakupuje normálně v supermarketu, co se s tím jogurtem dělo mezi tím.

    to je nahrubo převyprávěný komentář mýho otce k přehledu na Novinkách. snad jsem ho pochopila správně. pro úplnost dodám, že táta má více než dvacetiletou stáž šéfa živočišný výroby.
    DIVA
    DIVA --- ---
    dovolím si repast, nedávno tu šla řeč o jogurtech: [ MAR_TINA @ Obezita ]

    9. mýtus: Pouze jogurty zrající v kelímku jsou skutečné jogurty

    Pro jogurty existuje pouze jedna definice, a to z pohledu složení výrobku a obsahu živých bakterií. Při jejich výrobě jsou však používány dva druhy procesů [...] Výživové vlastnosti obou typů výrobků jsou však při stejném složení zcela identické.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MARKYSHA: dík .)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DIVA: co taková tak knížka od Havlíčka a Lamschové?
    DIVA
    DIVA --- ---
    GEISHA: hubnu jen to čtu .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    GEISHA: já kydance miluju. a škvarky, škvarky sou nejvíc .(

    každopádně dík. zítra bude testovací dietní brambo vepřo zelo. uvidíme jak se k tomu druhý domácí milovník škvarků a knedlíků postaví .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DIVA: na lzicce oleje udelam cibulku, na to zeli, zahustuju max. nastrouhanou bramborou, sladci chut zajisti nastrouhane jablicko :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    jak byste dělali zelí? prostě jenom uvařit ochutit a šmytec? normálně začínám špekem žejo. a moukou. nebo nebyl by link na ňáké dietní recepty klasických českých jídel? nacházím jenom samé dietní podivnosti do kterých se mi teda zatím nechce moc pouštět
    DIVA
    DIVA --- ---
    NIGHTFURY: ok, uvidíme .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DIVA: Taky mi to ze začátku nepřipadalo dost sladké, ale chutě se opravdu upraví a zvykneš si.. teď už mi připadá i ten med až moc sladký :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    NIGHTFURY: dík, vločky nakonec nechávám bobtnat přes noc a výsledek je zcela uspokojivý .) zatím sladím jen ovocem, ale asi budu časem potřebovat změnu, mi samy o sobě moc sladké nepřijdou

    co se týče marmelády, doufala jsem že ve snídani se takové zlo ztratí. v celkovém dřívějším objemu cukrů je to malý zlomek, nejsem si jistá co se stane když přestanu rychlé cukry konzumovat úplně. jako aby mě to nepřemohlo .) v předdietním stravování sním třeba kinder bueno s polomáčenýma, nebo celé miňonky, poškrábu se na čele a du si dát eště jedny, a to samozřejmě odpoledne večer. plus výhledově chcu začít víc sportovat, tak si to třeba nechám na ty dny kdy budu mít větší výdej, doufám že se to ňák vcucne .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DIVA: Naházím vločky do mléka, dám na málo na sporák a jdu se osprchovat. Přijdu, dám větší plamen, zamíchám, případně ještě počkám, nandám, ochutím, sním-moc času na to potřeba není :) Rozhodně to nevyžaduje víc času na přípravu než ta instantní (většinou přeslazená) kaše, protože opravdu není potřeba u toho stát -stačí myslet na to, že se to nesmí vařit prudce. Jak píše DANIA.
    DIVA: Marmeláda je přibližně totéž jako gumoví medvídci - hromada cukru a pak až ty další věci.. Zkus ten med nebo ovoce, dá se na to zvyknout dost rychle :) Btw zrovna ovesná kaše je sladká docela dost, takže toho medu stačí troška :)
    BABSIB: Chybí ti tam bílkoviny, z toho co čtu, jsou jen v té makrele, která je navíc opravdu relativně dost tučná..
    BABSIB: a poslední jídlo šest hodin před spaním taky není ideální..
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANIA: díky .) studnice vědomostí ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam