• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MISHACZEQ: tak mrkni na přebal, nechci ti kecat, zvlášť když nevím o jaký výrobek jde. nicméně tady píšou dokonce až 67 procent tuku http://www.kaloricketabulky.cz/kokos-mlety--strouhany-/
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    ALINEARTODE: fakt? tak to jsi me nepotesila, polivku jsem jeste nedelala, ale stacily mi tak 3 lzice na pul hrnku mlika a naleju to do jidla, ktery je na 4 porce treba. zjistila jsem to minulej tejden, radovala jsem se z objevu a koukam, ze marne :D
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MISHACZEQ: díky, i když teda dietní problém to neřeší, pže sušený kokos má přes 60 procent tuku pokud se nemýlím
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    ALINEARTODE: ja mam pro tebe takovej tip, v indicky kucharce jsem cetla, ze se da jednoduse pripravit tak, ze svaris kokos v obycejnym mlice. koupila jsem si nejakej strouhanej, dala ho do toho mlika dostatek, nechala prejit varem, pak jsem to rozmixovala tycovym mixerem a vysledek je vicemene stejnej jako u kupovanyho v plechovce. jen se musi dat toho kokosu fakt dost, aby to bylo vyrazny
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: trestala bych za jakýkoliovoce!!! :D
    RUSALKA: kolik do tý Rom Kha dáváš kokosovýho mléka? V některých receptech uvádí i litr, to je docela slušná pálka
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    RUSALKA: Ha! Ted mi doslo, ze hruska byla jabko .))
    CULI
    CULI --- ---
    DANIA: palacinky vyzkousene, vyyyyborne !! diky za tip, jen mi to nedalo a dala jsem tam vajicka :) priloha uz moc vege nebyla - byla kureci smes ( chery rajcatka,paprika-na cibulce) jogurtovy preliv (bily jogurt,sul,cesnek,kopr) secteno,podtrzeno- moc bilkovin??
    DIVA
    DIVA --- ---
    RUSALKA: hrozno a hruška.. sodoma s gomorou! ;)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Pecivo s dynovymi seminky, ananasovy syr, roiboos.
    Hroznove vino.
    Kureci platek, dusena zelenina, syr.
    Hruska.
    Polevka Rom Kha Gai.
    Par oliv.
    NOA
    NOA --- ---
    DANIA: díky, spolehlivě jsi mě rozslintala :D
    COCOBANANA
    COCOBANANA --- ---
    DANIA: vypadá to velmi lahodně, dík moc
    DANIA
    DANIA --- ---
    COCOBANANA: pytlik listoveho spenatu rozmixujes s adekvatnim mnozstvim rostlinneho mleka /treba sojove/ na hustsi, ale dobre tekutou a hladkou kasi.. osolit, pak pridavas celozrnnou spaldovou mouku, dokud konzistence neni spravne "palacinkova".. nechas 10min spocnout a vesele peces na panvi. pridam fotku, tady jeste plneno dresingem z bylinkoveho tofu, konopneho oleje, citr. stavy, bylinek, rajcat susenych v oleji, sul, pepr - rozmixovat dohromady na hladkou pastu.
    COCOBANANA
    COCOBANANA --- ---
    DANIA: ahoj, prozradíš mi recept na tu vege omeletu? dík
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. dva platky zitneho chleba, fazolova pomazanka, jablko, brusinky, vlasske orechy, mungo klicky
    2. brokolicovo-mrkvova polevka
    3. zluta cocka, , dusena zelenina, restovane tofu platky
    4. cervena paprika, polovina okurky
    5. spenatova omeleta /bez vajec/, houby, cherry rajcata s balsamicovym octem
    GALE
    GALE --- ---
    RUSALKA: to rozhodně. mlíko, tvaroh, jogurty, neochucené kysané nápoje... to všechno by ti mělo dát dost bílkovin a ubrat sacharidů.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    GALE: Piju hodne mlika, tak si rikam, ze to kompenzuju aspon tak. Soju rada, tofu by taky mohlo bilkovinove pomoci, coz? .)
    GALE
    GALE --- ---
    RUSALKA: Tak zkus šmakouna nebo sojové maso. Pokud ti tato verze nechutná, pak do svačin zařaď kefír nebo kyšku. Prostě nízkotučné mléčné výrobky... můžeš nich sníst mnohonásobně víc než sýra a ještě jsou dobré pro spoustu jiných věcí.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    GALE: Uznavam, ze jo. Mam prave problem s masem - jim ho prilezitostne, kdyz uz, tak kure -) mela bych se k nejakymu masu ci jinym bilkovinam rozhoupat .)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    GALE: Taky si myslím, že bílkovin je velmi málo a navíc většina sacharidů v odpolední části dne...
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Včera:
    1) Hollandia bílý jogurt (150g), doma připravená směs z ovesných a ječných vloček, špaldových pukanců, pšeničných otrub, mandlí (50g), tři jahody, zakáplé sirupem z agáve
    2) Pomeranč, meloun
    3) Dušené králičí stehno na česneku, špenát, vařený brambor
    4) Okurka, rajčata, čínské zelí, kedlubna
    5) Vařené hovězí maso s hrubozrnnou horčicí, plátek celozrnného žitného chleba

Předevčírem:
    1) Hollandia bílý jogurt (150g), doma připravená směs z ovesných a ječných vloček, špaldových pukanců, pšeničných otrub, mandlí (50g), tři jahody, zakáplé sirupem z agáve
    2) Jablko
    3) Losos v marinádě (sušená rajčata, horčičné semínko, čtyřbarevný pepř, bazalka), jasmínová rýže, ředkvičkový salát
    4) Okurka, kedlubna, rajčata
    5) Loupané sledě ve sladkokyselém nálevu, 2 plátky knäckebrot
    6) Pomeranč
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    2) Pomeranč
    3) Roláda z králičích filátek s nádivkou 150g (nádivka: bavorská klobása 95% masa, 12% tuku; čerstvá šalvěj, sekané mandle), 150 g brambor, pečené nasucho, okurka, ředkvičky
    4) Cottage, 2ks knäckebrot, okurka, rajče, čínské zelí
    5) Králičí vývar s masem a zeleninou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam