• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    DIVA: ne, není potřeba.

Jinak se zeptám ve více auditek, ale poradíte mi nějakou dobrou knížku ohledně VÝŽIVY? Ne o hubnutí. Mám přítele co je hodně hubenej a i když jí hodně (na množství), mám pocit, že je to jeden z těch případů, co trpí podvýživou. 90% jeho jídelníčku jsou vajíčka se slaninou, maso v oleji a chleba s máslem. Takže samý tučný, ale nepřibírá.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SA_KRA_: žádná smetana ani mlíko jo?
    MUSIQUE
    MUSIQUE --- ---
    SA_KRA_: jj to je lahůdka:)
    ještě doporučím u brokolicového krému, rozmixovat s trochou nivy. Pak to tomu krému dodá ještě víc krémovější chuť.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    V lete k nezaplaceni. Hlavici brokolice uvarit s hraskem, s mrkvi nebo klidne samotny v zeleninovem vyvaru (ja pouzila ten tekuty- bylinkovy z kramu). Osolit, opeprit, rozmixovat, idealne s chilli nebo posleze zamichat s nasekanyma chilli paprickama.
    Vic vyvaru, min zeleniny= polivka
    Min vyvaru a vic zeleniny= brokolicovy krem (hodne zasyti, misto vecere ideal), popr. omacka na testoviny nebo brambory.
    mam toho doma hrnec a na vikend udelam dalsi :)
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. domaci smoothie /stava z pomerance, jablka, hrusky + banan/
    2. misa cherry rajcat s balzamikem a bazalkou
    3. celozrnna bramborova pizza, recept, salat z polnicku, rukoly a avokada
    4. kičadi, okurkova stava
    5. jablko, vlasske orechy
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    ALINEARTODE:
    GEISHA: i v Žabce dámy!
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: to je dobrý tip, díky! Na mě je jen 980 Kj k snídani hrozně málo :/ tak přidám ještě nějaké ovoce nebo trochu ořechů.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    GEISHA: jj v tesku, i po albertech
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Díky za rady ohledně flapjack.. příště to zkusím nějak spatlat s vejcem a džusem :-)

Jinak po dnešku moje nejoblíbenější snídaně (980kJ)

Je to strašně dobrý a zasytí to opravdu na dlouho.
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    LENCA: někdo říká (v těhotenství) "jíst za dva", ty nejíš ani za jednoho!
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. cerstva stava z jablek, hrusky a pomerance, 2x latek zitneho chleba, rostlinna pomazanka, medvedi cesnek, redkvicky
    2. fazolova polevka
    3. quinoa po indicku, pecena mrkev, salat z rukoly, baby spenatu, cerveneho pomerance a kapie, vlasske orechy
    4. sojovy jogurt bily, jahody
    5. zeleninova stava /okurka + cervena repa + mrkev/
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ja bych do toho nastrouhala treba jablko a pridala k rozinkam jeste brusinky, sladila pouze medem a alternativa za maslo me nenapada... dzus davam do vlocek, kdyz si delam domaci zapecene musli, ale to jako pojivo nefunguje..
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    takhle to imho nebude držet pohromadě, bez másla to asi vyrobit nejde. napadá mě akorát ubrat množství másla a přidat vajíčko jako pojivo. možná dát míň vloček a víc ovoce.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Napadá vás, jak udělat dietní variantu flapjack? http://www.velkaepocha.sk/2009091710996/Recepty-Bleskurychly-flapjack.html
    Pekla jsem to včera poprvé a je to fakt super, kalorické hodnoty však raději nepočítat. Říkám si, že kdybych vymyslela dietní alternativu, velmi chutnou formou bych do sebe dostala ovesné vločky a bylo by to skvělý jako dopolední svačina, když je člověk ve shonu.
    Chtělo by to hlavně nahradit to máslo, bez cukru se to obejde, trochu medu se přežije.
    KALTY
    KALTY --- ---
    DIVA: No škoda že nemám fotku s průřezem... Nestlihl jsem to vyfotit. Bylo to snědeno moc rychle
    DIVA
    DIVA --- ---
    KALTY: vypadá to jak šunkofleky, musela bych mít setsakra hlad než bych se do toho pustila .)
    KALTY
    KALTY --- ---
    ALINEARTODE: Děsivě myslíš ve smyslu dietním ?
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    KALTY: ty vado, to vypadá až děsivě. co to hodit spíš do nějakýho "kulinářskýho" auditka, kde to náležitě ocení? ,))
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY: Hlavičku jsem s kámoškou dělal prvně v životě ale mooc se povedla ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    No moc dietní to není ale pochlubit se musím ;)

IMAG0468.jpg (1101380 B)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam