• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    SARRI
    SARRI --- ---
    IKARIE: ale neni to moc dietni teda .. spis vubec s tou smetanou a nivou .. za to je to fakt vyborny.. http://www.toprecepty.cz/recept/14501-cervena-cocka-v-syrove-smetane/
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    CULI: Jakýkoliv salátek .) A s balsamicem a solí je taky moc fajn.
    CULI
    CULI --- ---
    KELPIE:
    LUCKAZ: tak prvni vec je, ze jsem ho vyndala z lednicky a z alobalu:) dalsi zalezitost bude asi nejaky ten salat, ale zapekani s chlebem zni luxusne, vyzkousim, dekuji .)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    CULI: Moc dobré je ho rozmačkat vidličkou, přidat najemno pokrájená rajčata a cibuli, trochu chilli, soli a pepře, zakápnout limetovou šťávou. Nebo rychlovka, pokrájím ho na velmi slabé plátky a jimi pokladu celozrnný lisovaný chléb a dám ho do trouby lehce opéct. K tomu jsou moc dobrá míchaná vajíčka.
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    CULI: ne moc zrale nebyva moc dobre, priste ho nechcej par dni uzrat pri pokojove teplote az bude na omak mekci (a slupka dost tmava)

    nicmene ja ho mam moc rada treba do salatu, nahoru na misku salatu nakrajet na platky, zakapnout citronem, lehce posolit, popeprit, pripadne trocha rozmackaneho cesneku a ono jak je to hodne tucne, funguje to misto syra/jogurtu/majonezy
    CULI
    CULI --- ---
    holky, prosim, nemate nejaky ryceptik kde se da pouzit pulka avokada (ne moc zraleho)? jen ne pomazanky, ja jsem ted zkusila poprve : pul avokada, lucina 50g, citron.stava, sul,pepr,cesnek, a teda ma grady i zvlastni chut,nutim se do toho trochu at to nevyhazuju! :)
    MANXX
    MANXX --- ---
    REBORNA: Čočka se odjakživa prodává i předvařená, která je hotová za 15 minut a bez namáčení.
    A teda nevím, jakou červenou tvrdou čočku jsi jedla - to nejspíš syrovou, ne? :-D Červená čočka se totiž rozpadá za pár minut.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    SCHEJBITCH: Taky doporučuji, dělala jsem to už snad se všemi druhy čočky a je to naprosto vynikající!
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    IKARIE: Ahoj!
    Zkus tento recept... http://www.cuketka.cz/?p=7680
    Je sice lepší s tmavou čočkou, ale dělal jsem už i napůl s červenou. Je to sice trochu pracnější, ale výsledek stojí za to!!! ;)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    IKARIE: Nedávno se to v nějakém auditku řešilo, jen nevím kde.. Nicméně já miluju z červené čočky indický dhal s rajčaty a listovým špenátem, posypaný čerstvým koriandrem.

    Placka naan je k tomu super, ale dietní teda opravdu není, lze vynechat :-) Samotné to stačí jako plnohodnotné jídlo.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Jé, kde jsou ty časy dobře rozpatlaný kyseloučký čočky se šmakounem nebo vajíčkem nebo vegepárkem z vegetariánský menzy, ojojoj :(

    Studenti mají svou čočku, my nemáme nic, jen strašný hlad trápí nás :(
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a nejaky tip na neco jineho nez polevku z cervene cocky nemate? mam doma velke baleni, tak by se hodila inspirace :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    REBORNA: Zrovna čočkovou polévku dělám tak, že nakrájím zeleninu, dám vařit, hodím tam prostě surově suchou čočku a ve chvíli, kdy je měkká mrkev a petržel, je tak akorát i ta čočka :)) Nebo si ji můžeš namočit během toho čištění a krájení zeleniny, o moc delší dobu vážně nepotřebuje..
    A čočka jako čočka (s vajíčkem nebo něčím) se taky nijak zvlášť namáčet nemusí - a i kdyby, tak u ní přece nemusíš celou dobu být :D Namočíš ráno, večer přijdeš a vaříš..
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    TYET: Tu jsem měla jednou a přišla mi moc tvrdá a hnusná :(

    Já miluju tu hnědou, když je pěkně rozpatlaná :)
    TYET
    TYET --- ---
    REBORNA: červená čočka je uvařená za pár minut a bez namáčení
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    GEISHA: Spíš jde o to, že kupuju pořád to samý a ten kuskus nikdy v krámě nevyhledávam a ani po něm netoužim...Ale on neobsahuje nic esenciálního, co by mi nějak chybělo - ale uznávam, zpestření je to dobrý...Ale salát poreferuju s mozzarellou a olivama nebo řeckej a dam si do něj spíš kukuřici než kuskus..
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    To je vlastně docela zajímavá otázka.... Ví třeba někdo, jak do sebe v časovym presu dostat čočku, tak aby jí člověk nemusel někdy o půlnoci namáčet a pak druhej den zdlouhavě vařit??

    Co nějaká rychle dostupná a zároveň jakž takž zdravá čočka? Ale ne v konzervě s klobásou :)
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    TESKERA: Jim. Obiloviny v tom celozrnnym pečivu a mueslityčkách denně, to právě hafo...A luštěniny taky - občas hrášek a hodně často fazole, bohužel hlavně z konzervy - ale čočku teda flákam, protože ta se dlouho připravuje a v konzervách ani mražená se moc nedělá..To mam dlouhodobý předsevzetí, že čočku víc zapojim, protože jí miluju, ale nikdy se k tomu z časovejch důvodů nedostanu a pokaždý si jí zapomenu koupit a to už několik let :(

    Čočka samotná bez párku nic moc - ale chci si občas dělat čočkovou polívku - nedávno jsem jí měla instantní - ble..A když zbylo v práci několik porcí kolegum, co si objednávaj jídlo z restaurace, tak jsem se na ní přímo vrhla, i když byla určitě s masovym bujónem :)

    Pro vegetariána nebo částečnýho vegetariána jsou obiloviny a hlavně luštěniny základ..jako doplnění potřebnejch aminokyselin, vitaminů skupiny B a minerálů - železo, hořčík atd.

    Sóju moc nejim - sójová čína s rejží tak max dvakrát za rok, to dřív jsem to měla furt - ale ty ryby to jistěj :)


    GEISHA: Kuskus mi moc nejede a k tý přípravě se taky nikdy nedostanu - ale na dovče jsem ho zas měla skoro denně :) A občas ho vozej kolegove do práce jako zbytky z nějakejch akcí....
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    REBORNA: a co luštěniny a obiloviny? ty vůbec nejíš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam