TESKERA: Jim. Obiloviny v tom celozrnnym pečivu a mueslityčkách denně, to právě hafo...A luštěniny taky - občas hrášek a hodně často fazole, bohužel hlavně z konzervy - ale čočku teda flákam, protože ta se dlouho připravuje a v konzervách ani mražená se moc nedělá..To mam dlouhodobý předsevzetí, že čočku víc zapojim, protože jí miluju, ale nikdy se k tomu z časovejch důvodů nedostanu a pokaždý si jí zapomenu koupit a to už několik let :(
Čočka samotná bez párku nic moc - ale chci si občas dělat čočkovou polívku - nedávno jsem jí měla instantní - ble..A když zbylo v práci několik porcí kolegum, co si objednávaj jídlo z restaurace, tak jsem se na ní přímo vrhla, i když byla určitě s masovym bujónem :)
Pro vegetariána nebo částečnýho vegetariána jsou obiloviny a hlavně luštěniny základ..jako doplnění potřebnejch aminokyselin, vitaminů skupiny B a minerálů - železo, hořčík atd.
Sóju moc nejim - sójová čína s rejží tak max dvakrát za rok, to dřív jsem to měla furt - ale ty ryby to jistěj :)
GEISHA: Kuskus mi moc nejede a k tý přípravě se taky nikdy nedostanu - ale na dovče jsem ho zas měla skoro denně :) A občas ho vozej kolegove do práce jako zbytky z nějakejch akcí....