• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Včerejší večeře - salát a zbylý rybí prsty s tatarkou

JULLIK
    JULLIK --- ---
    RUSALKA: Takle mi to vyhovuje. Jim podle toho jak tělo potřebuje. Když potřebuju jíst víc a mám větší výdej energie tak jím víc samozřejmě. Ale jakmile mám sedací den v práci ve třiceti stupních tak opravdu tu chuť k jídlu nemám(dělám v bazéně plavčíka)...spíš piji kvanty vody..:) Teď mám fakt lehounké dny :) ale nějak velkej žravec opravdu nejsem :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    JULLIK: Teda, pri tvym jidelnicku bych vyzila tak pul dne, ale nic proti tomu .)
    To se ridis nejakou dietou, nebo ti to takhle vyhovuje?
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    1) celozrná bageta se sýrem, krůtí šunkou a rajčátkem
    2) proteiňák
    3) salát s cottage, rajčátky, paprikou a okurkou
    4) proteiňák
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    1) celozrná houska se sýrem a krůtí šunkou
    2) šopský salát s trochou kuřecího masíčka
    3) nektarinka
    4) proteiňák

Já vím bylo toho málo, ale zítra to bude lepší nějak jsem toho ráno vzala do práce málo a ono v tom horku tady u nás opravdu ta chuť k jídlu je minimální.A jelikož jsem v práci až do 21hod. tak už opravdu asi jíst nic nebudu.
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    1) žitný knäckebrot s cizrnovo-čočkovou pomazánkou (home made - cizrna, červená čočka, mrkev, rajčata, bazalka a koriandr) + okurka a lotusový čaj
    2) mrkev a kafe
    3) kukuřičné špagety s ratatouille s tofu a trochu gran moravie
    4) bílý jogurt a müsli
    5) římský salát a zálivka z balsamica, medu, oleje, sůl, pepř
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) miska jogurtu s marmeládou, pohankové vločky
    2) zapečené těstoviny s nízkotučným sýrem a rajčetem
    3) zbytek těstovin (malá miska)
    4) čtvrtka ristorante pizzy
    5) míchaný salát s olivami a gran moravií, plátek toustového chleba
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Tmavý chléb s plísňovým sýrem
    Velký salát z polníčku, rajčat, oliv, okurek, ředkviček a mozzarelly
    Grilovaná zelenina, kousek pražské šunky, špenát, palačinka
    Dvě vajíčka natvrdo, cornflakes s mlékem (guilty pleasure), roiboos
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    1) žitný chleba, žervé, chorizo, okurka
    2) kafe (za den asi 3)
    3) salát s nějakým jogurtovým dressingem, parmezánem a kuřecím masem (na obědový salát v restauraci mě to mile překvapilo)
    4) jahodovo-smetanovo-piškotový dezert
    5) mozzarela s rajčaty, čerstvým oreganem a olivákem
    6) sklenka vína
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    IKARIE: já ji dnes dělala klasicky "na kyselo" jako obyč čočku a musim řict, že chutově mi přijde o dost lepší než klasická čočka a hlavně to je do 15min hotový :) a nenadýma, což je další plus..
    a jinak saláty, pomazánka, přiloha... :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GEISHA: Mě zajímají ty mrkvovo-cuketové placičky :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    GEISHA: Najis se te palacinky? Ja bych po jedne palacince dostala hned hlad.

Ta polivka vypada moc dobre .)
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Snídaně - klasika - celozrnný pečivo s žervé, půlkou rajčete a paprikou
    + tenkej plátek čokorolády a pár jahod jako bonus :)

Brzký oběd - mistička těstovin se sýrem, velkej zeleninovej salát přinesenej ve sklenici (římský salát, ředkvičky, rajče, kapie, jarní cibulka, okurka, mozzarella, černý olivy, oliv. olej, sypací česnek, pepř)

svačina: čtvrtka žlutýho melounu na plátky (dnes žádný kafe v práci - ju chů)

místo večeře: cyklojízda s karimatkou na zádech na jógu s Alefem na Vyšehradě - s sebou slabý pomerančový čaj

pozdní večeře - hrstička rejže, co zbyla od včera, celá konzerva tuňákovýho salátu mexico (obsahuje mj. fazole) + pár buráků (cca 10 :)

dezert: jahodová jogobella přelitá přes jahody :) a zejtra nevstávam, tak to vidim kolem druhý ještě na ten meloun :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    IKARIE: ale neni to moc dietni teda .. spis vubec s tou smetanou a nivou .. za to je to fakt vyborny.. http://www.toprecepty.cz/recept/14501-cervena-cocka-v-syrove-smetane/
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    CULI: Jakýkoliv salátek .) A s balsamicem a solí je taky moc fajn.
    CULI
    CULI --- ---
    KELPIE:
    LUCKAZ: tak prvni vec je, ze jsem ho vyndala z lednicky a z alobalu:) dalsi zalezitost bude asi nejaky ten salat, ale zapekani s chlebem zni luxusne, vyzkousim, dekuji .)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    CULI: Moc dobré je ho rozmačkat vidličkou, přidat najemno pokrájená rajčata a cibuli, trochu chilli, soli a pepře, zakápnout limetovou šťávou. Nebo rychlovka, pokrájím ho na velmi slabé plátky a jimi pokladu celozrnný lisovaný chléb a dám ho do trouby lehce opéct. K tomu jsou moc dobrá míchaná vajíčka.
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    CULI: ne moc zrale nebyva moc dobre, priste ho nechcej par dni uzrat pri pokojove teplote az bude na omak mekci (a slupka dost tmava)

nicmene ja ho mam moc rada treba do salatu, nahoru na misku salatu nakrajet na platky, zakapnout citronem, lehce posolit, popeprit, pripadne trocha rozmackaneho cesneku a ono jak je to hodne tucne, funguje to misto syra/jogurtu/majonezy
    CULI
    CULI --- ---
    holky, prosim, nemate nejaky ryceptik kde se da pouzit pulka avokada (ne moc zraleho)? jen ne pomazanky, ja jsem ted zkusila poprve : pul avokada, lucina 50g, citron.stava, sul,pepr,cesnek, a teda ma grady i zvlastni chut,nutim se do toho trochu at to nevyhazuju! :)
    MANXX
    MANXX --- ---
    REBORNA: Čočka se odjakživa prodává i předvařená, která je hotová za 15 minut a bez namáčení.
    A teda nevím, jakou červenou tvrdou čočku jsi jedla - to nejspíš syrovou, ne? :-D Červená čočka se totiž rozpadá za pár minut.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam