• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    ANNIKA: moje slaná bezpečivová snídaně a nejen k snídani.. předem namočená pohanka (to dělám přes noc, když ji chci posnídat, jinak ji stačí chvíli povařit, když máš čas), na troše olivového oleje osmahnu cibulku a přidám jakoukoli zeleninu co mám po ruce, někdy jen třeba rajčata, jindy když nic nemám tak třeba kukuřici/hrášek z plechovky, pak přidám změklou pohanku + sůl, pepř a máš hotovo.. můžeš přidat jakékoli koření na dochucení nebo třeba ještě postrouhat sýrem nebo tofu... já to zbožňuju, ale každý to má jinak .o)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MANXX:
    BARA_ONLY_ONE: Celkem nic, prý že to bude asi nějaký zánět, možná ze stresu. Hm. Asi tam zajdu znova...
    Lepek doufám, že je v tom nevinně, nevadí mi třeba ovesné vločky a další věci s ním, nemám problémy s nadýmáním, bolestmi břicha atd, jen ta žáha. Tak doufám, že omezení pečiva to vyřeší, jestli ne, budu řešit dál:o(
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ANNIKA: Jo, je dost podstatný, co to je. Protože kdyžtak to jistí bezlepkové pečivo.
    MANXX
    MANXX --- ---
    ANNIKA: A co ti řekl, že to je? Nějaká alergie?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Stalo se. Dal mi prášky, které sice fungují, ale kdo by chtěl do konce života něco zobat, a dal cennou radu, že nemám jíst to, co mi dělá problémy. A to je to dobrej doktor - tak váhám, jestli mám dělat paniku a stát si za tím, že tak jednoduchý to nebude...
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ANNIKA: Doporučuji navštívit lékaře, tohle není normální. A případná celiakie není žádná sranda.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Kuskus a těstoviny taky nejsou žádná sláva:o( Zbytek zní moc dobře, ale mám pocit, že salátu bych se k snídani nenajedla... Na večeři ok, ale ráno v práci jednak nemůžu vydlabávat rajčata a jednak bych asi měla zase za chvíli hlad jako vlk...

Nezkoušeli jste někdo něco jako ovesná kaše naslano apod.? Už ze zoufalství vymýšlím i děsivé varianty:o)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SLUPKA: Knäckebrot nevím, žiju v tom, že ty nejsou moc zdravé, tak je nejím. Takové ty balené chleby žitné se semínkama, co mají víc jak půl roku trvanlivost, jsou taky o něco lepší, ale ne úplně bez problému.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ANNIKA: Zeleninový salát s vejcem,šunkou,sýrem. Zeleninový kuskus. Těstovinový salát. Salát caprese. Mrkvový salát, coleslaw (místo majonézy jogurt). Vydlabaná rajčata a papriky naplněná nějakou tvarohovou (nebo jakoukoliv jinou) pomazánkou nebo cottage, tuňákovou pomazánku dávám na čekankový list. Obecně lze pečivo vždy nahradit listem nějakého salátu, ale čekanka mi přijde nejvhodnější.
    Pokud je víc času, tak omeleta se zeleninou, plněná cuketa zapečená v troubě, po anglicku fazole, vejce, zelenina, nesmažené rýžové závitky, ...
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    ANNIKA: A vadí ti i knäckebrot a takovéto věci?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Snad nebudu moc OT - máte někdo nějaký problém s pečivem/rozhodli jste se ho nejíst? Co si dáváte místo něj?

Mě v poslední době po pečivu šíleně pálí žáha, nejhůř po bílém kynutém, ale zlobí po veškerém včetně celozrnného a žitného. A dochází mi nápady, co místo něj...

Sladká snídaně se ještě dá - musli, vločky, lupínky, ale co slaná? Máte někdo nějaký tip? Štve mě to, protože nevím co, plus namazání chleba v rychlosti přípravy nic netrumfne:o)
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Příteli zanechala maminka dvě obří cukety, který se musely zpracovat....

Tak jsem je udělala tak, jak dělam plněný bílý papriky - s česnekem a balkánskym sýrem...recept odhadem podle jídla, co nám vařili na Krétě...

Na plech s olivovym olejem jsem je rozložila oloupaný a odjadýrkovaný na 0,5 cm tlustý kolečka ve dvou vrstvách, sem tam jsem přidala kolečko starší bílý papriky, mezi ty dvě vrstvy jsem rozdrolila 150 g balkánu..
    Obě vrstvy jsem pokořenila česnekem na plátky (cca pět stroužků), pepřem z mlejnku, solí a špetkou koření na americký brambory...Horní vrstvu jsem zase zalila olivovym olejem..

Pekli jsme to přes půl hodinky na 200 °C a s tim, že on krájel suroviny a já jsem vrstvila a kořenila, nám příprava před pečenim zabrala tak pět minut..
    ...a Michalovi to tak chutnalo, že si šel dvakrát přidat a sněd skoro 3/4 toho plechu :)
    LANNA
    LANNA --- ---
    bananovo vanilkova palacinka (bilky, pul bananu, vanilkovy protein) s ovocem (druha pulka bananu, boruvky, nektarinka) - MNAM :)

NAUSIKA
    NAUSIKA --- ---
    1. kukuřično-rýžová kaše (instantní) s banánem a lesním ovocem, lipový čaj s medem
    2. pár lískových oříšků
    3. špenát s lososem na tymiánu a bramborem
    4. angrešt
    5. ledový salát s ředkvičkami,rajčetem, bylinkovým dresinkem (rozdrcená bazalka a oliv. olej) a kozím sýrem
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    1) bílý jogurt s nepraženými vločkami a semínky, voda
    2) zelený čaj
    3) krůtí kostičky s troškou sójové omáčky, česnekem, pórkem a paprikou, pečená brambora
    4) salátová okurka
    5) mořská štika, rýže, ředkvičky
    NAUSIKA
    NAUSIKA --- ---
    1. plátek žitného chleba a míchaná vejce s pažitkou
    2. jablko, 2 čtverečky hořké čokolády lindt blueberry intense
    3. polévka z fazolkových lusků, cuketa na kari s bramborem a kadeřávkem, okurkový salát
    4. kousek melounu
    5. cottage se zeleným hráškem a mrkví
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    1. 2 ks žitného knäckebrotu s cizrnovou pomazánkou, okurka
    2. kafe
    3. kuskusový salát s tofu (+ rajčata, olivy, ledový salát)
    4. meruňky s bílým jogurtem
    5. ledový salát s pomerančovým balsamicem
    TYET
    TYET --- ---
    1. ovesná kaše s ovocem
    2. těstoviny se zeleninou (cuketa, rajčata, cibule)
    3. chleba s máslem a rajčaty
    4. hruškový koláč
    NAUSIKA
    NAUSIKA --- ---
    včera
    1. pohankový rohlík s lučinou a pórkem, 1/2 papriky
    2. jablko, meruňka
    3. brokolicový vývar, špaldové těstoviny zapečené se sýrem, rajčetem, bazalkou a vejci, okurkový salát
    4. jahody, podmáslí
    5. salát z červeného zelí a červené řepy s trochou fenyklu pokapané citronem
    NAUSIKA
    NAUSIKA --- ---
    1. ovesná kaše s kozím mlékem a skořicí, 2 meruňky
    2. mandle, maliny, pár kuliček černého rybízu
    3. makrela na rozmarýnu a na česneku, brambory posypané petrželovou natí, okurkový salát
    4. miska borůvek s bílým jogurtem
    5.zeleninový salát s kousky krůtího masa ( nadrobno nakrájená červená cibule, okurky, rajčata, paprika, ledový salát ze zahrádky a pokapané lžičkou olivového oleje)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam