• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    GALE
    GALE --- ---
    BARC2A: Pokud jsi toho tofu snědla kilo, tak ano. :)
    BARC2A
    BARC2A --- ---
    GALE: mam cca 174 cm a neco mezi 65-70 kg
    rano mysli s mlikem
    svaca zbytek kastanovy polivky
    obed tofu scuketou a porkem s rejzi
    orechova tycinka
    vecer do prace toustiky s ajvarem a olivama

lepsi?.)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KASUMI:
    GEISHA: diky za feedback, je zajímavé, jak to všichni asi vnímají jinak, možná je to i tím, že jím celkem velké porce, ale vůbec netrpím hlady, naopak. za normálních okolností bych si samozřejmě dala kuře k obědu a tu mandarinku odpo na svačinu, ale nešlo to z pracovních důvodů. bílkovin se budu snažit zapojit víc, obecně jich asi jím málo.

GALE
    GALE --- ---
    BARC2A: Nemyslím, že by bylo vyloženě moc pečiva (nevím, jak jsi vysoká a kolik vážíš), ale rozhodně máš málo bílkovin. Jestli nejíš maso, zařaď luštěniny, sojové bílé kostky "jako sýra" z chlaďáku (tempeh) a mléčných výrobků - tvaroh má nejlepší poměr cena-obsah bílkovin.
    BARC2A
    BARC2A --- ---
    rano zeleny salat s olivama a kozim syrem, celozrny toustik s ajvarem
    poledne 2 vajicka, celozrny chleb s ramou
    odpoledne cerealni susenky s cokoladou
    vecer kastanovy krem,
    vic vecer slunecnicovy seminka, olivy

tak nejak asi vic peciva, nez by bylo nutne, ze?:) standartne nejim maso a vejce vylozene jednou za cas, zkusim hazet jidelnicky, sem zvedava na reakce a je pravda, ze kdyz se clovek zamysli nad tim co vlastne za den spucoval, hned tusi:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    IKARIE: z myho pohledu malo jidla pres den
    nevidim tam poradne zadnou bilkovinu cely den..dve vajicka.. no budiz... ale i tak mi to prijde malo:)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Tak dnesni. Zatim to jde bez problemu.

Rano: bily jogurt s lzici medu a vlaskych orechu
    Dopo: dva ryzove chlebicky s pomazankou z cervene repy (repa, gerve, orechy, cesnek, lzice jogurtu), dve vajicka
    Poledne: jablko a mandarinka
    Ve tri: miska kvetakove polevky
    Ted: kureci stehynko s pecenyma bramborama a cibuli, zeleninovy salat
    Vecer uz asi nic jist nebudu pac chodim spat se slepicema, max si dam zbytek salatu a sklenicku vina

Sport: beh 9 km
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    IKARIE: snídám jogurt/cottage/syr + nějaká uzenina - šunka/uzený kuřecí prso
    svačina jablko/ořechy/cottage/kefír...(někdy vynechávám)

oběd řecký salát/salát z červebé řepy se zakys. smetanou a ořechy/maso+salát/pečená dýně+salát/hermelín se zeleninou/tuňákovej salát...

svačina: kus uzenýho masa s cottagem a cibulkou/ořechy/jakákoli zelenina

večeře: často maso/vejce/ + zelenina - pečená v troubě, "čínský směsky" se zeleninou, sýry...

jím asi relativně dost uzenin, ale praticky jen čistý uzený maso, miluju oliváč, takže je asi ve všech salátech :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SAT_ANN: a nechces sen hodit par tvych jidelnicku pro inspiraci?
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    IKARIE: já právě zkouším vysadit lepek - mouku a výrobky z ní a věci co obsahujou cukr.
    Můžu říct, že první týden nic moc, hodně se mi zhoršila pleť, torchu se točila hlava. Ale splaskla jsem, kruhy pod očima zmizely, pleť se už začala dávat do kupy a tipuju že tak za 14 dní bude jako před.
    Celkově je mi líp, a nemám návaly hladu (mám tendence k lítání inzulínu)

Výsledek je zatím takovej, že po pšeničný tortille mě svěděl jazyk dvě hodiny, celozrnný těstoviny jsou v pohodě a tousťák z m&s taky prošel.

Celkově mi vyhovuje jíst sacharidy jen občas k snídani a třeba jednou týdně trochu brambor k obědu.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KASUMI: já se snažím nejíst pečivo už delší dobu, domů už ho nekupuju vůbec, najela jsem na knackebroty když už... ale lehký to asi nebude, to je jasný, není to jenom o pečivu. uvidíme. každopádně bych se pšeničné mouce chtěla vyhýbat i do budoucna. chci zjistit, jestli to jde, co musím vařit a jak moc je (ne)možný změnit zažité stravovací návyky :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    IKARIE: good luck teda.. moje mama to ted musela drzet nedobrovolne mesic a malem ji kleplo.. nakonec ji nezjistili celiakii, ale JEN alergii na lepek, takze nema tak straslivou dietu, ale i tak je to pro ni velke nedobrovolne omezeni :(
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    IKARIE: ja si davam takuto 'dietu' raz mesacne cca na tyzden na 'odlahcenie' zaludka a je to fajn, clovek sa potom citi lahsi :) tip na blog nemam ale co sa tyka ranajok tak by som ti doporucila vajcia na akykolvek sposob, napr omeleta so zeleninou ta poriadne zasyti aj bez peciva a takisto ovocny salat, akekolvek ryby v konzerve(so zeleninou napr) alebo jogurt - ale pozor lebo niektore jogurty lepek obsahuju. tak drzim palce!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    já jsem dneškem vyhlásila třítýdenní testovací kůru, co se mnou zdravotně udělá, když vysadím lepek. nemám to nijak výrazně nastudováno, dneska jsem si dala k obědu ve zdravé výživě robi a až u konzumace jsem zjišťovala složení :) beru to jako experiment, očekávám od toho, že mi trošku splaskne pupek a vylepší se mi pleť. když občas ujedu, tak to přežiju. budu si sem tedy s dovolením každý den zapisovat svůj bezlepkový jídelníček. dneska slabší, byla jsem přes víkend pryč, přijela v 10 večer a nemám nakoupeno ani jsem nestihla uvařit, ale večer půjdu na nákup a jsem zvyklá si dělat do práce krabičky, tak uvidíme:) železné zásoby doma samozřejmě mám, ale všechno nevhodné (těstoviny, kuskus, knackebrot a podobně)

ráno: černý čas s mlékem a lžičkou medu, mandarinka
    dopo: dva rýžové plátky se šunkou, káva s mlékem
    oběd: směs robi s květákem, pečené brambory, velký zeleninový salát
    odpo: mandarinka, kefír
    večeře: zeleninový krém (podle toho, co seženu- květákový, špenátový, dýňový)

kdyby měl někdo tip na nějaké blogy nebo recepty co jíst bez lepku, budu ráda. zatím mám pocit, že oříšek budou hlavně snídaně a svačiny. hlavní jídla zvládám, jíst dlouhodobě maso/ryby s různě upravenou zeleninou a saláty mi nečiní problém, právě naopak :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja teda taky dneska pekne zasklila jidlo, to by mi poradkyne dala

snidane asi ve 13, dva suchary, kvalitni kruti sunka, cerstv bio syr s pepem
    svacina 4 svestky ,jogurt, vlaknina
    obed nekdy kolem 16-17 hodiny, jatra na salveji a cibulce, bez niceho
    svacina 4 svestky
    pak jsem si sla zabehat, snedla hrst orisku
    a vecere maly salat a zbytek tech jater
    stydim se :(
    PETITLU
    PETITLU --- ---
    dneska vstávání až ve12-snídaně zelenej čaj s mátou a stévii
    oběd -gazpacho (cca 250ml), zeleninový salát s jogurtem a majonézou(něco přes 300g)
    svačina- 3 meruňky
    večeře- celozrnný chléb1 plátek a rybí salát s jogurtem (100g)

CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    IOM_NUKSO: z meho pohledu je toho hodne malo a velmi, velmi nevyvazene.. odhadem cca 4500-5000kj ale temer nulove mnozstvi sacharidu (v podstate jen z ovoce), pomerne nizke mnozstvi bilkovin (vice mene jen z jogurtu a syra) ale velky mnozstvi tuku, ktery je urcite pres DDD.. maslo, balkan, olivy, olol.. odhadovala bych to na pomer 12:3:2 pro tuky:bilkoviny:sacharidy..
    nevim, jestli to neni nejaka forma diety typu atkins, paleo apod. ve slozeni jidelnicku techto diet se neorientuju, ale takto slozeny jidelnicek, i pres dobre mnozstvi zeleniny, mi neprijde zdravy.. tak mozna proto ta minuska ;)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: nechápu ty minusy. Vysvětlí někdo pls?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    1. oriskove susenky (zase ty special)
    2. ovocny salat
    3. dusena zelenina a kureci kousky s harissou
    4. jogurt s ovocnym salatem
    5. leco
    6. zeleninovy vyvar
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    1. grecky salat = uhorka + 2xrajce + paprika + olivy(50g) + balkansky syr(100g) + olivovy olej s tzaziki (3 tbl.sp.)
    2. cappucino (2dcl)
    3. 2x nektarinky + jablko
    4. humus(50g sucheho prasku) s bielym jogurtom (200g) + olivy(50g) + rajce + koriander vnat + maslo (cca 20g) + kari korenie
    5. prazene yerba mate caj (3dcl) s mliekom (1dcl)
    PETITLU
    PETITLU --- ---
    Snídaně: celozrnný chléb, máslo, šunka od kosti
    svačina: 250ml pomerančového freshe
    oběd: brokolicová polívka (smetanová)
    svačina: 300g jahod
    po tréninku: banán
    večeře:zeleninový salát s tuňákem, vejcem a bílým jogurtem
    Vstávala jsem v 5, takže se mi toho svezlo dost do odpoledne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam