• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KASUMI: já se snažím nejíst pečivo už delší dobu, domů už ho nekupuju vůbec, najela jsem na knackebroty když už... ale lehký to asi nebude, to je jasný, není to jenom o pečivu. uvidíme. každopádně bych se pšeničné mouce chtěla vyhýbat i do budoucna. chci zjistit, jestli to jde, co musím vařit a jak moc je (ne)možný změnit zažité stravovací návyky :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    IKARIE: good luck teda.. moje mama to ted musela drzet nedobrovolne mesic a malem ji kleplo.. nakonec ji nezjistili celiakii, ale JEN alergii na lepek, takze nema tak straslivou dietu, ale i tak je to pro ni velke nedobrovolne omezeni :(
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    IKARIE: ja si davam takuto 'dietu' raz mesacne cca na tyzden na 'odlahcenie' zaludka a je to fajn, clovek sa potom citi lahsi :) tip na blog nemam ale co sa tyka ranajok tak by som ti doporucila vajcia na akykolvek sposob, napr omeleta so zeleninou ta poriadne zasyti aj bez peciva a takisto ovocny salat, akekolvek ryby v konzerve(so zeleninou napr) alebo jogurt - ale pozor lebo niektore jogurty lepek obsahuju. tak drzim palce!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    já jsem dneškem vyhlásila třítýdenní testovací kůru, co se mnou zdravotně udělá, když vysadím lepek. nemám to nijak výrazně nastudováno, dneska jsem si dala k obědu ve zdravé výživě robi a až u konzumace jsem zjišťovala složení :) beru to jako experiment, očekávám od toho, že mi trošku splaskne pupek a vylepší se mi pleť. když občas ujedu, tak to přežiju. budu si sem tedy s dovolením každý den zapisovat svůj bezlepkový jídelníček. dneska slabší, byla jsem přes víkend pryč, přijela v 10 večer a nemám nakoupeno ani jsem nestihla uvařit, ale večer půjdu na nákup a jsem zvyklá si dělat do práce krabičky, tak uvidíme:) železné zásoby doma samozřejmě mám, ale všechno nevhodné (těstoviny, kuskus, knackebrot a podobně)

ráno: černý čas s mlékem a lžičkou medu, mandarinka
    dopo: dva rýžové plátky se šunkou, káva s mlékem
    oběd: směs robi s květákem, pečené brambory, velký zeleninový salát
    odpo: mandarinka, kefír
    večeře: zeleninový krém (podle toho, co seženu- květákový, špenátový, dýňový)

kdyby měl někdo tip na nějaké blogy nebo recepty co jíst bez lepku, budu ráda. zatím mám pocit, že oříšek budou hlavně snídaně a svačiny. hlavní jídla zvládám, jíst dlouhodobě maso/ryby s různě upravenou zeleninou a saláty mi nečiní problém, právě naopak :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja teda taky dneska pekne zasklila jidlo, to by mi poradkyne dala

snidane asi ve 13, dva suchary, kvalitni kruti sunka, cerstv bio syr s pepem
    svacina 4 svestky ,jogurt, vlaknina
    obed nekdy kolem 16-17 hodiny, jatra na salveji a cibulce, bez niceho
    svacina 4 svestky
    pak jsem si sla zabehat, snedla hrst orisku
    a vecere maly salat a zbytek tech jater
    stydim se :(
    PETITLU
    PETITLU --- ---
    dneska vstávání až ve12-snídaně zelenej čaj s mátou a stévii
    oběd -gazpacho (cca 250ml), zeleninový salát s jogurtem a majonézou(něco přes 300g)
    svačina- 3 meruňky
    večeře- celozrnný chléb1 plátek a rybí salát s jogurtem (100g)

CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    IOM_NUKSO: z meho pohledu je toho hodne malo a velmi, velmi nevyvazene.. odhadem cca 4500-5000kj ale temer nulove mnozstvi sacharidu (v podstate jen z ovoce), pomerne nizke mnozstvi bilkovin (vice mene jen z jogurtu a syra) ale velky mnozstvi tuku, ktery je urcite pres DDD.. maslo, balkan, olivy, olol.. odhadovala bych to na pomer 12:3:2 pro tuky:bilkoviny:sacharidy..
    nevim, jestli to neni nejaka forma diety typu atkins, paleo apod. ve slozeni jidelnicku techto diet se neorientuju, ale takto slozeny jidelnicek, i pres dobre mnozstvi zeleniny, mi neprijde zdravy.. tak mozna proto ta minuska ;)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: nechápu ty minusy. Vysvětlí někdo pls?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    1. oriskove susenky (zase ty special)
    2. ovocny salat
    3. dusena zelenina a kureci kousky s harissou
    4. jogurt s ovocnym salatem
    5. leco
    6. zeleninovy vyvar
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    1. grecky salat = uhorka + 2xrajce + paprika + olivy(50g) + balkansky syr(100g) + olivovy olej s tzaziki (3 tbl.sp.)
    2. cappucino (2dcl)
    3. 2x nektarinky + jablko
    4. humus(50g sucheho prasku) s bielym jogurtom (200g) + olivy(50g) + rajce + koriander vnat + maslo (cca 20g) + kari korenie
    5. prazene yerba mate caj (3dcl) s mliekom (1dcl)
    PETITLU
    PETITLU --- ---
    Snídaně: celozrnný chléb, máslo, šunka od kosti
    svačina: 250ml pomerančového freshe
    oběd: brokolicová polívka (smetanová)
    svačina: 300g jahod
    po tréninku: banán
    večeře:zeleninový salát s tuňákem, vejcem a bílým jogurtem
    Vstávala jsem v 5, takže se mi toho svezlo dost do odpoledne.
    DIET
    DIET --- ---
    Snidane: ovesne vlocky, mleko, med, skorice, nektarinka, zeleny caj
    Svacina: celozrnny chleba, sunka 98%, Perla, okurka
    Obed: kureci na pare se susenymi rajcaty a Hollandii, k tomu zeleninovy salat se lnenym olejem
    Svacina: protein
    Vecere: peceny pstruh, dusena zelenina, olivovy olej
    Vecere: tvaroh, mleko
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vcera
    1. bambusove susenky (specialni susenky s vlakninou a bez cukru)
    2. jablecny fresh
    3. celopecena prazma, nacpana bylinkami (mata, medunka + citron) a spenat s cesnekem
    4. jablecny fresh
    5. filet z platyze, peceny s rajcaty a olivami, spenat

dneska uz vim, co bude, tze
    1. dva suchary, cca 100gr drubezi sunky (93%masa), dve rajcatka
    2. ovocny salat
    3. zeleninovy salat s olivami, cizrnou; losos s horcicnou krustou
    4. ovocny salat
    5. kureci na rajcatech a cizrne

vicemene jedu
    1. sacharid + pripadne bilkovina (suchar se sunkou, tvarohem.. susenky)
    2 a 4. ovoce
    3 a 5 bilkovina (bile maso, vejce, ryby, obcas cervene maso, sojove maso, tunak ve vl. stave) a zelenina (syrova, pecena..)
    po obede a veceri jeste obcas nizkotucny bily jogurt
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    - ryzove cerealie + mleko (40g + 250ml)
    - platek chleba + detska sunka (40g + 40g)
    - porkova polivka s mlikem a bramborama (300ml)
    - kureci palicka pecena na paprikach a rajcatech + brambory (80g + 110g + 100g)
    - tvaroh se zeleninou a cedarem + slunecnicovy celozrnny chleba (125g + 230g + 20g + 110g)
    - jablko granny smith (180g)
    dohromady 5860kj
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Zadam o zalozeni noveho klubu na tema lowcarb a ketoza, pokud vas tohle tema zajima, zahlasujte mi prosim [ FRONEMA @ nyx :: kluby :: zivotni styl ]
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GALE: ok díky :-)
    GALE
    GALE --- ---
    BESSAYA: Třeba parenica má 2,1g sacharidů ve 100 gramech. Musela bys jich sníst 25, aby ses dostala na tu nejtvrdší hranici 50g sacharidů denně. Zkus se na toto zeptat spíš v paleo auditku, ale spíš je podezřívám, že mají problém s nekysanými mléčnými výrobky obecně než jen kvůli sacharidům.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GALE: Vajíčka rozumím, dík, ale sýry jsou v pořádku? Přece jen je tam laktóza.. Asi v tom mám zatím trochu binec bo teprva začínám..
    GALE
    GALE --- ---
    BESSAYA: Sýry (třeba parenicu), cottage a různé tvarohové pomazánky. Nebo si prostě doma uvař dvě vajíčka a vezmi s sebou.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Pokud tu někdo jí nízkosacharidovou stravu, co tak běžně snídáte? S obědy a večeřemi není problém, ale v práci nevím, co se snídaní, a pořád dokola šunku mě snídat nebaví :-) Děkuju :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam