• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Včera:
    Snídaně: 50 g směs ovesných vloček a ovesných kuliček, banán, lžička agávového sirupu, 150 g bílého jogurt
    Svačina: mandarinka, pomeranč
    Oběd: 120 g hovězí burgr (mleté hovězí - zadní plec + krk - půl na půl), 2 menší brambory, nastrouhaná mrkev ve sladkokyselém nálevu
    Odpolední svačina: kousek okurky, ředkvičky, několik cherry rajčat
    Večeře: Celozrnný sendvič se šunkou (95% masa), salátem a okurkou; potřeno dresinkem ze zakysané smetany, bylinek a citronové šťávy

Předevčírem:
    Snídaně: 50 g ovesné vločky, několik lískových ořechů, dýňová semínka, neochucený kefír, lžička agávového sirupu, banán
    Svačina: Jablko, mandarinka
    Oběd: Shepherd´s pie (libové maso, bramborová kaše, hrášek, mrkev)
    Odpolední svačina: kousek okurky, několik listů salátu, rajčata
    Večeře: maki sushi s tuňákem a okurkou + california rolls s lososem
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    rano jecmen, caj, kafe, dva ryzove chlebicky s pomazankovym maslem, dve vajicka na hnilicko
    dopo banan, kafe
    k pozdnimu obedu medailonky z veprove panenky s jasminovou ryzi a zeleninou (hrasek, mrkev) dusenou na masle
    odpo jakasi mandlova tycinka v medu
    k veceri salat z polnicku s balzamikem a pistaciovym olejem (mnam), 80g kruti sunky, kousek light hermelinu
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    nedele - pust (delate to nekdo? sem tam? cilene? nejaky efekt? moje mati drzi uz asi 15 let kazde pondeli jen na vode, jecmenu pripadne caji a tvrdi jak to je zdrave)

vcera
    rano recky jogurt s domaci marmeladou
    dopo ryzove chlebicky 2x s repnou pomazankou
    k obedu pecene kureci stehno se zeleninou a brambory
    svacina zbytek repne pomazanky, pomeranc
    veceri jsem nestihla, ale dala jsem si v kavarne misku oliv a mandli (ehm nojo, ale nic jinyho nemeli), 2x dve deci bileho
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IOM_NUKSO: vyfiltruj si me tady [ Mlady jecmen ]
    KEEE
    KEEE --- ---
    SINDIPE: je toho dost dost málo, pokud jsi neměla toho chleba spoustu... a vývar sám o sobě moc jídlo není :o/
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    žitný chleba, sýr, zelenina
    pulka grepu
    vývar z krků
    chleba s pomazankou
    kuřecí medailonky na přirodno s dušenou zeleninou

k tomu litry čaje.

dneska bez vína piva a vodky!
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IKARIE: můžu se zeptat, že k čemu je ten ječmen? Cítíš nejaky přímý účinek, když to pijes každodenně?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dnesni
    v 9 jecmen, kavicka cajicek pozdrav slunci
    v 10 tak 40g "granola s mandlemi" (moje aktivni maminka mi to koupila jakozto bezlepkove musli, ale je to teda pekny hnus) s mlekem, pulka cerveneho grepu
    v poledne 1500m v bazenu
    ve 14.30 pecene kureci stehno na zelenine s varenym bramborem
    kava s mlekem a lzickou cukru (zahanim tim poobedovou chut na sladke)
    v 16.30 miska hroznoveho vina, druha pulka grepu
    k veceri bude repova pomazanka (repa, gervais, slunecnicova seminka, sul pepr) s ryzovym chlebickem, zelenina, trosku tvaruzku, troska cerveneho vina
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak vanoce byly slabsi a tyden pak na horach na slovensku se mi moc bezlepkove nepovedl, ale od vcerejska jsem zas ve forme :)

vcera:
    v 10 na snidani tri maly kureci parky (90 % masa) a k tomu kukuricny chlebicek (jeste v horskych podminkach)
    ve 14.30 pozdni obed v restauraci: filet z cerstveho lososa, stouchane brambory, dve deci bileho
    v 18 konecne doma: dva ryzove chlebicky s tvarohovou pomazankou, 80g kruti sunky (90 % masa), paprika. o pul devaty jsem uz spala.

dnes
    rano v 9 jecmen, kafe, caj
    10 dva ryzove platky, dve vajicka na hnilicko, 70g kruti sunky, zelena paprika
    14 dva nesmazene vietnamske jarni zavitky (zelenina, krevety, tofu)
    kopecek vynikajici nedoslazene jahodove zmrzliny
    odpo kafe a dve deci vina
    17.30 sushi (8ks lososvych maki, 4ks avokadove california roll)
    KEEE
    KEEE --- ---
    SINDIPE: je toho dost málo, málo bílkovin, všeobecně málo a mandarinky nejsou moc dietní - jsou docela sladký. Zkus přitlačit na bílkoviny a zařadit víc tvarohu, sýrů, vajíčko, případně ryby atd.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    rano jecmen, bily jogurt s domaci jahodovou marmeladou, bananem a mandlema
    dopo hroznove vino
    v poledne bun bo nam bo
    vecer ceasar salat bez krutonu

mezitim asi 15km po obchodech :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dneska jsem spala dlouho, takze
    v 10.30 jecmen, bily jogurt s domaci jahodovou marmeladou, bananem a mandlema
    beh 8 km po poli mezi kolouskama:)
    ve dve cerstve vyloveny pstruh od souseda (ma chovne sadky) peceny v troube na masle, par brambor, salat s medovo-horcicnou zalivkou
    hrst pistacii
    ted dva ryzove chlebicky s tunakovou pomazankou a salat z cekankovych puku se zakysanou smetanou a piju svarak

jo a vyrobila jsem si dva bezlepkove druhy cukrovi, takze jsem pres den par kousku sezrala.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    žitnej chleba, vajíčko na tvrdo, pár plátků šunky a sejra, čaj
    banánovej kefír
    sojovej "guláš" s kapustou
    druhá půlka kefíru
    zeleninovej salát s kuřecím masem
    zbytek salátu

ráno prasárna - ochutnávka cukroví a kafe
    ananas
    grilovanej šmakoun s bramborem
    ananas
    zeleninovej vývar
    ananas
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    BABSIB: ja nevim, jestli to ma souvislost, ale v zime se mi to vzdycky spis zhorsovalo v tom chladu. ted behem tech trech tydnu bez mouky skoro zmizel. asi to chce na sobe zaexperimentovat a vyzkouset.

dnesni:
    snidane neprobehla, zaspala jsem na vlak a jela 3h bez moznosti si cokoliv koupit, tak jsem aspon chnapla banan
    pak rovnou obed kureci pad thai (doslo mi, ze muzu ryzove nudle! budu varit :))
    100g pistacii
    odpo tri ryzove chlebicky s domaci tunakovou pomazankou (tunak, lucina, jarni cibulka)
    k veceri zeleninovy salat s medovohorcicnou zalivkou

svarak s maminkou, ale jenom jeden :)
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    IKARIE: vege nejsem, ale maso mi moc nechutná, takže tak 3krát týdně. Na ořechy jsem alergická a med je ble.
    Takže většinou tam dávám ovesné vločky a to mi pak vydrží hodně dlouho.

Takže dneska (doufejme, že se to obejde bez vína)

jogurt, vločky, mandarinky
    1/2 grepu
    pho bo
    1/2 grepu
    žitný chleba, sýr
    mrkve
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    IKARIE: ako ti napadlo ze ten ekzem suvisi s lepkom? na zakladne nejakych testov?pytam sa preto ze s tym mam tiez problem ale mne ako alergeny urcili citrusy-tie jem uz roky uplne minimalne lebo mi nechutia a slane syry typu bryndza, tiez minimalne-raz za pol roka...ale ekzem sa mi tym nijak nezlepsil. pride mi ze lekarka len tak striela od boka. sama som potom zistila ze sa to zhorsi po paradajkach(to je dost casty alergen) ale lepok mi nikdy nenapadol...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: "do orechu nahazela orechy" = do jogurtu, "bez slaviny" neni bez slaniny, ale bez snidane. achjo :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SINDIPE: ja myslim ze ok, ale klido bych si dala k veceri jeste k tomu kus syra a rano do orechu nahazela orechy a med. ja bych jen na samotnem jogurtu a prakticky bez slaviny mela uz v 11 fakt hlad. si vege?

muj dnesni:
    rano jecmen, bily jogurt s jablecnymi povidly a vlaskymi orechy
    dopo dva ryzove chlebicky s romadurem (aneb jak zprijemnit kolegynim v open spacu pracovni prostredi:))
    k obedu dusena mrkev s cizrnou a ryzi ze vcera pulka I
    ted beh 9km a viz vyse pulka II
    v 6 jdu s kamaradkou na sushi

poznatky po trech tydnech bez mouky:
    -pecivo ani testoviny mi vubec nechybi
    -je mi lip, zmizel mi ekzem na ruce
    -kdyz pridam v lednu jeste mesic bez alkoholu, tak treba i nakonec neco zhubnu :))
    -jedinou obrovskou nevyhodu vidim v tom, ze kdyz si poctive varite, aby vas neprepadl hlad nepripravenou a nelakalo vas to sikoupit pizzu po ceste, plus zijete v single domacnosti, znamena to, ze jite to samy az tri dny po sobe. dusena mrkev mi dneska teda lezla ven i usima :/
    -pravy challenge nastane ted, tyden u rodicu a po pribuznych a pak tyden s kamaradama na horach
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    včera:
    bílý jogurt, dvě mandarinky
    grep
    celozrnné těstoviny se špenátem a vajíčkem
    mandarinky
    žitný chleba řepnou pomazánkou

Může být?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dnesni:
    ráno zelený ječmen, 100g zakysané smetany 15% s jablečnými povidly, dva rýžové chlebíčky s pomazánkou a krůtí šunkou
    dopo mullermilk pistácie kokos (zlo já vím, moooc cukru)
    ve 14 dušená mrkev s cizrnou na kari, jasmínová rýže, 70% mandlový turron jako dezert ke kávě :)
    odpo power joga
    v 18 až příjdu domů bude asi okurkový salát s tuňákem a olivama
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam