• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    vcerejsi, kdybych nebyla vecer v baru a nepila moc moc vina, byla bych na sebe pysna jak s jidlem, tak se sportem (to k te debate vedle o vikendovych sportovnich aktivitach)

v 7 bily jogurt 150 g (3 % tuku) s hrstkou ruznych orechu a lzici marmelady, caj kafe jecmen
    9-10 power joga
    v 11 miska mrkvoveho kremu (mrkev, kokosove mleko)
    ve 13beh 9km
    15 salat (ledovy salat, okurka, mrkev) s jogurtovym dressingem, vajickem a 150g kurecich prsou
    v 19 vecere v restauraci, asi nejvetsi luxus za posledni dobu: filet z lososa s zeleninou julianne a gado gado omackou (jakasi asijska aradidova), fakt parada! :)
    no a pak to vinom to uz takova parada nebyla.
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    Vstavala som hrozne pozde takze prve jedlo bol obed:
    Pho bo
    Caj s medom
    Kusok camembertu a chedaru + miska kyslej kapusty
    Cibulova polievka
    Kafe
    Vecer na party kusok cokolodoveho dortu, par chipsov a vela cerveneho vina
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Je tohle malo nebo akorát?

11h kiwi, hrst ořechů, zelený caj s medem
    14h sušené maso 25g, kefir
    16h restaurace:koprova polévka, paella s houbami, cibuli a pár kousky sojoveho masa
    18h velké starbuck choco cappuccino
    20h tvaroh, hrst ořechů a hrst rozinek, datlova coko tycinka 30
    23h mléčné dekaf kafe
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Včera:

Snídaně: sendvič s vajíčkovou pomazánkou (vejce, lžička domácí majonézy, lžíce tvarohu, sušená rajčata)
    Svačina: ledový salát, jablko
    Oběd: maki sushi, california sushi s tuňákem, okurkou a avokádem (množství z 50 g rýže)
    Svačina: okurka
    Večeře: absolutně se vymyká, ale šlo o narozeninovou večeři, takže jsem si dovolila i dezert ... (zvěřinová paštika - 50g, mini houska; pomalu pečená hovězí žebra se salátem coleslaw, krajíc kmínového chleba s bylinkovým máslem; taštička z bramborového těsta s povidly) Aneb dnes se bude víc běhat :)
    TRPY
    TRPY --- ---
    Tak u mně to např. vypadá následovně
    snídaně: 40 géček ovesných vloček, 20 géček vanilkového proteinu, lněná semínka, kustovnice a lžíce strouhaného kokosu, lžička medu všechno smíchám uvařím ve vodě. K pití voda s citronem.
    zvednu zadek a jdu běhat
    svačina: ovocný salát (banán, jablko, pomeranč) plus 4 PL bílého jogurtu
    posilovna či domácí trénink, podle možností a času (někdy přesouvám na odpoledne)
    oběd: 100g krůtí prsa pečená bez tuku, 100g rýže plus vařená kořenová zelenina a pár oříšků (udělám z toho takovou míchanici)
    svačina: jáhly (50g) se zeleninou (zelenina zakáplá trochou oleje)
    večeře: 100g krůtí prsa co zbyla od oběda plus kopec zeleniny, všechno nakrájim, sežeru
    večeře II. : odtučněný tvaroh 100g či 100g olomouckých s.
    v průběhu dne doplňuju dostatek vody cca 2l (více vody z celkovýho množství vypiju v ranních a dopoledních hodinách)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Dnes jsem dostala od doktorky zprávu, že chatram a pod. že mám pribrat. Tak jsem si dala do nosu :/

10h 330ml mléka, orechova maxinuta, zitne chlebíčky 6 plátku, pomeranč
    1330 kukuricna polévka s kokosem; por-hliva-vajíčko-baklazan na pánvi posypané sýrem, pohanka
    15h hrnek kefiru, hrst ořechů a dynovych seminek
    18h 100g sójové párky, pohanka se sýrem, sušené maso 25g
    21h 300ml mléka s kakaem
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dneska slabsi

rano kafe, caj, dva ryzove platky s pomazankovym maslem a schwarzwaldskou sunkou
    pak az obed v indicke restauraci: chicken korma s ryzi, mangove lassi
    kafe s mlikem, 30g cokolady
    k veceri pulka okurky, 50g kruti sunky, mozzarella, nakladane kukuricky
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Snídaně: 50 g ovesné hrudky, bílý jogurt s vanilkou
    Svačina: jablko, ředkvičky, kousek okurky
    Oběd: jasmínová rýže, na sucho restovaná zelenina (cibule, paprika, cuketa, hrášek) a vepřová panenka restovaná na lžičce rýžového oleje, ochuceno sójovou omáčkou
    Svačina: menší miska hráškového krému
    Večeře: 2x letní závitky (nesmažené rýžové závitky s krevetami, zeleninou a rýžovými nudlemi), kousek tofu, 5 mini maki sushi s tuňákem a okurkou
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    vcera

rano bily jogurt 150 g (3 % tuku) s bananem, hrstkou ruznych orechu a lzici marmelady, caj kafe jecmen
    svacina dva ryzove platky s pomazankovym maslem, kruti sunkou a miskou polnicku zakaplyho olejem
    k obedu vetsi miska kvetakoveho kremu
    svacina pomeranc, 30g cokolady
    vecere (v restauraci, znouzectnost) smes salatu s kurecim prsem, nejaka bylinkovo-sladka zalivka, vino
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Tak dnešek. Tohle už jistě neni málo, cítím se jak koule.

7h hrst susenych merunek, hrst vlasskych orechu, zeleny caj s medem
    9h hrnek kefiru
    11h Dyne na cibuli s morskou rasou a dynovymi seminky, brambory
    16h Mlecna kava a hrst vlašských ořechů
    19h znova ta dyne i s hrsti dynovych seminek, 100g tempehu, 20 oliv, 40g camembertu
    20h Hrnek kefiru (mám litr, takže to musím vypít)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    GEISHA: Přeháníš. Nejím JENOM chleba (šunka samotná s avokádem k obědu mi přijde fakt málo) a nedržím REDUKČNÍ dietu.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    IOM_NUKSO: V tom případě vědomě přidávat, hlavně ty bílkoviny a pak zvětšit porce, jedno jablko jen s kafem k snídani je málo.

(Nechceš si ty predispozice na chvíli vyměnit? Já bych jedla pořád :D)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NIGHTFURY: tak tam byla tak lzicka toho oleje.
    Kdybych neresila a nepocitala, tak bohuzel dopadnu snad jeste hur, to bych totiz jedla jen orechy s bananama a mlekem :). Hlad (takovy normalni hlad po jidle) cítim tak jednou denne a jsem rychle zasycena. Navic beru leky, ktere potlaceji pocit hladu, takze to musim takhle umele sledovat :(
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    IOM_NUKSO: Záleží na množství, ale pokud si představím běžné množství na porci, tak je to imho málo.
    Bílkoviny nemusíš přidávat jen v masu. Zkus vajíčka, tvaroh (k tomu ovoci je úplně super), víc kefíru nebo jogurty...
    A především neřeš tolik, jestli jsi za den měla 40g tohohle a 50g támhletoho, ale spíš jestli máš nebo nemáš hlad, jestli máš dost energie, cítíš se dobře a honí tě mlsná. Podle toho se pozná daleko lépe, co zrovna tvoje tělo potřebuje.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NIGHTFURY: diky za reakci. V jake forme myslis ten tuk? Vzdyt olej, mleko, orechy a camembert je imho dost, taky ten tempeh nejaky tuk mel. Vim, ze bych mela mit kolem 50g tuku, coz v tomhle urcite bylo, ne?
    O bilkovinach vim a snazim se co to jde, ale nejak se mi tezko shaneji. Jsem prakticky vegetarian a porad varit tofu je otrava. Ale tech 40g splnuji, mám pocit, i za ten včerejšek.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    IOM_NUKSO: Jablko a kafe k snídani a sedmihodinová mezera mezi tempehem a pečenou cuketou vyplněná jen ovocem, to je fakt málo. Přidat bílkoviny, přidat tuky (kromě ořechů, mléka, avokádového oleje a oliv tam prakticky žádné nemáš), přidat klidně i množství jídla.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Tak to taky zkusím. Spát jsem šla v 1:30 ráno, tak ta pozdní večeře snad neni až tak pozdní.
    Snažím se přijít na nějaký normální rezim, asi rok se trapim s poruchovym přemýšlením o stravování a jsem v podvaze, ale nic kritického: 47.5kg s 163cm. Přes to mi přijde, že jim dost a hodně..

8hod Jabko, kafe s mlékem
    12hod Půl tempehu, olivy, rajče, hrst vlasskych ořechu s kari a konopnymi seminky
    15h Sušené meruňky, velké kafe s mlékem, pár kakaovych bobů
    18h Pomeranč, matovy caj
    19h Pecena cuketa s avokadovym olejem, rajcatovo-matovo-česnekovym dressingem, olivy a půl camembertu
    21h 2 hrnky kefiru
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CARODEJNICE: No zrovna v tom dni, který jsi sem dala, vidím Kinder Pinguí (to je úplně největší zlo v celém tom výčtu), chleba, džus, pufované chlebíčky a zase chleba. Ale jestli to tak neděláš pravidelně, tak ok (ale to my tady zase nemůžeme vědět, že).

Jinak 173 cm/ 62 kg je pěkné, to jo. Tak si to nepokaz jídelníčkem založeným na chlebu a sladkostech ;)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Včera nic moc, spoustu zařizování, večer cvičení a do postele jsem se dostala až velmi pozdě, takže jsem měla okolo půl deváté ještě hlad ...

Snídaně: 50 g ovesná granola (ovesné vločky, dýňová semínka, otruby, lněné semínko), bílý jogurt, lžička agáve sirupu
    Svačina: banán, pomeranč
    Oběd: kuřecí maso se zeleninou, bambusem a houbami (140 g), rýže
    Svačina: menší miska kuřecího vývaru se zeleninou
    Večeře: hrachová polévka s nakrájenou šunkou
    2. večeře: 70 g filet ze sledě ve sladkokyselém nálevu, 30 g celozrnného chleba
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    IKARIE: True story, bro :) Je fakt, že k redukci mi vysazení pečiva úplně (bez jakýchkoliv náhražek) taky hodně pomohlo.

NIGHTFURY: No, to nedělám, takže OK :)

Dneska to zkusím jinak teda, když je můj včerejší jídelníček tak alarmující :D
    (na druhou stranu mám 173 cm / 62 kg -po vánocích kilo a půl nahoře- a 20% tuku, takže mým cílem je se "odtučnit", nikoliv už dál hubnout; proto každý den 60 / 90 minut večer cvičím, na což potřebuji nějakou tu energii)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam