• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    IKARIE: True story, bro :) Je fakt, že k redukci mi vysazení pečiva úplně (bez jakýchkoliv náhražek) taky hodně pomohlo.

NIGHTFURY: No, to nedělám, takže OK :)

Dneska to zkusím jinak teda, když je můj včerejší jídelníček tak alarmující :D
    (na druhou stranu mám 173 cm / 62 kg -po vánocích kilo a půl nahoře- a 20% tuku, takže mým cílem je se "odtučnit", nikoliv už dál hubnout; proto každý den 60 / 90 minut večer cvičím, na což potřebuji nějakou tu energii)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CARODEJNICE: Ano, na chlebu jako takovém není nic špatného, pokud nejedeš režim bez mouky. Ale neměla bys jíst JEN chleba, připadně jeho náhražky.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CARODEJNICE: ja se k tomu vyjadrim taky. konecne se mi podarilo po x letech rozhybat hubnuti a to prave tim, ze jsem z jidelnicku vyradila mouku a uz mesoc drzim. zatim sice zadny zazraky, na to je o kratka doba a navic mam nejake zdravotni komplikace furt tak nesportuju tak moc, jako obvykle, ale zcela znatelne jsem splaskla (vahu nemam, soudim podle obleceni).

takze jo, pecivo asi ok pro cloveka, co to neresi, ma vahu v poradku a ji to rozumne, ale pro hubnuti se mi to jevi jako vhodna varianta. resp. mne to funguje :)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    GEISHA: Jo, máš ve většině pravdu, jedu na rychlých cukrech ;). Zase takový prasárny, jak píšeš, mi to ale nepřišly - třeba ten free style, ano je to naducaná rýže obalená v koření, ale jí pouhých 25 gramů, což je fakt prd (Ale jasně, lepší by byl jogurt, nebo tvaroh takhle odpoledne). Jen mám potřebu se vyjádřit k chlebu, protože většina článků o dietě mi na něj vytvořily skoro fóbii a i Ty ho ve svém příspěvku poměrně ostře odsuzuješ . Chleba považuji za potravinu úplně v pořádku. Přes období vyhýbání se mu zcela (i všemu jinému normálnímu pečivu) a nahrazováním různýma kravina od sucharů, pufáků z rýže až po hnusný knekebroty, který mě vůbec "pečivově" neuspokojily, jsem se k němu zase vrátila a normálně ho do jídelníčku zařazuju. Obohatit o bílkoviny stravu obecně potřebuju, to je bez debat (je fajn to slyšet "zvenku"), dík za zajímavý nápady ;)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    GEISHA: Já vím, bílkoviny tomu chybí (s tím mám obecně problém, jsem sacharidožrout :) Jestli Tě napadají nějaký konkrétní věci ("bez námahy" zní dobře :), ráda si je přečtu. Po vykrmovacích svátcích tuhle sacharidovou "odvykačku" beru jako úspěch :D
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    8:00 kinder pinguí ( 550 kJ), kafe s mlíkem (300 kJ)
    13:00 dva plátky farmářskýho chleba (cca 1000 kJ), 50g krůtí šunky (cca 250 kJ), půlka avokáda (700 kJ), rajče (100 kJ)
    14:00 Winter tea - něco jako ředěný džus, 2 dcl (400 kJ)
    18:00 Free style sýrové (pufované pidi chlebíčky) (450 kJ), kafe s mlíkem (300 kJ)
    19:30 Jeden plátek chleba s krůtí šunkou a čtvrtkou avokáda (cca 1000 kJ)

Celkem cca 5050 kJ, kéž by to šlo takhle pěkně každý den :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    v 6:00 jecmen, kafe, caj, recky jogurt s hrstkou orechu a domaci jahodovou marmeladou
    v 9:30 dva ryzove chlebicky s pomazankovym maslem, kruti sunka, zelena paprika
    obed jedna porce na dve pulky v 11 a ve 13.30 .) - to co vcera tj. medailonky z veprove panenky s jasminovou ryzi a zeleninou (hrasek, mrkev) dusenou na masle
    14 hrstka hroznoveho vina
    15.30 dva ryzove chlebicky s cream cheese, ledovy salat, 50g uzeneho lososa
    19.30 dva ryzove chlebicky s cream cheese, ledovy salat, 50g uzeneho lososa

dneska jsem mela pres den furt hlad, pritom ovoce, zelenina, bilkoviny, tuky. pecivo mi furt nechybi, ale dochazi mi inspirace co furt jist :)

LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Včera:
    Snídaně: 50 g směs ovesných vloček a ovesných kuliček, banán, lžička agávového sirupu, 150 g bílého jogurt
    Svačina: mandarinka, pomeranč
    Oběd: 120 g hovězí burgr (mleté hovězí - zadní plec + krk - půl na půl), 2 menší brambory, nastrouhaná mrkev ve sladkokyselém nálevu
    Odpolední svačina: kousek okurky, ředkvičky, několik cherry rajčat
    Večeře: Celozrnný sendvič se šunkou (95% masa), salátem a okurkou; potřeno dresinkem ze zakysané smetany, bylinek a citronové šťávy

Předevčírem:
    Snídaně: 50 g ovesné vločky, několik lískových ořechů, dýňová semínka, neochucený kefír, lžička agávového sirupu, banán
    Svačina: Jablko, mandarinka
    Oběd: Shepherd´s pie (libové maso, bramborová kaše, hrášek, mrkev)
    Odpolední svačina: kousek okurky, několik listů salátu, rajčata
    Večeře: maki sushi s tuňákem a okurkou + california rolls s lososem
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    rano jecmen, caj, kafe, dva ryzove chlebicky s pomazankovym maslem, dve vajicka na hnilicko
    dopo banan, kafe
    k pozdnimu obedu medailonky z veprove panenky s jasminovou ryzi a zeleninou (hrasek, mrkev) dusenou na masle
    odpo jakasi mandlova tycinka v medu
    k veceri salat z polnicku s balzamikem a pistaciovym olejem (mnam), 80g kruti sunky, kousek light hermelinu
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    nedele - pust (delate to nekdo? sem tam? cilene? nejaky efekt? moje mati drzi uz asi 15 let kazde pondeli jen na vode, jecmenu pripadne caji a tvrdi jak to je zdrave)

vcera
    rano recky jogurt s domaci marmeladou
    dopo ryzove chlebicky 2x s repnou pomazankou
    k obedu pecene kureci stehno se zeleninou a brambory
    svacina zbytek repne pomazanky, pomeranc
    veceri jsem nestihla, ale dala jsem si v kavarne misku oliv a mandli (ehm nojo, ale nic jinyho nemeli), 2x dve deci bileho
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IOM_NUKSO: vyfiltruj si me tady [ Mlady jecmen ]
    KEEE
    KEEE --- ---
    SINDIPE: je toho dost dost málo, pokud jsi neměla toho chleba spoustu... a vývar sám o sobě moc jídlo není :o/
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    žitný chleba, sýr, zelenina
    pulka grepu
    vývar z krků
    chleba s pomazankou
    kuřecí medailonky na přirodno s dušenou zeleninou

k tomu litry čaje.

dneska bez vína piva a vodky!
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IKARIE: můžu se zeptat, že k čemu je ten ječmen? Cítíš nejaky přímý účinek, když to pijes každodenně?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dnesni
    v 9 jecmen, kavicka cajicek pozdrav slunci
    v 10 tak 40g "granola s mandlemi" (moje aktivni maminka mi to koupila jakozto bezlepkove musli, ale je to teda pekny hnus) s mlekem, pulka cerveneho grepu
    v poledne 1500m v bazenu
    ve 14.30 pecene kureci stehno na zelenine s varenym bramborem
    kava s mlekem a lzickou cukru (zahanim tim poobedovou chut na sladke)
    v 16.30 miska hroznoveho vina, druha pulka grepu
    k veceri bude repova pomazanka (repa, gervais, slunecnicova seminka, sul pepr) s ryzovym chlebickem, zelenina, trosku tvaruzku, troska cerveneho vina
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak vanoce byly slabsi a tyden pak na horach na slovensku se mi moc bezlepkove nepovedl, ale od vcerejska jsem zas ve forme :)

vcera:
    v 10 na snidani tri maly kureci parky (90 % masa) a k tomu kukuricny chlebicek (jeste v horskych podminkach)
    ve 14.30 pozdni obed v restauraci: filet z cerstveho lososa, stouchane brambory, dve deci bileho
    v 18 konecne doma: dva ryzove chlebicky s tvarohovou pomazankou, 80g kruti sunky (90 % masa), paprika. o pul devaty jsem uz spala.

dnes
    rano v 9 jecmen, kafe, caj
    10 dva ryzove platky, dve vajicka na hnilicko, 70g kruti sunky, zelena paprika
    14 dva nesmazene vietnamske jarni zavitky (zelenina, krevety, tofu)
    kopecek vynikajici nedoslazene jahodove zmrzliny
    odpo kafe a dve deci vina
    17.30 sushi (8ks lososvych maki, 4ks avokadove california roll)
    KEEE
    KEEE --- ---
    SINDIPE: je toho dost málo, málo bílkovin, všeobecně málo a mandarinky nejsou moc dietní - jsou docela sladký. Zkus přitlačit na bílkoviny a zařadit víc tvarohu, sýrů, vajíčko, případně ryby atd.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    rano jecmen, bily jogurt s domaci jahodovou marmeladou, bananem a mandlema
    dopo hroznove vino
    v poledne bun bo nam bo
    vecer ceasar salat bez krutonu

mezitim asi 15km po obchodech :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dneska jsem spala dlouho, takze
    v 10.30 jecmen, bily jogurt s domaci jahodovou marmeladou, bananem a mandlema
    beh 8 km po poli mezi kolouskama:)
    ve dve cerstve vyloveny pstruh od souseda (ma chovne sadky) peceny v troube na masle, par brambor, salat s medovo-horcicnou zalivkou
    hrst pistacii
    ted dva ryzove chlebicky s tunakovou pomazankou a salat z cekankovych puku se zakysanou smetanou a piju svarak

jo a vyrobila jsem si dva bezlepkove druhy cukrovi, takze jsem pres den par kousku sezrala.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    žitnej chleba, vajíčko na tvrdo, pár plátků šunky a sejra, čaj
    banánovej kefír
    sojovej "guláš" s kapustou
    druhá půlka kefíru
    zeleninovej salát s kuřecím masem
    zbytek salátu

ráno prasárna - ochutnávka cukroví a kafe
    ananas
    grilovanej šmakoun s bramborem
    ananas