• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dneska slabsi

rano kafe, caj, dva ryzove platky s pomazankovym maslem a schwarzwaldskou sunkou
    pak az obed v indicke restauraci: chicken korma s ryzi, mangove lassi
    kafe s mlikem, 30g cokolady
    k veceri pulka okurky, 50g kruti sunky, mozzarella, nakladane kukuricky
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Snídaně: 50 g ovesné hrudky, bílý jogurt s vanilkou
    Svačina: jablko, ředkvičky, kousek okurky
    Oběd: jasmínová rýže, na sucho restovaná zelenina (cibule, paprika, cuketa, hrášek) a vepřová panenka restovaná na lžičce rýžového oleje, ochuceno sójovou omáčkou
    Svačina: menší miska hráškového krému
    Večeře: 2x letní závitky (nesmažené rýžové závitky s krevetami, zeleninou a rýžovými nudlemi), kousek tofu, 5 mini maki sushi s tuňákem a okurkou
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    vcera

rano bily jogurt 150 g (3 % tuku) s bananem, hrstkou ruznych orechu a lzici marmelady, caj kafe jecmen
    svacina dva ryzove platky s pomazankovym maslem, kruti sunkou a miskou polnicku zakaplyho olejem
    k obedu vetsi miska kvetakoveho kremu
    svacina pomeranc, 30g cokolady
    vecere (v restauraci, znouzectnost) smes salatu s kurecim prsem, nejaka bylinkovo-sladka zalivka, vino
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Tak dnešek. Tohle už jistě neni málo, cítím se jak koule.

7h hrst susenych merunek, hrst vlasskych orechu, zeleny caj s medem
    9h hrnek kefiru
    11h Dyne na cibuli s morskou rasou a dynovymi seminky, brambory
    16h Mlecna kava a hrst vlašských ořechů
    19h znova ta dyne i s hrsti dynovych seminek, 100g tempehu, 20 oliv, 40g camembertu
    20h Hrnek kefiru (mám litr, takže to musím vypít)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    GEISHA: Přeháníš. Nejím JENOM chleba (šunka samotná s avokádem k obědu mi přijde fakt málo) a nedržím REDUKČNÍ dietu.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    IOM_NUKSO: V tom případě vědomě přidávat, hlavně ty bílkoviny a pak zvětšit porce, jedno jablko jen s kafem k snídani je málo.

(Nechceš si ty predispozice na chvíli vyměnit? Já bych jedla pořád :D)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NIGHTFURY: tak tam byla tak lzicka toho oleje.
    Kdybych neresila a nepocitala, tak bohuzel dopadnu snad jeste hur, to bych totiz jedla jen orechy s bananama a mlekem :). Hlad (takovy normalni hlad po jidle) cítim tak jednou denne a jsem rychle zasycena. Navic beru leky, ktere potlaceji pocit hladu, takze to musim takhle umele sledovat :(
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    IOM_NUKSO: Záleží na množství, ale pokud si představím běžné množství na porci, tak je to imho málo.
    Bílkoviny nemusíš přidávat jen v masu. Zkus vajíčka, tvaroh (k tomu ovoci je úplně super), víc kefíru nebo jogurty...
    A především neřeš tolik, jestli jsi za den měla 40g tohohle a 50g támhletoho, ale spíš jestli máš nebo nemáš hlad, jestli máš dost energie, cítíš se dobře a honí tě mlsná. Podle toho se pozná daleko lépe, co zrovna tvoje tělo potřebuje.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NIGHTFURY: diky za reakci. V jake forme myslis ten tuk? Vzdyt olej, mleko, orechy a camembert je imho dost, taky ten tempeh nejaky tuk mel. Vim, ze bych mela mit kolem 50g tuku, coz v tomhle urcite bylo, ne?
    O bilkovinach vim a snazim se co to jde, ale nejak se mi tezko shaneji. Jsem prakticky vegetarian a porad varit tofu je otrava. Ale tech 40g splnuji, mám pocit, i za ten včerejšek.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    IOM_NUKSO: Jablko a kafe k snídani a sedmihodinová mezera mezi tempehem a pečenou cuketou vyplněná jen ovocem, to je fakt málo. Přidat bílkoviny, přidat tuky (kromě ořechů, mléka, avokádového oleje a oliv tam prakticky žádné nemáš), přidat klidně i množství jídla.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Tak to taky zkusím. Spát jsem šla v 1:30 ráno, tak ta pozdní večeře snad neni až tak pozdní.
    Snažím se přijít na nějaký normální rezim, asi rok se trapim s poruchovym přemýšlením o stravování a jsem v podvaze, ale nic kritického: 47.5kg s 163cm. Přes to mi přijde, že jim dost a hodně..

8hod Jabko, kafe s mlékem
    12hod Půl tempehu, olivy, rajče, hrst vlasskych ořechu s kari a konopnymi seminky
    15h Sušené meruňky, velké kafe s mlékem, pár kakaovych bobů
    18h Pomeranč, matovy caj
    19h Pecena cuketa s avokadovym olejem, rajcatovo-matovo-česnekovym dressingem, olivy a půl camembertu
    21h 2 hrnky kefiru
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CARODEJNICE: No zrovna v tom dni, který jsi sem dala, vidím Kinder Pinguí (to je úplně největší zlo v celém tom výčtu), chleba, džus, pufované chlebíčky a zase chleba. Ale jestli to tak neděláš pravidelně, tak ok (ale to my tady zase nemůžeme vědět, že).

Jinak 173 cm/ 62 kg je pěkné, to jo. Tak si to nepokaz jídelníčkem založeným na chlebu a sladkostech ;)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Včera nic moc, spoustu zařizování, večer cvičení a do postele jsem se dostala až velmi pozdě, takže jsem měla okolo půl deváté ještě hlad ...

Snídaně: 50 g ovesná granola (ovesné vločky, dýňová semínka, otruby, lněné semínko), bílý jogurt, lžička agáve sirupu
    Svačina: banán, pomeranč
    Oběd: kuřecí maso se zeleninou, bambusem a houbami (140 g), rýže
    Svačina: menší miska kuřecího vývaru se zeleninou
    Večeře: hrachová polévka s nakrájenou šunkou
    2. večeře: 70 g filet ze sledě ve sladkokyselém nálevu, 30 g celozrnného chleba
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    IKARIE: True story, bro :) Je fakt, že k redukci mi vysazení pečiva úplně (bez jakýchkoliv náhražek) taky hodně pomohlo.

NIGHTFURY: No, to nedělám, takže OK :)

Dneska to zkusím jinak teda, když je můj včerejší jídelníček tak alarmující :D
    (na druhou stranu mám 173 cm / 62 kg -po vánocích kilo a půl nahoře- a 20% tuku, takže mým cílem je se "odtučnit", nikoliv už dál hubnout; proto každý den 60 / 90 minut večer cvičím, na což potřebuji nějakou tu energii)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CARODEJNICE: Ano, na chlebu jako takovém není nic špatného, pokud nejedeš režim bez mouky. Ale neměla bys jíst JEN chleba, připadně jeho náhražky.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CARODEJNICE: ja se k tomu vyjadrim taky. konecne se mi podarilo po x letech rozhybat hubnuti a to prave tim, ze jsem z jidelnicku vyradila mouku a uz mesoc drzim. zatim sice zadny zazraky, na to je o kratka doba a navic mam nejake zdravotni komplikace furt tak nesportuju tak moc, jako obvykle, ale zcela znatelne jsem splaskla (vahu nemam, soudim podle obleceni).

takze jo, pecivo asi ok pro cloveka, co to neresi, ma vahu v poradku a ji to rozumne, ale pro hubnuti se mi to jevi jako vhodna varianta. resp. mne to funguje :)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    GEISHA: Jo, máš ve většině pravdu, jedu na rychlých cukrech ;). Zase takový prasárny, jak píšeš, mi to ale nepřišly - třeba ten free style, ano je to naducaná rýže obalená v koření, ale jí pouhých 25 gramů, což je fakt prd (Ale jasně, lepší by byl jogurt, nebo tvaroh takhle odpoledne). Jen mám potřebu se vyjádřit k chlebu, protože většina článků o dietě mi na něj vytvořily skoro fóbii a i Ty ho ve svém příspěvku poměrně ostře odsuzuješ . Chleba považuji za potravinu úplně v pořádku. Přes období vyhýbání se mu zcela (i všemu jinému normálnímu pečivu) a nahrazováním různýma kravina od sucharů, pufáků z rýže až po hnusný knekebroty, který mě vůbec "pečivově" neuspokojily, jsem se k němu zase vrátila a normálně ho do jídelníčku zařazuju. Obohatit o bílkoviny stravu obecně potřebuju, to je bez debat (je fajn to slyšet "zvenku"), dík za zajímavý nápady ;)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    GEISHA: Já vím, bílkoviny tomu chybí (s tím mám obecně problém, jsem sacharidožrout :) Jestli Tě napadají nějaký konkrétní věci ("bez námahy" zní dobře :), ráda si je přečtu. Po vykrmovacích svátcích tuhle sacharidovou "odvykačku" beru jako úspěch :D
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    8:00 kinder pinguí ( 550 kJ), kafe s mlíkem (300 kJ)
    13:00 dva plátky farmářskýho chleba (cca 1000 kJ), 50g krůtí šunky (cca 250 kJ), půlka avokáda (700 kJ), rajče (100 kJ)
    14:00 Winter tea - něco jako ředěný džus, 2 dcl (400 kJ)
    18:00 Free style sýrové (pufované pidi chlebíčky) (450 kJ), kafe s mlíkem (300 kJ)
    19:30 Jeden plátek chleba s krůtí šunkou a čtvrtkou avokáda (cca 1000 kJ)

Celkem cca 5050 kJ, kéž by to šlo takhle pěkně každý den :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    v 6:00 jecmen, kafe, caj, recky jogurt s hrstkou orechu a domaci jahodovou marmeladou
    v 9:30 dva ryzove chlebicky s pomazankovym maslem, kruti sunka, zelena paprika
    obed jedna porce na dve pulky v 11 a ve 13.30 .) - to co vcera tj. medailonky z veprove panenky s jasminovou ryzi a zeleninou (hrasek, mrkev) dusenou na masle
    14 hrstka hroznoveho vina
    15.30 dva ryzove chlebicky s cream cheese, ledovy salat, 50g uzeneho lososa
    19.30 dva ryzove chlebicky s cream cheese, ledovy salat, 50g uzeneho lososa

dneska jsem mela pres den furt hlad, pritom ovoce, zelenina, bilkoviny, tuky. pecivo mi furt nechybi, ale dochazi mi inspirace co furt jist :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam