• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    KEEE
    KEEE --- ---
    LUCKAZ: přijde mi to naprosto ok ;-)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    IKARIE: Mínus mi nevadí, ale taky bych uvítala komentář ... :) Co se jídla týče, mám určitě rezervy, je toho ještě dost co měnit, a pochopím mínus za bramborový halušky, ale co se týče včerejšku tak bych spíš ocenila, kdyby mi někdo poradil, co je špatně ... Ten pomeranč večer? Nebo je toho hodně?
    TRPY
    TRPY --- ---
    TRPY: jasně, celozrnnej žitnej chleba k tomu... nicméně si tuto snídani občas neodpustim :) Amen!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    teda ne ze bych potrebovala resit na nyxu minusky, ale zrovna tady v tom auditku by mozna mělo smysl, kdyby se dotycny vyjadril a navrhl nejaky lepsi napad, smysl by to mělo vetsi pro všechny.
    na posledních dvou prispevcich nevidim nic spatneho, to uz jsou horsi ty moje vcerejsi arasídy :)
    TRPY
    TRPY --- ---
    SINDIPE: já si někdy na snídani dělám omeletu z jednoho vejce plus bílek...na to tvaruzky a kys. okurka, mnam, musim se hlidat, pac bych toho byla schopna sezrat hooodne :)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Středa:
    Snídaně: 50g směs ovesných vloček a ovesných lupínků, pekanové ořechy, mandle, lžička agáve sirupu, bílý jogurt (150g)
    Svačina: jablko, pomeranč
    Oběd: domácí zdravá "čína" (100g kuřecí prsní řízek orestovaný nasucho na pánvi; 100 g paprika, cibule, květák, mrkev orestované na lžičce rýžového oleje, zalité kuřecím vývarem a krátce podušené, dochuceno sojovou a ústřicovou omáčkou; 50 g jasmínové rýže)
    Svačina: rajče
    Večeře: vývar se zeleninou, masem a rýží
    2. večeře: pomeranč
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    6.00 kafe, caj, jecmen, recky jogurt 100g s bananem, bezlepkovou granulou, hrstkou orechu a medem
    9.30 tri ryzove chlebicky, repna pomazanka, dve vajicka na hnilicko, pulka okurky
    13 miska karotkoveho kremu s parmazanem a troskou dynoveho oleje
    15 miska tepleho salatu (orestovana brokolice, mrkev, cervena cibule, cizrna, troska slaniny, slunecnicova seminka, pistaciovy olej a balsamiko) s 50g kureciho // priprava zitrejsiho obeda
    vecer 100g prazenych aradisu fuj vim, miska zeleninoveho salatu
    KEEE
    KEEE --- ---
    dneska jahodová ovesná kaše
    kuřecí maso s pórkem, žampiony a trochou smetany, kopeček rýže
    dva párky, jen tak :o)
    za chvíli budou dva žitný knackebroty, dvě vejce
    a na závěr čočková polévka nebo salát s medovo-hořčicovou zálivkou, jestli budu mít ještě hlad

jsem hodně na maso, sladký a přílohy nemusím vůbec. Snažím se vyhýbat tučnýmu (já vím, dva párky, ale mají 83% masa) a nemusím moc přílohy.
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    rano ovesne vlocky, banan, bily jogurt
    zitny chleba, sunka, mozarella, rajcata
    mandarinka

co na veceri? doporuceni? (rychle, normalni, bude to varit chlap)

a jeste dotaz, jak obmenit tu snidani, ty vlocky s bananem a jogurtem jsou fajn, ale neco bych tam dala, akorat jsem lehce vybirava (nesnasim susene ovoce, sirupy, kokos, med je uplne spatne a na orechy jsem alergicka a seminek jsem uz prejedena)....diky moc.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Úterý
    Snídaně: 50g směs ovesných vloček a ovesných lupínků, pekanové ořechy, mandle, lžička agáve sirupu, bílý jogurt (150g)
    Svačina: Pomeranč
    Oběd: Bramborové halušky se zelím a kýtou
    Svačina: Rajče, okurka, ředkvičky
    Večeře: malá miska kuřecího vývaru se zeleninou; 70 g dušeného kuřecího masa, 3 lžíce rýže
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    jo a jinak jsem si vytvořila závislost na tomhle sojovým "guláši" s kapustou ♥

HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    IOM_NUKSO: nemyslim si, v podstatě jsem najela zpátky na jídelníček, kterej mi před dvěma rokama napsal dietolog... pokud chodim spát dýl, dávám si ještě zeleninu a kousek šunky nebo mozzarelly...
    GEISHA: tak samozřejmě, že se to nemůže jíst denně.))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GEISHA: No jsem osvc a kazdy den mam jinak takze to nejak jde. Ale standardne, kdyz nejsou zadny zmeny, mam na beh behem skolniho roku pouze uterky a vikendy, pze jinak se moc neutrhnu a na pase nebeham,)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dnesni
    6.30 jecmen, kafe caj, rozmixovana vanicka nizkotucneho tvarohu s troskou mlika, bananem, lzickou cukru a lzickou jahodove marmelady - pulka porce (bozi, to si budu delat castejc)
    dopo beh 15km - jsem se hecla
    10.30 tvaroh viz vyse druha pulka
    12 pho bo
    60g cisteho nugatu (ehm no hormony si zadaji sladke asi:))
    16 kafe, hruskova jogobella
    ted tak 50g susenych svestek

dneska nejaka sacharidova vlna asi, ale jsem uplne nacpana, uz nejim
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    HOMOLOVKA: to je dost skromně, ne

Tak dnes mám tuky a bílkoviny...
    10h 250g polotucny tvaroh s 2cl med a 2cl makovy olej, banan
    11h salát - červené zelí, mandarinky, skoricovy cukr, 1pl makovy olej; jablkovy džus
    14h merunkove chimpanzee, latte
    17h stejný salát, k tomu 100g ovčího sýrů a ještě i 100g smakouna, 1 multigrain chlebíček
    Ještě bude určitě mléko (plnotucne)

Jsem si doběhla včerejšek...:)
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    žitnej chleba s vajíčkem na tvrdo, 2 plátky šunky a 2 plátky plátkovýho sejra, kafe
    dvě mandarinky
    šmakoun alá čína s bramborem
    Puding srdíčko od Zott (má fakt minimum tuku)
    90% proteinovej nápoj

+ jigging ve fitku a druhej den 30ti denní výzvy se dřepama
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Snídaně: čaj, kafe s mlékem, jogurt se sušenými švestkami a nasekanými mandlemi
    Svačina: 100 g šunky, okurka
    Oběd: dva little gem saláty s kořeněnými kousky kuřete (150 g) a dresingem (lžička majonézy, lžička dijonské hořčice), voda
    Svačina: mandarinka, čaj
    Večeře: budou francouzské brambory
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Sobota
    Snídaně: 2x celozrnná houska, šunka, sýr
    Svačina: Pomeranč
    Oběd: Kuřecí vývar s těstovinou, zeleninou a masem
    Svačina: Tofu, paprika, okurka, cibule
    Večeře: Malá miska kuřecí vietnamské polévky, letní závitek, hovězí se zeleninou, kuře na kari, rýže (degustační porce hovězího a kuřete)
    Oslava po večeři: 3 menší plátky kozího sýra, 3 plátky parmské šunky

Neděle (vstávání po dvanácté, takže trochu míň jídla než obvykle)
    Snídaně: celozrnný sendvič se salátem, šunkou a okurkou (50g celozrnného sendvičového chleba, 4 plátky šunky)
    "Oběd": kuřecí prso se zeleninou, jablko
    "Večeře": 2 kousky california rolls; zeleninový salát (řepa, rukola, polníček, brusinky, vlašské ořechy, parmezán)

Pondělí
    Snídaně: 50g ovesné vločky, 150g borůvková Hollandia, banán
    Svačina: jablko
    Oběd: hovězí masové kuličky (120 g - hovězí hrudí mleté, sůl, pepř, šalvěj, saturejka) pečené v troubě, zeleninová směs s rajčaty (nasucho restovaná cibule, mrkev, cuketa + rajčata), celozrnný toustový chléb (50g)
    Svačina: rajče
    Večeře: bramborová polévka

SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    rano humus a kneckenbrot
    pho bo
    salat: rukola, polniček, rajčata, bilá ředkev, cibule, hruška, semínka
    žitný chleba se sýrem
    víno

mohlo to být pravda lepší.
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    Banan a kiwi
    Caj smedom
    Zase banan
    Kuracie maso s kyslou kapustou (zo vcera)
    Malinka presnidavka
    Crosissant + camembert, chorizo a salat
    Porkovy krem
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dnesni

6.30 caj s mlekem a medem, jecmen
    7.30 banan
    9.30 dva ryzove chlebicky s pomazankovym maslem, ledovy salat, 40g goudy s rajcatovym pestem
    10 smetanovy pribinacek 80g
    13 salat (ledovy salat, cervena paprika, pulka okurky, cerne olivy) se 150g tunaka ve vlastni stave, ryzovy chlebicek
    kafe, 50g cokolady
    17 100g neuzene parenici
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam