• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KEEE: jeste to prosimte aspon petkrat prepis, aby to davalo smysl.
    zadnou z Vas by ta "ctvrtka" neceho nebo "trocha neceho" nezabila.
    Nebyla to vytka konkretne, ale vidim tu strasne malo dobrych tuku (ryby, olivovy olej, orechy), hrozne moc sacharidu (ovesna kase= ta zrovna dietni vazne neni): testoviny, kus kus, rejze, pecivo (jakykoliv). Mlecny vyrobky v drtive vetsine nizkotucny nejsou a pokud ano, maji vysoky pomer sacharidu. A ne vsechna zelenina je hnusna, hlavne se da zpracovat ruzne- treba v ramci polivek.
    Nechci byt zadny vyzivovy guru, ale od nazvu auditka jsem cekala neco uplne jinyho- mozna tak kdyby se ty prvni dve slova skrtly.
    KEEE
    KEEE --- ---
    SA_KRA_: jestli máš k mýmu jídelníčku konkrétní připomínky tak budu ráda, kromě občasných přešlapů, který si uvědomuju, se to snažím držet poctivě, ráno sacharidy, oběd sacharidy plus bílkoviny, večer už jenom bílkoviny (plus občasnej knackebrot) ;-) zeleninu bych ráda, ale takhle v únoru je prostě hnusná...
    KEEE
    KEEE --- ---
    SA_KRA_: tak ta čtvrtka světlé bagety mě nezabila. Nebo bych vám tu mohla psát nepravdivej jídelníček, ale to už ho sem nemusím psát vůbec...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KEEE: to tady neni 90% jidelnicku, neverim vlastnim ocim.
    svetly bagety, priserny mnozstvi sacharidu, malo zeleniny i masa, malo bilkovin, musli (pokud povazujete musli za dietni jidlo tak aha) etc.
    KEEE
    KEEE --- ---
    dneska

8:30 jogurt, vločky, sušené ovoce, pár čoko kuliček
    11:30 domácí dietní sekaná (libový maso, jedno vejce, koření) dva plátky, domácí rajská (tři protlaky, vývar, koření, lžíce cukru, mám ji radši kyselejší), trocha těstovin
    14:00 kefír
    15:30 jeden plátek sekané, trochu rajské a zbytek těstovin (nechtělo se mi to tu skladovat)

za chvilku bude omeleta ze dvou vajec s mozzarellou, šunkou a pažitkou, dva knackebroty

večer pivo a končím :o)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dneska velmi pestre :) dojidam zbytky zbytku, vratim se sem k vam v breznu

6.30 smetanovy jogurt, caj, jecmen, chlorella, coldrex
    dopo asi litr zazvoroveho lektvaru s medem citronem a slivovici (rymicka)
    11 dva ryzove chlebicky s tunakovou pomazankou (cely tunak, lucina, znytek bileho jogurtu, pulka cibude), dve vajicka na hnilicko, mrkev
    16 pho bo a jeden zavitek
    zazvorovy lektvar
    21 zbytek tunakove pomazanky, dva ryzove chlebicky
    TARGI
    TARGI --- ---
    vivat, ze jsem vás tu objevila ;-):-)
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    tak dneska trochu špatenka:

pho bo
    kousek bábovky
    salat-kuřecí maso, červená cibule, kousek hrušky, listový salát, kousek žlutého melounu
    kousek bábovky (babička přivezla, tak přece se to nevyhodí!)
    KEEE
    KEEE --- ---
    IKARIE: ať žije brokolice! :o) já dneska těžkej spánek a relax, takže jenom

12:00 ham and eggs, libová šunka, dvě vejce, malinko másla, jeden a půl knackebrotu
    15:00 vývar s masem a nudlemi
    17:00 pekla jsem brutálně čokoládovou buchtu (nebudu ji jíst), ale oblizovala jsem nástroje (přeci to nepadne nazmar!)
    19:30 výplata, takže pomazánka z uzeného lososa, kopru a lučiny, čtvrtka světlé bagety
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dnesni

8 jecmen, caj, bila activia s mandlema a medem
    kafe s mlikem
    11 zbytek brokolicoveho salatu
    14 zbytek brokolicove polevky :)
    par haribo medvidku
    19 mala miska jasminove ryze se zeleninovou smesi na zazvoru a tofu (obed na zitra)
    KEEE
    KEEE --- ---
    IOM_NUKSO: přesně, přidat jedno, dvě vajíčka a bude to super jídlo ;-)
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: měla jsi tam jeden pomeranč, jinak máslový sušenky, boloňský špagety ani ty ostatní věci, co už si nepamatuju, prostě dietní nejsou.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KEEE: fuha to je pravda, na bilkoviny jsem zase zapomnela .. mohla jsem do te panve hodit 2 vajicka, bylo by to idealni.

TRPY: diky za reakci. Jasne, ze to je na jinou debatu, to vim a resim si to i jinde, ale tady jsem mela pocit, ze jsou lidi vic 'normalni' a zajimalo me, co v tom mem jidelnicku prave uvidi nekdo nezainteresovany, ci uz profesne nebo se stejnym problemem.
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    KEEE: mne to pride dietne oproti tomu co by som normalne jedla keby som sa nehlidala. uz to ze som zaradila ovocie a zeleninu je pre mna pokrok. ale pokial to prekaza tak prestanem.
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: tohle auditko se jmenuje dietní jídelníček... tady žádnou dietu nevidím.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Vcera
    6.30 jecmen, caj, tri lzice jogurtu s 50g orechu a rozinek, lzice medu
    11 kureci prsa s brokolicovym salatem (naparena brokolice, par brambor na kolecka, paprika, sparena cervena cibule, slunecnicova seminka, lzicka majonezy, dve lzice hrubozrnne horcice)
    Odpo kafe, jablko, kousek cokolady :/
    19.30 vecere v restauraci, pecena brambora v alobalu se zastrenym vejcem a hribkovou omackou (zbytecne moc smentany), vino bile
    TRPY
    TRPY --- ---
    IOM_NUKSO: hale budu uprimna, prosim, neber to nijak ve zlem, ale tady uz nevim, jak ti dál poradit, protoze nejak citim, ze problem je v tvem pripade asi uz trochu nekde jinde a pro jinou debatu... a toho, jak to mas nastavene v hlave se zacinam trochu obavat. nicmene zpet k jidelnicku: banan, merunky kus-kus bych si dala v te cele kombinaci na snidani se zdravejma tukama co tam mas i s tim ovocem atd., nejak nepobiram dopol.svacinu, na obed mi chybi flakota libovyho masa, odpoledni svacina ...pokud jsi po sil. treninku banan do 15min. beru, ale jinak jeste chybi svacina, ktera se nesklada z ovoce, a vecer pokud sachry, tak bych jich zblajzla mene a opet chybi maso a zelenina, takze tak za me, jak bych si to poskladala alespon priblizne ja, pokud vychazim z potravin, ktere jsi napsala. Ale jasny chvalim za ty sachry a taky bych se snazila nepocitat a zacala se ridit pocitama, zapisovala jidlo, ktere snim, po cem se citim byt syta a kdy zacinam mit chut na sladke i slane veci a klidne bych si tyto pocity zapisovala.popr. bych zasla za nejakym vyz. poradcem, protoze tohle je proste individualni a je to beh na dlouhou trat nez clovek prijde na to, co a jak jist a hlavne spravne radit do jidelnicku. to co pisu jsou obecny pravidla, nicmene verim, ze to das :), pac kdybys to nechtela zmenit, tak se tu neptas :))) a nebudes tu debatovat i kdyz tu nectes uplne prima odpovedi. takze zdar a silu, vytrvej!
    KEEE
    KEEE --- ---
    KEEE: teď koukám, že jsem dneska teda jela pečivo, áchjo.
    KEEE
    KEEE --- ---
    já dneska
    8:00 celozrnný lupínky s mlékem (měla jsem hroznou chuť na mléko)
    11:00 omeleta ze dvou vajec, pažitky a půlky mozzarelly, plátek moskvy
    14:00 krůtí maso s vejci od Hamé, podle složení žádnej sranec, půlka celozrnnýho rohlíku
    16:00 falešná uzená svíčková v pepři, sotva deset deka, jedna bílá kaiserka se šunkou a sýrem
    18:30 salát z cherry rajčat, okurky a půlky salátové lučiny
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    dneska:
    10:00 zeleninová pomazánka s kneckenbrotama
    11:30 zbytek fajitas ze včerejška
    13:00 banán
    16:00 salát - rukola, cibule, sýr
    20:00 vaječná omeleta s cibulí, česnekem a kefírem. k tomu rukola, rajčata, cibule.
    KEEE
    KEEE --- ---
    KEEE: do toho kuskusu sis klidně mohla opéct i trochu kuřecího masa... nebo tofu. Nebo roztopit mozzarellu :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam