• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    KEEE
    KEEE --- ---
    KEEE: do toho kuskusu sis klidně mohla opéct i trochu kuřecího masa... nebo tofu. Nebo roztopit mozzarellu :o)
    KEEE
    KEEE --- ---
    IOM_NUKSO: pořád málo bílkovin, ale chválím kuskus! :o)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    TRPY: to mám právě zkreslené, jak jsem zvykla počítat kalorie, tak je tam pořád automaticky vidím, čili v 350ml mléka vidím těch 230, pak na to nandam dalších asi 250 za tvaroh a 200 za tu orechovou tyčinku, to dělá cca 700kcal, co je už oběd... Takže můj mozek vidí sakra velkou snídani..

Dnes je to snad lepší:
    7:30 tvaroh posypanej 1 pl máku, 1 pl pšeničných klíčků, trochou skořice, 1 čl ořechového oleje; pomeranč a 1 čl sušených rozinek a 1 čl suš. banánů
    9:30 kafe se sojovym mlékem
    10:30 20g sušené řepy
    14:30 kus-kus s brokolici a feniklem na cibuli s ořechovým olejem z pánve (cca 300g v uvařeném stavu)
    16 banan a hrst sušených meruněk
    18 asi 250g toho kus-kusu, hrnek mléka
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    včera
    banán
    knackenbroty se seleninovou pomazánkou
    telecí se špenátem
    fajitas z hovězího (hovězí, zelenina, kukuřična placka, zakysana smetana, guacamole)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Az na ten gluten - není pšenice (celé zrno) náhodou jedna z nej potravin? Myslím, že obsahuje dobrý poměr zivin, bílkoviny, komplexni carbs, malo tuku, hořčík, fosfor, vitamíny B, hodně železa, drasliku. Někde jsem cetla, že je to jedna z mala potravi , které obsahují "všechno", co lidské tělo potřebuje.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SNELA: od prosince sem si tu pomerne poctive psala jidelnicky, tak si me tu vyfiltruj. jim ryzove chlebicky, tak max 3 za den a dopoledne, na ne mazu veci nak na pecivo, jinak nenahrazuju ale prosto to nejim. je to o zvyku.
    SNELA
    SNELA --- ---
    GEISHA: nad tím jsem taky uvažovala, pečivo jsem různě zkoušela, ale třeba i pravej kváskovej chleba se mi nikdy nepodařil, protože jsem v tomhle děsně nezodpovědná a o kvásek se nedokázu starat a za další rozložení práce s těstem po x hodinách, na to nemám čas. Zvažovala jsem i pekárnu, ale zas nechci doma další krám, kterej nakonec nevyužiju. Pečivo jako takový chci omezit co nejvíc zvládnu, moje představa je jíst ho příležitostně :) Ale zas pak je problém, že když si budu chtít udělat domácí paštiku nebo nějakou pomazánku, tak nevím na co bych to namazala. Už i míchaná vajíčka jsem se naučila jíst samotný :D Já jsem zatím na ty suchary koukala v Bille na rychlovku, ale tam jako i když měli napsáno žitné suchary, tak ve složení samozřejmě pšeničná mouka na první místě s nejvyšším obsahem, tak jsem vzala na zkoušku nějaký kukuřičný, ale to taky asi nebude žádná hitparáda, když to bylo podezřele levný :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    IKARIE: chci se zeptat, čim vším nahrazuješ pečivo? rozhodla jsem se pečivo taky vyřadit (za první kvůli dietě a za další, že jsem pořád nemocná - chřipky, tak by to mohlo snad střevům částečně pomoc). Zatím držím dva týdny, ale je to docela těžký(dvakrát jsem měla teda burito s tortilou) ale jinak nic. chtěla bych vymezit úplně pšenici a časem třeba zařidit pečivo z jiné mouky. Ale už moc nevim co mam vymyšlet, chybí mi takový to namazat si něco na pečivo a přiznivcem různých sucharů moc nejsem :D A za další jsou těstoviny, přes týden vařim takový rychlovky, ale jíst pořád rejži a rýžové nudle nejde.. díky :)
    TRPY
    TRPY --- ---
    IOM_NUKSO: pokud mas jidelnicek vyvazeny a nenechavas telo hladovet, tak telo nebazi po rychlejch cukrech (neprepadaji te chute na sladke a neznasilnujes lednici vecer). Prave telo ti timto dava najevo, ze neco neni v prisunu zivin v pohode :).Dat si ke snidani velky mlecny kafe budiz... ale at ctu jak ctu, ja proste nevidim tu snidani... kde je poradna naloz sacharidu (vlocky, ryze apod.) s ovocem napr. jogurtem, popr. s tim tvarohem, co jsi si dala po tom kafcu... zkratka podle me je snidane naprostej zaklad a ja bych bez ni nedala teda ani ranu uz jen proto, ze se rano a dopoledne cpu ovocem, pac pak mam az do dalsiho dne se sladkym utrum :), ale zase s ovocem pozor, jim ho v rozumne mire, pristupuju k nemu jako k zakusku :),dal nevidim obed a svacinu apod..... nehlede na to, ze i mozek, aby dobre fungoval potrebuje energii, protoze i mozek pracuje a energii vydava....alespon 5g sacharidu doprat mozku na 1h aktivni cinnosti jeste k tem sacharidum, ktery bys mela sporadat pres den v beznem provozu...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KEEE: hm, no jo. Tohle mám asi právě zkreslené, citila jsem se po tom ránu precpana, akorát s chutí na sladké..
    KEEE
    KEEE --- ---
    IOM_NUKSO: protože jsi celej den nic nejedla, jenom kafe s mlíkem a tvaroh! proto potom ten nátřask, jinak pro mě by to byl normální oběd, větší večeře, ale rozhodně ne jediný jídlo... bych umřela hlady ;-) nemůžeš přežít celej den jenom na kafovým mlíku...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KEEE:dík. natrask myslíš jako, že toho bylo hodně? Mám ten pocit, dnes celkově.
    To ranní i večerní kafe je spíš ochucene mléko, bez kofeinu.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KEEE: no ja uz pochopila, ze si musim varit, ac to teda znamena, ze jim stejny jidla i nekolik dni po sobe. ale zvykla jsem si.
    KEEE
    KEEE --- ---
    IKARIE: mě to přijde naprosto ok a závidím teplej oběd i večeři :o)
    KEEE
    KEEE --- ---
    IOM_NUKSO: co ti budu povídat... vždyť jsi dneska měla jenom dvakrát kafe s mlíkem (a máš v plánu ještě jedno), tvaroh, 6 chlebíčků a večer nátřask s polívkou, sýrem, šunkou, pomerančem. Tohle není normální jídlo... zkus se inspirovat u ostatních a najet na normální jídelníček ve stylu KEEE:
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja si pripadam, ze strasne moc jim, kdyz vas tady tak ctu :/

6.30 jecmen, caj, miska domacich zapecenych musli (vlocky, orechy, med) se trema lzicema jogurtu a lzici marmelady
    10 dva ryzove platky se zbytkem hummusu, kaa s mlekem a cukrem
    12.30 zeleninove karbanatky, varene brambory, lzicka majonezy & mala miska ledoveho salatu s oliv.olejem a pulkou mozzarelly
    kava s mlekem
    15 jogurtovy napoj activia malina 250ml, hrst orechu
    18 druha pulka mozzarelly
    19 miska brokolicoveho kremu, hrstka mandli

ty vlocky na snidani znamenaji, ze az do brezna nebudu striktni co se bezlepku tyce, pak to na dovolene stejne neuhlidam a dojidam zasoby, ale rada bych poznamenala, ze me cele dopoledne palila zaha, coz je poprve od te doby, co jsem vysadila psenici, takze od brezna zas najedu na tvrdy rezim a proste veci typu pecivo, cerealie, vlocky a testoviny jist nebudu.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Toto auditko k tomu asi není úplně určené, ale nevím kam s tim.
    Budu vděčná za jakýkoliv koment, kritiku, protože prochazim eating disorderem a zkrátka už fakt nevím co je porce, co je normální a nenormální kombinace a pod.
    Dnes byl šílený, psychicky, ale snažila jsem se:

9h veliké mléčné kafe, asi 350ml plnotucneho mléka, lžička cukru
    9:30 tvaroh polotucny 200g a orechova tyčinka 35g
    10h přichází teror mlsné a neměla jsem k dispozici nic kromě 6 kusů takových tenkých zitnych suchých chlebíčků Active
    (Teror mlsné se ještě zhoršil - ze sacharidů? Nebo z té kávy na lačno?)
    12:30 espresso s 2x10g smetánka
    17:30 rajcatova polévka s oprazenou cibuli, 10g sýru, 10g psenicnych klíčků; a miska asi 80g ovčího sýru, 2 plÁtky chudé šunky, pomeranč, asi 10g sušených banánů neslazenych, na to lžička ořechového oleje

Vím, že vařené/teplé nic moc, ale nebyla příležitost.

Ještě budu určitě kafe s mlékem.
    KEEE
    KEEE --- ---
    dneska
    8:00 jogurt, cereálie (trocha čoko kuliček, hromada celozrnných lupínků)
    11:00 deset deka libové kvalitní debrecínky, půlka celozrnnýho rohlíku
    14:00 celej kefír
    16:00 miska chilli con carne bez přílohy
    18:30 omeleta ze dvou vajec, mozzarelly a pažitky, plátek chleba moskvy
    a myslím, že dneska končím :o)
    TRPY
    TRPY --- ---
    KEEE: sušený ovoce ráno na snídani a max.dopol. ke svačině (nicméně to platí o ovoci obecně)
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    včera po 3 tydnech pokus:

žitný chleba se šunkou, čaj
    banán
    salát-rukola, rajčata, řapikaty celer, ředkvičky, syr
    čočková polívka
    (no a pak radegst, protože se slavilo a na nějakterých mistech - Prumyslovka, si bílé suché prostě nedáte)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam