SIRRIL_NEMESIS: Jojo Spajkoslav si prosel Tetanusem. koncem unora to chytnul z poraneny packy, kdyz v parku v Praze preskakoval lavicky. Packa mu otekla a doktor mu radsi dal atb, to sme jeste nevedeli ze ma i tetanus. Po trech dnech sem sdelil doktorovi ze pozoruju jistou stuhlost a stazeny svaly na hlave, treti vicko zasahovalo do zornice. Nastesi lekari na veterine Kolma u libenskyho nadrazi, meli uz zkusenost a jsou to fakt super panove ktery me podrzeli i psychicky protoze sem mel fakt nahnano. No, takze jsem mesic 2x denne do Spajka ladoval kanilou penicilin a jeste cisti dost zhisalou ranu na pacce. Dost horror, nic nepokazit aby lecba byla co nekratsi, de mi mraz po zadech kdyz si na to vzpomenu. Prubeh lecby je silenej, najednou nepoznavas vlastniho psa, ma uplne jinej vyraz, tezko zere, dejcha, tezko se hejbe a jak s nim je cl0ovek den co den tak ani nevidis zmenu a to me treba nejvic nicilo, kolikrat sem se neubranil slzam kdyz sem ho osetroval, prosil sem ho at vydrzi, ze to musime spolu zvladnout. Nastesti po mesici me doktori pochvalili za svelou praci pri leceni, ze pry jeslti jim nechci nekdy prijit na vypomoc jak sestricka:D a byli sme propusteni z lecby. Jenze se spajkovi udelal abces na zadech, kde jsem mu musel, po ucpani kanyly v poslednich dvou dnech lecby, podat atb injekcne pod kuzi. No takze ted jeste dolecujem otevrenou ranu na zadech, mel takovy prima tri velky diry v kuzi. Nastesti se ten pacholek regeneruje pred ocima a oplachy hermankem tomu dostatecne pomohly. Ted uz ma jen oholenou srst na zadech a tri maly dirky :D
Hlavni je ze je zivej, proto taky hledam lidi se stejnou zkusenosti.
Spajk praveze ockovanej nebyl, nikdo me nba to neupozornil a u koni se nepohybuje. Chytnul to v prazskym parku...no da se rist ze skoro na ulici. Problem je ze prazsky parky jsou z velke casti hnojeny konskym trusem a pokud puvodce tetanu preziva v hline az 50 let tak pak uz je jedno kde se pes pohybuje, a mesto je pak pro nej skoro tak nebezpecny jako staje. Nastesti je to fakt vzacny onemocneni a dost psu se mu vyhne treba jen tim ze uz nejsou rizikovou skupinou stenat nebo oslabenych psu.
Tak a k bylinnym odcervovacum.
mam ted doma odcervovac od baron.cz Je to plne bylin, ty ovsem maji prave ty vlastnosti ktere potrebujem, ochomi parazita ten se pusti a diky projimavym ucinkum jde vse ven. Jedina nevyhoda je ta ridka stolice, ale to vyresi celodenni vylet do prirody, s flaskou vody na niceni exkrementu. Nebal bych se verit prirode, vse co tam je, tam je z nakeho duvodu a vlci dobre vedi proc co zerou. Rozhodne lepsi nez ty neurotoxiny ktery jsou v tabletach od veta. S tim se poji i pripravky proti klistatum. Prece na psy a do psu nebudem rvat toxicky latky, kdyz uz je krmime tak jak je jim prirozene ;)